Beskrivning

Bostadshuset byggt 1970 – 1971 och är uppfört som ett enplanshus ovan platta på mark. Fasaden är försedd med både tegelsten och putsbruk. Taket är ett eternittak. Huset är enligt energideklarationen 138 m2.            

Entrén ansluter till hall med klinkergolv där det finns vattenburen golvvärme installerad och avhängningsmöjligheter, vidare rymmer huset kök med matplats, vardagsrum som ansluter till rymlig altan mot öster. Det finns 3 sovrum var av ett används som kontor idag, vidare finns ett badrum och en gästtoalett. Vidare finns garage med tvättrum och bastuavdelning.

Köket från 90-talet är inrett med skåpinredning i trä och fullt utrustat utgörande hel kyl, diskmaskin och spis ugn. Köket är mycket rymligt och har plats för matbord vid fönsterparti. Köket är inklätt med plastmatta och tapetserade väggar.

Vardagsrummet med parkettgolv och tapetserade vägar, även detta rum har stora öppna ytor som rymmer stor soffgrupp och en väl tilltagen matgrupp om man så vill. De stora fönsterpartierna som vetter mot gården gör att ljusinsläppet är väl. Vardagsrummet har även uppmurad vägg med tegel där det finns en öppenspis som ej i dagsläget är godkänt.

Från vardagsrummet tar du dig ut på gården där ägaren har byggt en ny altan på ca. 20 m2 undertak. 

Vidare i bostadshuset finns det 3 sovrum med varierande storlekar.

Mastersovrummet är utrustat med gott om garderobsförvaring och ytskikten är av plastmatta och tapetserade väggar. Även de övriga sovrummen har förvaring i form av garderober, där ett av sovrummen har genom gott en renovering och är inrett med laminatgolv och målade väggar.

Badrummet och gästtoaletten i boende delen, Badrummet är iklätt kakel och klinker med dusch, handfat och toastol, badrummet renoverades 2020. Gästtoaletten är ifrån byggnadsåret med nytt in lagt klinkergolv och ny toastol.

I garage delen finns det en badrumsavdelning som är renoverad 2020.  Duschen med klinkergolv och kakel på väggarna. Duschrummet ansluter till bastu. Bastun är också renoverad 2020, som i dagsläge saknar bastuspis, det går att installera antigen elspis eller vedspis.

I badrumsavdelningen finns även ett stort tvättrum som renoverades samtidigt, tvättrummet är inrett med betonggolv och målande väggar. Det finns tvättmaskin installerad.

Bostadshuset har sedan byggtiden underhållits regelbundet med flertalet invändiga förbättringar rent kosmetiskt samt även vissa byggnadstekniska renoveringar med bland utbyte av värmekälla samt tappvattenledningar.

Teknik

Bostaden värms upp genom luft-vattenvärmepump till vattenburet system. Ventilationen utgörs genom självdrag, vatten– och avloppsanslutning är kommunal. Fiberanslutning finns anslutet. Vatten rören bytes ut i samband med renoveringarna av badrumsavdelningarna 2020.

Tomtområde

Gården och tomten är i övrigt välhållen med gräsytor, stenläggningar och planteringar. På husets framsida finns infart lagt med marksten och parkering framför garaget.

Fastigheten har ett attraktivt och lugnt läge angränsande mot andra bostadstomter i alla riktningar.

Bekvämt avstånd till Mariehamns stadsgräns och till Maxinge center.  I närheten av bostads huset finns också skolor och daghem.

Besiktning

Johannes Wikblom/Besiktningshuset Ab har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning, radonmätning samt energideklaration. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

OBS! Besiktningsprotokoll skall ses som hjälpmedel. De fråntar inte köparens undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt innebär bl.a. att granska samtliga tillgängliga ytor såsom mellantak, krypgrunder etc. Köpare förväntas även vara införstådda med olika beståndsdelars tekniska livslängd vilka även omnämns i bilaga till besiktningsprotokollet.

 

 

Fakta

Allmänt

KommunJomalaAdress Roslinsgränd 5FastighetsbeteckningFastigheten Kyrkoby RNr IX:15 (170-422-9-15) VåningsytaCa 138m²Rum4 + kök Tomtareal880 m²GravationerÖverlåts fritt från gravationerLegotomtNej, ägotomtPlanesituationInom detaljplanerat områdeSamfällda områdenIngen andelServitutFinns ejBilplatsJa, eget garageBesiktningJa( Besiktningshuset)Avstånd till centrum7 KmUteplatsJaBastuJaVisningEnligt överenskommelse KostnaderKöpare svarar för kostnader för köpebrev (300 euro), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (128 euro), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 3 % av köpesumman. TillträdeEnligt överenskommelse

Byggnadsfakta

Byggnadsår1970ByggnadsmaterialLättbetong, tegel och träGrundBetongplatta på markFasad-/takmaterialPuts, tegel och träpanel. Eternitskivor på taketVärmesystemLuft-vattenvärmepump till vattenburet system. VA-systemKommunalt vatten och avloppEnergibesiktningJa (C)
Utgångspris:
190 000 €
Bilagor