Beskrivning

Bostadshuset är sannolikt ibruktaget 1978 i ett plan ovan källarvåning med gjutna valv. Fasaderna är klädda med sandstenstegel och taket är lagt med falsad plåt. Våningsytan inkl. källarvåning och garage uppgår till ca. 228 m2. Bostadsytorna är sammantaget välhållna för sin ålder. 

Entréplanet inrymmer entréhall, klädvård, kök, vardagsrum, badrum, kontor och två sovrum. Ytskikten i bostadsutrymmena utgörs till stor del av tapetserade väggar samt parkettgolv. Utvändigt ansluter en rymlig balkong i västerläge som delvis skyddas av en elektrisk markis.   

Entréhallen inrymmer avhängning och har klinkergolv ovan vattenburna golvvärmeslingor. I anslutning ligger praktisk klädvård med anslutning för tvättmaskin, tvättho och arbetsyta.

Köket inrymmer gott om förvaring i skåpinredning och är försett med vitvaror utgörande diskmaskin, kyl/frys, köksspis samt fläkt. Här finns även plats för matbord.

Vardagsrummet är rymligt och har stora fönster med fint ljusinsläpp mot väster. Från vardagsrummet nås även den anslutande balkongen.

Kontoret kan med fördel användas som sovrum vid behov. Här finns förvaring i fem garderober.

Badrummet är i originalskick och har plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna. Badrummet inrymmer duschhörna, toalett, handfat och spegel.

Källarvåningen inrymmer entré, toalett, klädvård, badrum med bastu, teknikrum, matkällare/kylrum, pannrum, hobbyrum, praktiska förrådsutrymmen och bilgarage. Del av källaren värms upp genom vattenburen golvvärme, i övrigt finns vattenburna radiatorer.

Badrummet har inte renoverats sedan byggtiden och är försett med plastmatta på golvet samt kaklade/panelade väggar. Bastun är försedd med elspis.

Pannrummet inrymmer oljepanna, elektrisk varmvattenberedare, leakomatic samt oljetank.

Hobbyrummet är inrett med verktygsbänk, verktygstavla och förvaring. 

Garaget är har plats för en bil och har elektrisk och fjärrstyrd port mot infarten.  

Teknik

Bostadshuset värms huvudsakligen upp genom ett vattenburet värmesystem från Jämä oljepanna (1978) till radiatorer. Golvvärmeslingor finns i en del av källaren samt i entré på ovanvåningen. Ouman shuntstyrning och leakomatic finns installerat. Ventilation sker genom självdrag. Huset är anslutet till stadens vatten- och avloppsnät samt till fiber från Ålcom.

Tomtområdet

Tomten är en ca. 933 m2 stor ägotomt. Trädgården är lummigt planerad med gräsmatta, lövträd, planteringar, fruktträd, grusgångar samt avgränsande häckar. Tomten är en hörntomt med privat läge. Österut angränsar grönområde med skogsmark.

Huset har ett mycket bra läge i norra Mariehamn med närhet till centrum, grönområden, lekplats, skolområde, sjukhus, köpcentrum, gym och matbutiker som alla finns inom gång-/cykelavstånd.

Besiktning

Johannes Wikblom/Besiktningshuset Åland Ab har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning, radonmätning samt energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

OBS! Besiktningsprotokoll skall ses som hjälpmedel. De fråntar inte köparens undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt innebär bl.a. att granska samtliga tillgängliga ytor såsom mellantak, krypgrunder etc. Köpare förväntas även vara införstådda med olika beståndsdelars tekniska livslängd vilka även omnämns i bilaga till besiktningsprotokollet.

 

 

Objektet har stängt

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressBergshöjden 17FastighetsbeteckningTomt 1 kvarter 6 i stadsdelen Kasberget i Mariehamn (478-20-1-6).StorlekCa. 228 m² inkl. källarvåning och garage.Tomtareal933 m²GravationerFastigheten överlåts fri från gravationerLegotomtNej, ägotomtPlanesituationDetaljplanerat bostadsområdeSamfällda områdenFinns inteBesiktningJa, Besiktningshuset Åland Ab/Johannes Wikblom har besiktat huset.VisningEnligt överenskommelseKostnaderKöpare svarar för kostnader för köpebrev (300 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (128 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 3 % av köpesumman. TillträdeEnligt överenskommelse

Byggnadsfakta

ByggnadsårCa. 1978ByggnadsmaterialSannolikt träregelstommeGrundKällargrund med gjutna valvFasad-/takmaterialSandstenstegel/Falsat plåttakVärmesystemVattenburen värme från oljepannaVA-systemAnslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsnät.Byggnadsrätt/utnyttjadSandstenstegel/Falsat plåttakEnergibesiktningJa, energiklass F
Utgångspris:
190 000 €