Bostadshus i Flaka, Lemland

Arkitektritat bostadshus från 1982 i två våningar vid fint läge intill öppna åkrar och ängar. Varmgarage med förråd. Omgående tillträde.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört 1982 i två våningsplan med en byggnadsyta om 107,7 m² (bottenyta). Våningsytan är 130,3 m². Bostadshuset är uppfört i träregelstomme på betongplatta på mark. Ytterfasaderna är klädda med stående målad träpanel och yttertaket är klätt med plåttak i tegelpanneprofil och delvis med schingeltak (ovan köksavdelningen). Ovan betongplattan finns skålat isolerat golv.

Nedre våningsplanet inrymmer rymligt kök med matplats, allrum med vedspis, sovrum/kontor, hall med entré, grovingång/klädvård, bastu med anslutande duschrum samt WC.

Köket är inrett med elspis med häll, fläkt, vedspis, diskmaskin samt kylskåp och frysskåp. Allrummet ansluter till ett ca 13,5 m² glasväxthus i söder/västerläge.

Våtrummen i nedre våningen har plastmatta på golven och våtrumstapet på väggarna. Bastun värms med vedspis. WC är inrett med toalett och lavoar.

Vindsvåningen inrymmer tre sovrum, TV-rum och badrum. Ett av sovrummen ansluter till rymlig klädkammare. Gott om förvaring i garderober och i skrubbar under snedtak. Badrummet har klinkerklätt golv och kakelklädda väggar och är inrett med lavoar, toalett och badkar.

Genomgående plastmattor på golven i alla bostadsrum i båda våningsplan.

 

ALLMÄNT

Bostadshuset och garagebyggnaden har eftersatt underhåll och är därför i behov av inre och yttre renovering. Se besiktningsprotokoll.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen centralvärme till radiatorer från en luft/vattenvärmepump vilken är placerad i garagebyggnaden. Uppvärmningen kompletteras med en luft/luftvärmepump i allrummet samt vedspisar i köket och i allrummet. På taket i söderläge finns åtta stycken solpaneler. Dessa är inte i drift och oklarhet råder huruvida de kan tas i bruk. Köparen uppmanas att utreda detta ifall intresse för solpaneler finns.

Mekanisk frånluftsventilation från vattenburet aggregat placerat på mellantaket. Avloppet leds till egen trekammarbrunn med efterföljande infiltrering på tomten. Anslutet till kommunalt vattenledningsnät.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage-, förråds-, och teknikbyggnaden är uppförd tillika med bostadshuset och har en byggnadsyta om 59,1 m². Det är uppfört på betongplatta och är varmbonat. Byggnaden inrymmer garage med lyftport, vedförråd, teknikrum samt grovingång.

På tomten, i dess östra del, finns en gammal förrådsbyggnad under plåttak och en gammal stockbod. Byggnadernas underhåll är eftersatt.

 

TOMTEN

Tomten är ca 9 200 m² stor och består dels av 5 000 m² åkermark vilken nu används för odling av grönfoder. Resterande tomtområde består av ängsmark samt parkeringsplan och tillfart.

 

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning samt
energideklaration av bostadshuset.

Köparen uppmanas att ta del av besiktningsprotokollet vilket erhålles på begäran från mäklaren.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: 417-404-17-6
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan plan
Tomtareal: Ca 9 200 m²
Våningsyta: Ca 130,3 m² (Ca 107,7 m² byggnadsyta)
Byggnadsår: 1982
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Gjuten
Fasad-/takmaterial: Trä/plåt
Värmesystem: Centralvärme från luft/vattenvärmepump
VA-system: 3-kammarbrunn med infiltration, kommunalt vatten
Energibesiktigat: Energiklass D
Besiktning: Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom
Adress: Flakavägen 887, 22610 Lemland
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande, lantmäterikostnader samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman.
Utgångspris: 145 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!