Välkommen till en mycket välplanerad tvåa med eftertraktat läge i det nybyggda bostadsbolaget AdMare. Här erbjuds en fantastisk havsutsikt i västerläge över inloppet till Mariehamn tillsammans med vackra solnedgångar. 

Lägenheten har ett ljust läge i den andra av fyra bostadsvåningar, tre våningsplan ovan marknivån framför. Såväl inredning som materialval är moderna och med hög kvalité och den vackra havsutsikten erhålls genom de generösa fönsterpartierna. Takhöjden är goda ca 2,70 meter.

Från den  inglasade balkongen om ca 12 m² i söder-/västerläge erhålls soltimmar från morgon till sen kväll och härifrån kan du naturligtvis också njuta av såväl solnedgångar som båttrafiken in till Västerhamn. Mot söder erbjuds en fri och ostörd utsikt över Horelliparken och angränsande villaområde.

I lägenhetspriset ingår också två bilplatser; en öppen plats och en under carport, båda med uttag för motorvärmare. Utöver detta ingår dessutom ett stort, privat förråd om hela 18 m². Samtliga utrymmen på egna aktieserier!

Här bor du bekvämt i modernt flervåningshus färdigställt 2023, hissen tar dig ner till markplan med tillgång till gästlägenhet/hobbyrum samt lägenhetens förråd.

Bastu med relax erbjuds naturligtvis också och är beläget i A-huset. Välkommen på visning.

Lägenheten har en väldisponerad planlösning med välkomnande entréhall som direkt genom korridoren mot vardagsrum och köket tar in havsutsikten från väster. I hallen finns härutöver praktiskt förråd och skjutdörrsgarderober med spegelglas. 

Vardagsrummet och köket är planerade i en öppen planlösning med stora fönsterpartier längs hela ytterväggen mot väster och havet. Från planlösningen nås även den inglasade balkongen i söder-/västerläge från vilken såväl färjeanlöpen till Mariehamn kan upplevas från första parkett som inloppet till staden med Kobba Klintar med horisonten i fonden.

Köket ett fullt utrustat och modernt kvalitetskök från Marbodal med vitvaror i rostfritt utförande från Siemens utgörande ugn– och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och integrerad fläktkåpa.

Badrummet är helkaklat och utrustat med toalett, duschplats med vikbar glasvägg, elektrisk handdukstork, handfat i kommod med lådor, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare side-by-side med praktisk, ovanpåliggande arbetsbänk. Badrummet har naturligtvis golvvärme.

Väggarna är i bostadsrummen målade eller tapetserade och golvet är lagt med ett trestavigt ekparkettgolv.

Sovrummet är rymliga ca 14,4 m²  med goda möbleringsalternativ och härutöver utrustat med tre garderober.

Lägenheten är försedd med ett porttelefonsystem vilket är modernt kopplat till de boendes mobiltelefoner.

I källarplanet har besitter man utöver traditionellt lägenhetsförråd härutöver ett helt privat utrymme/förråd om hela ca 18 m² som ägs på egen aktieserie. Förrådet har målade betongväggar och –golv och en takhöjd om ca 2 meter.

I köpet ingår dels en carportplats, dels en öppen plats, båda med uttag för motorvärmare och på egna aktier.

Bostads Ab AdMare i Mariehamn

Bostadsaktiebolaget AdMare färdigställdes i november/december 2023 och omfattar 36 lägenheter fördelade på två flervåningshus i vardera fyra våningar på källar-/sluttningsvåning jämte fyra småshus i två våningsplan vid Segelmakargatan 9 i det populära Horelliområdet i Mariehamn.

Byggnaderna är uppförda med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör. Arkitekt för projektet är Mickos Ritateljé och Arkitektstudio/Micko Koskinen-Pahlman.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad, platsgjuten betongstomme och med fönster med isolerglas med solskydd och högt u-värde för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.

Lägenheten är belägen i den andra bostadsvåningen (fyra räknat från gatunivån framför huset) och har utsikt över framförvarande bebyggelse och fri utsikt mot söder över Horelliparken angränsande villaområde.

Tomten är belägen invid Horelliparken med daghem och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats.  Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Gemensamma utrymmen utgörs av fin gästlägenhet i B-husets första våningsplan, vilken besökare kan hyra och i A-husets första våning finns trevlig och modern bastuavdelning. 

Driftsvederlaget utgör 3,50 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter. För bilplatserna uppbärs vederlag om 5 €/månad/plats och för förrådet 10 euro/månad. 

Utöver driftsvederlaget tillkommer kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. 

Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv- och fiber-abonnemang. Anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv från MCA samt IPTV och/eller fiber från Ålcom eller IP Connect finns anslutet till lägenheten.

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressSegelmakargatan 9LägenhetsnummerB6Våning2 (av 4)VåningsytaCa 55,6m²Rum2 + kök Vederlag194,60 euro/månad exkl. hushållsel och vatten vilka erläggs separat enligt egen förbrukning. För bilplatserna erläggs ett vederlag om 5 €/månad/plats och för förrådet 10 €/månad.Andel av bolagslånSkuldfritt bolagBostadsbolagBostads Ab AdMare i MariehamnFastighetsskötselServicefirmaDisponentMäklarhuset Åland AbHembudNejBilplatsTvå platser (en under carport och en öppen, markerad plats)UteplatsInglasad balkong med söder/västerlägeBastuGemensamVisningEnligt överenskommelse med mäklaren.KostnaderKöpare svarar för överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och administration (250 €).
Överlåtelseskatten utgör 1,5 % av köpesumman och erläggs i samband med köpebrevet.
TillträdeOmgående efter köpslut.

Byggnadsfakta

ByggnadsårVintern 2023ByggnadsmaterialPlatsgjuten betongstommeVärmesystemFjärrvärmeHissJa
Utgångspris:
310 000 €
Bilagor