Lägenheten är ca 46 m² och belägen i det fjärde våningsplanet. Lägenheten har ett gavelläge mot söder. 

Bostaden inrymmer stort, möblerbart entrérum med badrum och kokvrå och härutöver allrum med gott om plats för såväl säng som soffa.

Kokvrån är utrustad med elspis, fläkt och kyl/frys. Badrummet är utrustat med handfat i kommod, spegelskåp, wc och duschplats bakom svängbara duschdörrar.

Badrummet är helkaklat och i övrigt utgörs ytskikten av laminatgolv och målade väggar och tak. 

I entrérummet finns förvaringsmöjligheter i skrubbutrymme och i allrummet finns en platsbyggd garderob.

Lägenheten är uthyrd, köpare övertar befintligt hyresavtal vilket löper enligt 660 euro/månad med en uppsägningstid om 3 månader för hyresvärden.

Bostadsbolaget består utöver huskroppen mot Strandgatan av de idag sammankopplade byggnaderna mot Torggatan 1, Köpmansgatan 1 jämte gårdshus på innergården. De ursprungliga byggnadskropparna mot Torggatan och gårdshuset uppfördes i slutet av 1920-talet och byggnadsmiljön är idag till stora delar K-märkt.

Gemensamma utrymmen utgörs av tvättstuga och härutöver finns tillhörande lägenhetsförråd på vinden.

Bostadsbolagets byggnader har löpande underhållits och renoverats. Kommande underhållsplan framgår i bilaga i prospektet. 

Disponentintyg, bolagsordning och bokslut erhålls på begäran av mäklaren.

Bostadsbolaget omfattas av hembudsklausul vilket innebär att sedan tidigare aktieägare i bostadsbolaget har förköpsrätt till lägenheten till försäljningspriset. Hembudstiden, under vilken sedan tidigare aktieägare skall meddela om de väljer att utnyttja sin inlösningsrätt är 30 dagar från att styrelsen meddelats om överlåtelsen.

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressStrandgatan 8Lägenhetsnummer14Våning3,5 (av 3,5)VåningsytaCa 46m²Rum2 + kv Vederlag249,78 euro/månad av vilka 147,20 euro utgör driftsvederlag och 102,58 euro utgör kapitalvederlag för lägenhetens andel av bostadsbolagets kapitallån. Betalas bolagslåneandelen bort erläggs därefter endast driftsvederlaget.Andel av bolagslån9 092 euro (kapitallån)BostadsbolagBostads Ab Torggatan 1, MariehamnFastighetsskötselServicefirmaHembudJaUteplatsNejVisningEnligt överenskommelse med mäklaren.KostnaderKöparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och administration (250 €). Överlåtelseskatten utgör 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpebrevet. Köpare mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt. TillträdeÄganderätten övergår efter att hembudstiden löpt ut (30 dagar från köpslut). Lägenheten är uthyrd.

Byggnadsfakta

Byggnadsår1950-talet (delar bolagets byggnader från 1920-talet).VärmesystemFjärrvärmeHissNej
Utgångspris:
145 000 €
(skuldfritt 154 092)
Bilagor