Med Premont Ab som initiativtagare och byggentreprenör erbjuds nu nyproduktion med mycket fint läge vid Kasbergsgatan vid Mariehamns norra stadsgräns.

Invid stora grönområden och gemytligt, lugnt villakvarter har byggnationen nu påbörjats av två parhus, omfattande fyra stycken välplanerade och moderna radhuslägenheter om ca 120 m², vardera i två plan.

Vid planeringen av projektet har fokus lagts på att erbjuda ett traditionellt och familjevänligt radhusboende med modern townhouse karaktär, väl anpassat den naturnära omgivningen.

Ett bekvämt tillika miljö– och prisvänligt alternativ, i tider som präglas av allt dyrare boende– och byggkostnader för egnahemshus. 

Området erbjuder ett mycket lugnt och barnvänligt boende med bekväma avstånd till sjukhus, skolor, köpcentrum och centrum. 

Köp ert boende i Bostadsaktiebolaget Kasberget 3 i Mariehamn idag med omgående inflyttning!

Beskrivning

Radhuslägenheterna är uppförda som kopplade parhus i två fulla plan, varvid alla lägenheter har fönster mot tre väderstreck. 

Bostäderna är 120 m² och i entréplanet planerade med entréhall som ansluter till badrum och stor öppen planlösning med vardagsrum och kök. Från köket ansluter praktisk klädvård med gårdsaccess. Våning två är privat disponerad med allrum, hall, badrum med bastu och fyra sovrum. 

I vardagsrummet erhålls generöst ljusinsläpp från stora ”golv-till-tak” fönsterpartier mot väster. Mot väster och med access från vardagsrummet nås även altan med angränsande, eget trädgårdsparti med kallförråd. 

De invändiga ytskikten utgörs i bostadsytorna av målade väggar och innertak, samt innergolv lagda med varma parkettgolv. Badrummen är naturligtvis helkaklade.

Köken erbjuder gott om inredning och arbetsyta och är komplett utrustade med fullhöjds kyl och frys, ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd i högskåp, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Båda badrum förses med duschmöjligheter.

Klädvården erbjuder plats och färdiga anslutningar för tvättmaskin och torktumlare samt även här gott om förvaringsmöjligheter och avställningsyta. Klädvården har målade väggar och tåligt klinkergolv. I klädvården finns även lägenhetens värmepump placerad.

Uppvärmning av lägenheterna sker genom vattenburen golvvärme från individuella luft-vattenvärmepumpar. Samtliga lägenheter förses även med mekaniska till– och frånluftsventilationssystem med värmeåtervinning för bästa boendekomfort och miljö.

Bolagsvederlaget är kalkylerat till 150 euro/månad och inrymmer kostnader för legoavgift, fastighetsskatt, bokföring, sophantering och byggnadernas försäkring. Varje lägenhet erlägger härefter kostnaderna för el (och värme) samt vatten (och avlopp), enligt lägenhetsindividuella mätare. Ägaren har således möjligheten att i större utsträckning själva påverka sina egna boendekostnader. Bostadsbolaget är skuldfritt.

Byggnaden är uppförd i miljövänlig trästomme på gjuten, isolerad platta. Fasaderna är klädda med träpanel i naturkulörer harmoniserande med omgivningen. 

Varje lägenhet besitter egen gårdsyta om ca 54 m² i västerläge med asfalterad parkeringsplats invid entrén, kallförråd och resterande yta som gräsmatta. 

Emellan lägenheternas entréer finns insynsskyddande och avgränsande spaljé/plank och i övrigt ingärdas tomterna med häckar/staket mot grannfastigheterna. 

Köp

Köpare kan omgående teckna slutligt köpebrev. 

 

Insolvensgarantiförsäkring

I händelse av säljarens insolvens finns lagstadgad insolvensförsäkring. Försäkringen är i kraft i tio år i enhetlighet med köpares konsumentskydd. 

Överlåtelseskatt

Köparen erlägger överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från ägande- och besittningsrättens övergång. Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att betala överlåtelseskatt.

Övrigt

Lägenheterna kan fritt ägas av person oberoende nationalitet, utan krav på hembygdsrätt. 

 

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressKasbergsgatanVåningRadhuslägenheter i två planVåningsytaCa 120m²Rum5 + kök Vederlag1,25 euro/m²/månad (150 euro/månad)Andel av bolagslånSkuldfritt bolagBostadsbolagBostadsaktiebolaget Kasberget 3 i MariehamnFastighetsskötselUtses/bestäms av köparna vid övertagandestämma efter ibruktagning. DisponentUtses/bestäms av köparna vid övertagandestämma efter ibruktagning. LegoavgiftIngår i bolagsvederlagetLegotomtJaBilplatsJa, asfalterad platsUteplatsAltan och anslutande gårdsområde i västerlägeBastuMöjligt som tillvalÖppen visningEndast en lägenhet kvar!KostnaderKöpare svarar för överlåtelseskatt (2 % av köpesumman) vilken erläggs senaste två (2) månader från äganderättens övergång. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.TillträdeOmgående

Byggnadsfakta

Byggnadsår2023ByggnadsmaterialTräVärmesystemVattenburen golvvärme från enskilda luftvattenvärmepumpar
Begärt pris:
305 000 €
Bilagor