Degersand

Med ett unikt läge med Ålands hav som granne finns turistanläggningen Degersands camping- och havsbad vilken sedan många år är väl inarbetad med troget återkommande gäster.

Degersands Resort i Eckerö erbjuder camping, övernattning i gäststugor, husvagns- och husbilsparkering, avkoppling i anläggningens bastu samt möjlighet till matservering i Café- och Restaurang Q alternativt förfriskningar, glass och tilltugg i den nybyggda strandbaren. Den familjevänliga sandstranden med omgivning lockar till bad, lek och umgänge såväl som för fartfyllda surfingäventyr i havsmiljö.

Verksamheten bedrivs på ett sammanlagt ca 5,85 hektar stort sammanhängande område vilket i söder mot Degersandsviken har en strandlinje om ca 115 meter bestående av den långgrunda sandstranden vilken är en av Ålands i särklass bästa badstränder. Stranden blev även 2014 utsedd till den näst bästa oupptäckta stranden i Europa av brittiska Metro och resebloggen Beachtomato. 

I öster, med en strandlinje om ca 60 meter bestående av djup strand med branta bergspartier finns gästbrygga med 10-12 platser, vid vilken goda utvecklingsmöjligheter finns för exempelvis det allt mer populära trollingfisket som sker i havet alldeles utanför.

Café- och Restaurang Q har fullständiga rättigheter och restaurangen har 60 sittplatser inomhus och på den stora uteserveringen med plats för 90 gäster erbjuds möjlighet till gemytlig samvaro under soliga dagar och ljumma kvällar med havet som granne.

Inom anläggningen finns tio trivsamma uthyrningsstugor. Fem varmbonade, bekvämt utrustade med kökspentryn, badrum och utedusch och fem nybyggda  och moderna övernattningsstugor.

Degersands camping erbjuder alldeles intill havsbadet ett stort område för tältande campinggäster. I anslutning till campingplatsen finns även ca 30 uppställningsplatser för husvagnar och husbilar med tillgång till elström.

Försäljningen omfattar samtliga aktier i fastighets- och driftsbolaget.

Här erbjuds möjligheterna att förvärva en av Ålands bästa turistanläggningar.

Med vänlig hälsning

Robert Gustafsson, ansvarig mäklare

Beskrivning

Verksamheten bedrivs på ett sammanlagt ca 5,85 ha stort sammanhängande område vilket i söder mot Degersandsviken har en strandlinje om ca 115 meter bestående av långgrund vistelsevänlig sandstrand.  

Vid infarten till anläggningen finns grusade parkeringsytor i anslutning till restaurangbyggnaden som även fungerar som reception. Café- och Restaurangbyggnaden har ett storslaget läge med utsikt ut över Ålands hav mot den närbelägna sandstranden, emellan campingområdet är placerat.

Café- och Restaurang Q har fullständiga rättigheter och här serveras lunch och middag och här finns även möjlighet att köpa kaffe, hembakat, glass, godis samt diverse minilivsvaror. Restaurangen har 60 sittplatser inomhus och på den stora uteserveringen med plats för 90 gäster erbjuds möjlighet till gemytlig samvaro under soliga dagar och ljumma kvällar med havet som granne.

Café- och Restaurang Q har fullständigt restaurarangkök med anslutande personalrum, sociala utrymmen, försäljningsdisk med vitriner, separata gästtoaletter för damer och herrar samt lagerutrymme. Byggnaden är varmbonad och den värms med en gedigen luft-luftvärmepump som sommartid även kan användas för att ge klimatkyla. I byggnaden finns även elslingor i golvet. 

Byggnadens väggar mot öster, söder och väster är glasdörrar och de är öppningsbara ut mot altanerna. I tre separata containers finns förvaring för kökets torr-, kyl- och frysprodukter.

I anslutning till café- och restaurangen finns en separat större varmbonad verkstads-/förrådsbyggnad med access genom stor fjärrstyrd port. Här erbjuds god förvarings– och arbetsyta samt separat avdelat linneförråd. Intill finns även anläggningens returstation.

 direkt närhet till restaurangbyggnaden finns fem trivsamma uthyrningsstugor i god standard. De är varmbonade och försedda med fyra bäddar och matplats i öppenplanlösning, välutrustade kökspentryn, komfortkyla-/värme från egna luft-luftvärmepumpar, helkaklade badrum med toalett och dusch, uteduschar och soliga altaner.  Stugorna går att hyra ut året runt. 

Under 2021 har även fem ytterligare övernattningsstugor i hög standard uppförts på området. Stugorna erbjuder fyra bäddar och matplats för fyra personer och de är i övrigt utrustade med kylskåp, kaffe- och vattenkokare. Även de mindre stugorna har egna terrasser. Övernattningsstugorna hyrs ut maj-september. 

Mellan restaurangen och stranden erbjuds, alldeles intill havsbadet, plats för tältande campinggäster. I anslutning till campingplatsen finns även ca 30 uppställningsplatser för husvagnar och husbilar med tillgång till elström. Inom området finns även plats för tömning av toalettankar. Anläggningen arrenderar även fastigheten öster om campingen (43-407-9-41).

Intill campingområdet finns servicebyggnader såsom flertal dam- och herrtoaletter, duschrum, tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, möjlighet till kyl– och frysförvaring, samt iordningställda grillplatser med serveringsplatser under skyddstak.

Vid stranden finns anläggningens gästbastu vilken kan hyras av anläggningens gäster och besökande grupper. Bastun är renoverad och håller mycket hög standard. Den är varmbonad och golven är klädda med eluppvärmda kalkstensgolv. Bastun uppvärms med vedspis. I anslutning till bastun finns rymligt duschutrymme, omklädningsrum, toalett och relaxutrymme. Bastun omges av stora altaner med insynsskyddande plank.

Inför säsongen 2021 har direkt invid sandstranden uppförts strandbar med stor serveringsterrass.

I öster, ca 500 meter från anläggningen, erbjuds en strandlinje om ca 60 meter bestående av djup strand med branta bergspartier där gästbrygga finns belägen. Här finns plats för 10 – 12 båtar med angöring vid en flytbrygga i betong och akterförtöjning vid boj erbjudande bra vattendjup även för segelbåtar och skyddat läge för de flesta vindförhållanden.

Anläggningen är ansluten till kommunens vattenledningsnät. Avloppen från anläggningens olika byggnader leds till anläggningens eget avloppsystem vilket via trekammartankar leds till infiltrering i anlagda markbäddar inom området.

Försäljning

Försäljningen omfattar hela aktiestockarna såväl i Fastighets Ab Långben som äger fastigheterna som i driftsbolaget Degersands Café & Camping Ab som driver uthyrnings-, café-, och restaurangverksamheten. På förvärven skall överlåtelseskatt om ca 2 % av köpesumman erläggas av köparen.

Förvärv förutsätter/kräver ingen åländsk hembygdsrätt (medborgarskap). Av styrelserna skall dock minst 2/3 inneha hembygdsrätt alternativt varit bosatta i landskapet i minst 5 år.

Visningar sker enligt överenskommelse med mäklaren. Tillträde och övertagande sker enligt överenskommelse med säljaren.

På begäran av mäklaren erhålls de senaste årens bokslut för de båda bolagen.

För mer information och aktuella uthyrningspriser se www.degersand.ax.

Eckerö

Eckerö är en av de absolut turistvänligaste kommunerna på Åland erbjudande ett stort utbud av restauranger, sevärdheter och aktiviteter såsom golfbana, familjepark, viltsafari, jakt– och fiskemuseum, curlinghall mm. 

Accessen till Eckerö är god och den snabbaste sjövägen på bekväma två timmar mellan Sverige och Åland går mellan Grisslehamn och Eckerö.  

  

Fakta

Allmänt

KommunEckeröAdressDegersandsvägen 311FastighetsbeteckningSanddynerna RNr. 4:58, Degersandsbo RNr. 4:31, Tallbo RNr 4:33 och Solstrand RNr 9:40, samtliga i Torp by, Eckerö Kommun.ArealTotalt ca 5,85 hektar (ca 58 500 m²)GravationerÖverlåts fritt från gravationer.PlanesituationEj planlagt områdeSamfällda områdenJaBåtplatsJaBastuJaVisningEnligt överenskommelse med mäklaren.AnbudDiskuteras med mäklaren.KostnaderÖverlåtelseskatt om ca 2 % av köpesumman.TillträdeEnligt överenskommelse med säljaren.

Byggnadsfakta

VA-systemKommunalt vatten, egna avloppssystem.
Pris:
Anbud
Bilagor