Beskrivning

Huset är uppfört som en stockkonstruktion i ett och ett halvt plan ovan stenfot. Fasaderna är klädda med stående träpanel och yttertaket är lagt med profilerad plåt. Den uppvärmda ytan enligt energideklarationen är ca. 101 m2

Entréplan inrymmer farstukvist, storstuga med kök och matplats, nyrenoverat badrum och två sovrum. Ovanvåningen inrymmer ett allrum samt ett sovrum. De invändiga ytskikten utgörs av trägolv samt tapetserade väggar. 

Köket är utrustat med skåpinredning samt vitvaror utgörande köksspis, fläkt och kylskåp med frysfack. Här finns även elektrisk varmvattenberedare. I öppen planlösning finns matplats med charmiga takbjälkar, bröstpanel på väggarna och öppen vedspis. 

Badrummet är nyligen totalrenoverat och försett med plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns duschhörna, toalett, handfat och ny tvättmaskin vilken medföljer försäljningen. 

Allrummet inrymmer plats för tv-möblemang. 

Ovanvåningen inrymmer ett större allrum, sovrum samt praktisk förvaring i två förråd. 

På fastigheten finns även liderbyggnader med förvaringsutrymmen, lekstuga samt välfungerande jordkällare.

Tomtområde

Tomtområdet är lummigt och har ett trevligt läge i västersluttning och är sammantaget vårdat med gräsmatta, äldre fruktträd och grusad infart. Möjlighet till småskalig odling/trädgårdsland finns i den södra delen av fastigheten. 

Servitut

Det i fastighetsregisterutdraget upptagna servituten gällande båtplats (nummer 3) samt hållande av bilar (nummer 2) samt tillhörande vägrätter medföljer inte försäljningen. 

Teknik

Bostadshuset är anslutet till Västra Sunds vatten och avloppet är kommunalt. Uppvärmning sker främst genom luft-luftvärmepump, vedspis samt elradiatorer. Ventilation sker som självdrag. 

Läge

Fastigheten är belägen intill Tosarbyvägen och har ett trevligt läge med korta avstånd till badstrand och Kastelholmsområdet med restaurangen Smakbyn, friluftsmuseum Jan Karlsgården, Kastelholms slott och Ålands golfklubb. 

Besiktning

Johannes Wikblom/Besiktningshuset Ab har utfört överlåtelse– och fuktbesiktning samt energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

OBS! Besiktningsprotokoll skall ses som hjälpmedel. De fråntar inte köparens undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt innebär bl.a. att granska samtliga tillgängliga ytor såsom mellantak, krypgrunder etc. Köpare förväntas även vara införstådda med olika beståndsdelars tekniska livslängd vilka även omnämns i bilaga till besiktningsprotokollet.

 

Fakta

Allmänt

KommunSundAdressTosarbyvägen 40FastighetsbeteckningFagerkulla RNr. 3:3 i Tosarby, Sunds kommun (771-426-3-3)StorlekCa. 100 m² uppvärmd yta enligt energideklarationen. TomtarealCa. 2600 m²GravationerFastigheten överlåts fri från gravationerPlanesituationGlesbebyggelseområde utan byggnadsplanSamfällda områdenFastighetens andelar i samfällda områden medföljer försäljningen.BesiktningJa, Besiktningshuset Åland Ab/Johannes Wikblom har besiktat huset.VisningEnligt överenskommelseKostnaderKöpare svarar för kostnader för köpebrev (300 euro), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 euro), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 3 % av köpesumman. TillträdeEnligt överenskommelse

Byggnadsfakta

ByggnadsårTroligtvis 1700-tal, renoverat under 1970-talet.ByggnadsmaterialStockstommeGrundBetongplatta innanför stenfotFasad-/takmaterialTräpanel/PlåttakVärmesystemElradiatorer, luft-luftvärmepump och vedspisVA-systemVästra Sunds vatten, kommunalt avloppEnergibesiktningJa, energiklass E
Utgångspris:
78 000 €