Beskrivning

Bostadshuset är uppfört  i 1½ plan ovan torpargrund. Huset är byggt i stock upp till väggbanden och här ovan i lösvirke. Fasaderna är klädda i målad träpanel och taket är försett med betongpannor.

Invändigt finns i den första våningen tambur, kök med matplats, wc, badrum samt sovrum och vardagsrum.

Köket är utrustat med kyl/frys, ugn med keramik häll, skåpförvaring och matplats invid fönsterparti. Båda sovrummen är av liknande storlek och har plats för garderober och säng. Badrummet inrymmer wc-stol, handfat och duschkabin, badrummet är i stort behov av renovering och modernisering.

Golvytorna domineras i hela den nedre våningen av plastmattor, på toaletten är golvspånskivorna framme även delar av hallen har golvspånsskivorna synliga.

Hela nedervåningen är i behov av renoveringar.

Den övre våningen inrymmer två sovrum samt trapphall, kök, badrum, vardagsrum och stor balkong. Trapphallen rum för förvaring och har finns även en vedkamin som hjälper till att värma upp övervåning under årets kalla månader. 

Vardagsrummet inrymmer storsoffgrupp och tv-bänk. Köket är stort och rymligt och har vit skåpinredning, utrustat med spis ugn, diskmaskin, Kyl/frys och fina arbetsytor. Från köket kommer man ut till husets balkong som är stor och inrymmer allt man kan önska sig.

Badrummet på övervåning iklätt våtrumstapeter och våtrumsmatta är inrett med duschkabin, toa, handfat i kommod och tvättmaskin. 

Övervåning är i synnerligen bättre skick än botten våningen, här är det bara att flytta in.

En av husets främsta fördelar är den stora altanen som ger dig möjlighet att njuta av utomhuslivet och den vackra omgivningen. Altanen kan vara en perfekt plats för middagar med familj och vänner eller bara för att koppla av och njuta av naturen. Här finns även ett fint spabad.

Bostadshuset har genomgående renoverings- och moderniseringsbehov.

Teknik

Bostadshuset värms upp genom direktverkande el som kompletteras med luftvärmepumpar, vatten kommer från grannfastigheten genom borrad brunn och avloppet är anslutet till en stenkista och är i dagsläget inte godkänt från kommunen. Ventilationen är självdragsventilation.

Tomtområdet

Tomten är naturskön och ger dig gott om utrymme att plantera träd, blommor eller odla din egen trädgård. Det är också möjligt att skapa utomhusunderhållningsområden eller lekområden för barnen, beroende på dina behov och önskemål.

På tomten finns lite andra byggnader som gillestuga och förrådsbyggnader.

Besiktning

Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom har utfört energideklaration, överlåtelsebesiktning samt fuktmätning av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

OBS! Besiktningsprotokoll skall ses som hjälpmedel. De fråntar inte köparens undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt innebär bl.a. att granska samtliga tillgängliga ytor såsom mellantak, krypgrunder etc. Köpare förväntas även vara införstådda med olika beståndsdelars tekniska livslängd vilka även omnämns i bilaga till besiktningsprotokollet.

 

 

Fakta

Allmänt

KommunJomalaAdressJomalagårds väg 43, 22150FastighetsbeteckningFastigheten Hilmas RNo 7:5, Jomala by, Jomala (170-415-7-5)StorlekCa 158 m² uppvärmd yta enl. energideklarationRum6 + kök Tomtareal2150 m²GravationerÖverlåts fritt från gravationerLegotomtNej, ägotomtPlanesituationIcke planlagt områdeSamfällda områdenFastigheten har Ingen andel i samfällda områdenServitutServitut finns kolla bifogat fastighetsregisterutdragBesiktningJa( Besiktningshuset)VisningEnligt överenskommelse KostnaderKöpare svarar för kostnader för köpebrev (250 euro), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 euro), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är mellan 18-40 år och köper sitt första boende (minst hälften) är befriade från erläggande av överlåtelseskatt.TillträdeEnligt överenskommelse

Byggnadsfakta

ByggnadsårCa.1888ByggnadsmaterialStockstomme samt lösvirkeGrundTorpargrund, tillbyggnaden på plintgrundFasad-/takmaterialLiggande träpnelVärmesystemDirektverkande-El, Luft-luftvärmepumparVA-systemBorrad brunn med servitut, avlopp till två kammarbrunnEnergibesiktningJa (G)
Utgångspris:
70 000 €