BESKRIVNING 

Välkommen till ett modernt enplanshus från 2020 i mycket gott skick. Här erbjuds en öppen planlösning med generös volym genom brutet tak, stilfull och välutrustat kök med vinkyl, trivsam och täljstensklädd vedkamin samt access till stor altan i västerläge genom stort skjutdörrsparti.

Planlösningen disponeras i övrigt med två badrum, två sovrum, entré och groventré.

Badrummen är helkaklade och båda med dusch, det ena med bastu och utgång till altan med både spabad och uppvärmd swimmingpool. 

Groventrén/klädvården är praktiskt utrustad med riklig förvaring och avställningsytor.

Master sovrum har luft-luftvärmepump för klimatkyla, egen badrumsaccess och walk-in-closet. Det andra sovrummet är rymligt och till sin storlek delningsbart.

BESIKTNING 

Investigo Oy Ab har utfört överlåtelsebesiktning, samt energideklaration av bostadshuset. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

OBS! Besiktningsprotokoll skall ses som hjälpmedel. De fråntar inte köparens undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt innebär bl.a. att granska samtliga tillgängliga ytor såsom mellantak, krypgrunder etc. 

Köpare förväntas även vara införstådda med olika beståndsdelars tekniska livslängd vilka även omnämns i bilaga till besiktningsprotokollet.

TEKNIK 

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från jordvärmepump som kan kompletteras med eldning i vedkaminen samt med luftvärmepumpen i master sovrum. Ventilationen utgörs av ett  mekaniskt till– och frånluftssystem med värmeåtervinning (FTX). Huset är anslutet till kommunalt vatten– och avlopp och till fibernät. 

EXTERIÖR 

Tomten har ett soligt västerläge med lantlig omgivning. Trädgården är vårdad med gräsmattor, fruktträd och bärbuskar och omgärdas till stor del av häckar.

Swimmingpoolen är nyanlagd och uppvärms med egen luft-vattenvärmepump och här härutöver försedd med gediget, skjutbart pooltak. 

Garaget är ca 72 m² och uppfört i lösvirke 2021. Här erbjuds plats för två bilar med access genom fjärrstyrda portar, bra arbetsyta och separat förrådsutrymme. Uppvärms med egen luft-luftvärmepump.

På fastigheten finns härutöver modern jordkällare och växthus och flera praktiska förrådsbyggnader.

LÄGE 

Fastigheten är belägen i den norra delen av Söderbys bykärna med nära avstånd till skola, daghem, butik och kommunal service. Avståndet till centrala Mariehamn är bekväma ca 15 km.

 

Fakta

Allmänt

KommunLemlandAdressKvarnlyckevägen 10FastighetsbeteckningEnbacka 2:66, Enbacka I 2:96 i Söderby, Lemland (417-418-2-66, 417-418-2-96)VåningsytaCa 134m²Tomtareal4 950 m² (Enbacka 2 900 m² + Enbacka I 2 050 m²)GravationerFörsäljningsobjektet överlåts fri från gravationerPlanesituationGeneralplanerat BesiktningJaVisningEnligt överenskommelse med mäklarenKostnaderKöpare svarar för kostnaderna; köpebrev (300 euro), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (128 euro), lagfartskostnader och överlåtelseskatt (3 % av köpesumman).
TillträdeTillträde sker enligt överenskommelse med säljaren

Byggnadsfakta

Byggnadsår2020ByggnadsmaterialLösvirke (Fiskarhedenvillan)GrundGjuten isolerad platta på markFasad-/takmaterialPanelklädda fasader, tegeltakVärmesystemJordvärme, luft-luftvärmepump, vedkamin.VA-systemKommunaltEnergibesiktningC
Utgångspris:
435 000 €
Bilagor