Välkommen till en mycket välplanerad tvåa med eftertraktat premiumläge i det nybyggda bostadsbolaget AdMare. Här erbjuds en fantastisk havsutsikt i västerläge över inloppet till Mariehamn och Kobbaklintar, tillsammans med vackra solnedgångar i Ålands hav. 

Lägenheten har ett ljust och högt läge i den tredje av fyra bostadsvåningar, fyra våningsplan ovan marknivån. Såväl inredning som materialval är moderna och med hög kvalité och den vackra havsutsikten erhålls genom de flesta fönsterpartier. Takhöjden är goda ca 2,70 meter.

Från den  inglasade balkongen om hela ca 12 m² i söder-/västerläge erhålls soltimmar från morgon till sen kväll och härifrån kan du naturligtvis också njuta av spektakulära solnedgångar och båttrafiken in till Västerhamn. Även mot söder erbjuds en fri och ostörd utsikt över Horelliparken och angränsande villaområde.

Här bor du bekvämt i modernt flervåningshus färdigställt 2023, hissen tar dig ner till markplan med tillgång till gästlägenhet/hobbyrum samt lägenhetens förråd. Bastu med relax erbjuds naturligtvis också och är beläget i A-huset. 

Det här är ett boende som skall upplevas på plats. Välkommen på visning.

Rumsbeskrivning

Lägenheten har en väldisponerad planlösning med välkomnande entréhall som direkt genom korridoren mot vardagsrum och köket tar in havsutsikten från väster. I hallen finns härutöver praktiskt förråd med eluttag och skjutdörrsgarderober med spegelglas. 

Vardagsrummet och köket är planerade i en öppen planlösning med stora fönsterpartier längs hela ytterväggen mot väster och havet. Från planlösningen nås även den inglasade balkongen i söder-/västerläge från vilken såväl färjanlöpen till Mariehamn kan upplevas från första parkett som inloppet till staden med Kobba Klintar med horisonten i fonden.

Köket ett fullt utrustat och modernt kvalitetskök från Marbodal med vitvaror från Siemens utgörande ugn– och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och fläktkåpa.

Badrummet är naturligtvis helkaklat och utrustat med toalett, duschplats med vikbar glasvägg, elektrisk handdukstork, handfat i kommod med lådor, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare side-by-side med praktisk, ovanpåliggande arbetsbänk.

Väggarna är i bostadsrummen målade eller tapetserade och golvet är lagt med ett trestavigt ekparkettgolv.

Sovrummet är rymliga ca 14,4 m²  med goda möbleringsalternativ och härutöver utrustat med tre garderober.

Lägenheten är försedd med ett porttelefonsystem vilket är modernt kopplat till de boendes mobiltelefoner.

Bostads Ab AdMare i Mariehamn

Bostadsaktiebolaget AdMare färdigställdes i november/december 2023 och omfattar 36 lägenheter fördelade på två flervåningshus i vardera fyra våningar på källar-/sluttningsvåning jämte fyra småshus i två våningsplan vid Segelmakargatan 9 i det populära Horelliområdet i Mariehamn.

Byggnaderna är uppförda med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör. Arkitekt för projektet är Mickos Ritateljé och Arkitektstudio/Micko Koskinen-Pahlman.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad, platsgjuten betongstomme och med fönster med isolerglas med solskydd och högt u-värde för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.

Lägenheten är belägen i den tredje bostadsvåningen (fyra räknat från gatunivån framför huset) och har således fri utsikt över framförvarande bebyggelse.

Tomten är belägen invid Horelliparken med daghem och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats.  Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Separat erbjuds möjligheten att köpa plats i bostadsbolagets underjordiska kallgarage mellan huskropparna alternativt plats under biltak eller öppen plats på parkeringsyta. Samtliga med uttag för motorvärmare. 

Gemensamma utrymmen utgörs av fin gästlägenhet i B-husets första våningsplan, vilken besökare kan hyra och i A-husets första våning finns trevlig och modern bastuavdelning. 

Driftsvederlaget utgör 3,20 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter. För bilplatser uppbärs vederlag om 5 € eller 10 €/månad beroende på typ. Utöver driftsvederlaget tillkommer kostnader för el och vatten, där individuell 

mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. 

Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv- och fiber-abonnemang. Anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv från MCA samt IPTV och/eller fiber från Ålcom eller IP Connect finns anslutet till lägenheten.

 

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressSegelmakargatan 9LägenhetsnummerB10Våning3 (av 4)VåningsytaCa 55,6m²Rum2 + kök Vederlag177,92 euro/månad exkl. hushållsel och vatten vilka erläggs separat enligt egen förbrukning. Vederlaget är baserat på kalkyl från byggnadsfasen och kommer slutligen att fastställas vid kommande stämma.Andel av bolagslånSkuldfritt bolagBostadsbolagBostads Ab AdMare i MariehamnHembudNejBilplatsFinns att köpa separatUteplatsInglasad balkong med söder/västerlägeBastuJa, gemensam.VisningEnligt överenskommelse med mäklaren.KostnaderKöpare svarar för överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och administration (250 €).
Överlåtelseskatten utgör 1,5 % av köpesumman och erläggs i samband med köpebrevet.
TillträdeOmgående efter köpslut.

Byggnadsfakta

Byggnadsår2023ByggnadsmaterialPlatsgjuten betongstommeVärmesystemFjärrvärmeHissJa
Utgångspris:
299 000 €
Bilagor