Beskrivning

En 3:a med kök på Kaptensgatan 2, belägen centralt, erbjuder en bekväm och praktisk bostadsyta. Lägenheten är fördelad på tre rum, vilket innebär två sovrum och vardagsrum/TV-rum. Köket är separat och ger möjlighet till matlagning och måltider i en avskild atmosfär.

Hallen är rymlig och har utrymme för avhängningsmöjligheter och två garderober med glasdörrar finns på plats.

Köket är fullt utrustat med moderna bekvämligheter som kyl/frys, ung med spishäll, mikro samt diskmaskin, de vita skåpluckorna ger köket ett genomgående trevligt ljus. Ytskikten i köket är målade väggar med laminat golv och vita kakel över arbetsytorna. I köket har du även gott om förvaringsmöjlighet i form av inbyggda skafferi utrymmen.

Badrummet är väldisponerat och hel kaklat med golvvärme och inrymmer duschväggar, toastol, handfat i kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och tvättmaskin.

Vardagsrummet med vitt målade väggar och parkettgolv är väldigt rymligt och trevligt. Här får du plats med stor soffgrupp, tv-bänk och skåp för dylika förvaringar. Från vardagsrummet tar man sig ut till bostadens balkong som befinner sig i väster läge. Vardagsrummet är ihop kopplat med ett rum genom ett skjutdörrs parti som man enkelt öppnar upp om man vill ha stora fest måltider för vänner eller bekanta, eller så används rummet väldigt enkelt som ett till sovrum. Master sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och här har du garderober med skjutdörrar.

Det faktum att lägenheten har en balkong åt väster innebär att man kan njuta av solnedgångar och eftermiddagssol. Balkongen kan fungera som en förlängning av boendeytan och en plats för avkoppling eller sociala stunder utomhus.

Läget på Kaptensgatan ger en central och livlig omgivning med närhet till alla olika bekvämligheter såsom butiker, restauranger och skolor.

Sammanfattningsvis erbjuder denna bostad en balans mellan bekvämlighet, centralitet och möjligheten att njuta av utomhuslivet på balkongen medan man bor på en eftertraktad adress som Kaptensgatan.

Till lägenheten hör även ett förråd.

Bostadsbolaget

Bostads Ab Kaptensgatan utgörs av ett lägenhetshus inrymmande totalt 28 lägenheter. Till de gemensamma utrymme hör bastuavdelning, tvättstuga, ett hobbyrum samt ett skyddsrum. Avgifter för användning av bastu och tvättstuga tillkommer enligt prislista. 

Bolagsvederlaget utgör 415 €/månad (5,00€/m2/mån) + 80 € för av betalning av skötsellånet och därutöver tillkommer kostnaden för vatten 15 € mån per person i hushållet.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten enligt redogörelse som finns bilagt i slutet av prospektet.

Under 2000-talet har bolaget bland annat genomfört stambyte, monterat ny dörrar samt förnyat ytterdörrarna och dragit in fiber i båda husen.

Bolaget planerar att inom det närmsta åren påbörja en balkongrenovering, planera gårdsområdet samt förnya Elsystemet vilket idag är 1 fas i lägenheterna.

 

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressKaptensgatan 2 B, 22100, ÅlandLägenhetsnummerB11Våning2 av 3VåningsytaCa 80m²Vederlag415 €/månaden + 80 € för avbetalning av skötsellån Andel av bolagslån5914BostadsbolagBostads Ab Kaptensgatan 2FastighetsskötselFastighetsserviceDisponentAlexander SundBilplatsNejAvstånd till centrum0UteplatsBalkong i västerBastuJa, gemensamVisningEnligt överenskommelse KostnaderKöparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och administration (250 €). Överlåtelseskatten utgör 1,5 % av köpesumman och erläggs i samband med köpebrevet.TillträdeEnligt överenskommelse

Byggnadsfakta

Byggnadsår1956ByggnadsmaterialBetongVärmesystemFjärrvärmeVA-systemKommunalt vatten och avloppHissNej
Utgångspris:
235 000 €
(skuldfritt 240 914€)