Kompakt tvåa med högt läge i den tredje (av fyra) våningsplan i det nybyggda och populära bostadsbolaget AdMare. Såväl inredning som materialval är moderna och med hög kvalité. Takhöjden är goda ca 2,70 meter. Från den  inglasade balkongen om ca 9 m² i norr-/västerläge erhålls kvällssol och vacker havsutsikt i västerläge. 

Här bor du bekvämt i modernt flervåningshus färdigställt 2023, hissen tar dig ner till källar-/sluttningsplanet med tillgång till bastu med relax samt lägenhetens förråd. I B-huset finns gästlägenhet/hobbyrum till besökande gästers nyttjande. 

Rumsbeskrivning

Lägenheten omfattar entréhall med avhängningsmöjligheter skjutdörrsgarderober, allrum med kökspentry och utgång till den inglasade balkongen samt helkaklat badrum och stort sovrum. 

Köket ett fullt utrustat och modernt kvalitetskök från Marbodal med rostfria vitvaror från Siemens utgörande ugn– och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och fläktkåpa.

Badrummet är naturligtvis helkaklat och utrustat med toalett, duschplats med vikbar duschdörrar, elektrisk handdukstork, handfat i kommod med lådor, spegelskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Väggarna är i bostadsrummen är målade och golven är lagda med ett trestavigt ekparkettgolv.

Lägenheten är försedd med ett porttelefonsystem vilket är modernt kopplat till de boendes mobiltelefoner.

Bostads Ab AdMare i Mariehamn

Bostadsaktiebolaget AdMare färdigställdes i november/december 2023 och omfattar 36 lägenheter fördelade på två flervåningshus i vardera fyra våningar på källar-/sluttningsvåning jämte fyra småshus i två våningsplan vid Segelmakargatan 9 i det populära Horelliområdet i Mariehamn.

Byggnaderna är uppförda med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör. Arkitekt för projektet är Mickos Ritateljé och Arkitektstudio/Micko Koskinen-Pahlman.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad, platsgjuten betongstomme och med fönster med isolerglas med solskydd och högt u-värde för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.

Tomten är belägen invid Horelliparken med daghem och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats.  Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Separat erbjuds möjligheten att köpa plats i bostadsbolagets underjordiska kallgarage mellan huskropparna alternativt plats under biltak eller öppen plats på parkeringsyta. Samtliga med uttag för motorvärmare. 

Gemensamma utrymmen utgörs av fin gästlägenhet i B-husets första våningsplan, vilken besökare kan hyra och i A-husets första våning finns trevlig och modern bastuavdelning. 

Driftsvederlaget utgör 3,20 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter. För bilplatser uppbärs vederlag om 5 € eller 10 €/månad beroende på typ. Utöver driftsvederlaget tillkommer kostnader för el och vatten, där individuell 

mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. 

Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv- och fiber-abonnemang. Anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv från MCA samt IPTV och/eller fiber från Ålcom eller IP Connect finns anslutet till lägenheten.

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressSegelmakargatan 9LägenhetsnummerA12Våning3 (av 4)VåningsytaCa 51,5m²Rum2 + kv Vederlag164,80 € exkl. hushållsel och vatten som erläggs enligt den egna förbrukningenAndel av bolagslånSkuldfritt bolagBostadsbolagBostads Ab AdMare i MariehamnBilplatsFinns att köpa separatUteplatsInglasad balkong i norr-/västerlägeBastuJa, gemensam.VisningEnligt överenskommelseKostnaderPå köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 1,5 % av köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. TillträdeOmgående efter köpslut.

Byggnadsfakta

Byggnadsår2023ByggnadsmaterialPlatsgjuten betongstommeVärmesystemFjärrvärmeHissJa
Utgångspris:
262 000 €
Bilagor