Välkommen till Bostads Ab AdMare, välkommen till havet

Med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör har nu byggnationen färdigställts av ett nytt bostadsprojekt vid Segelmakargatan 9 omfattande 36 bostäder i ett mycket vackert västerläge med utsikt mot Ålands hav och inloppet till Mariehamns Västerhamn. Tomten erbjuder en vacker havsutsikt över Horelliparken och angränsande villakvarter utan skymmande höghusplanering mellan tomten och vattnet. 

Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats. Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Konceptet är välkänt; skapande av högkvalitativa boenden tillsammans med erkänd standard 

utförda av ansvarsfulla, kunniga och av marknaden välrenommerade aktörer. 

Ett unikt och långtida samarbete mellan byggherre, arkitekt, fastighetsmäklare, bank och jurist gör att varje beståndsdel av projektet har utförts med ledande erfarenhet och främsta branschexpertis. 

Välkommen till Bostads Ab AdMare!

 

Mäklarens ord

Att köpa en lägenhet i ett projekt under produktion (RS-projekt) innebär att man inledningsvis ingår ett avtal om någonting som i princip bara finns på pappret. Vårt mål är att Ni som köpare skall känna Er lika trygga i det beslut Ni tar under de förutsättningarna som om Ni köper en färdigställd bostad.

Fördelarna med att köpa under produktion är självfallet att man blir den första som bor i bostaden, att allt är nytt och att renoveringskostnader för bolaget ligger långt i framtiden. 

En annan är förstås att det finns stora möjligheter att anpassa sin lägenhet precis som man vill, undantaget det som berör husets tekniska förutsättningar. 

Andra fördelar är den skyddande lagstiftning som finns för Er köpare i form av garantier, försäkringar och tydlig ansvarsfördelning.

Orosmolnet kan i sin tur vara det faktum att det är svårt att till fullo fantisera fram exakt hur allting kommer att bli och hur det kommer att harmonisera med omgivningen. Hur kommer utsikten att bli? Hur vet vi att slutprodukten motsvarar de förväntningar vi har?

Sammantaget är det mycket viktigt för oss mäklare att på ett verklighetsnära sätt redogöra för Er vad Ni köper, vilket innebär mer än vackra illustrationer och vyer. I produkten bostad under produktion inryms lägenheter, bostadsbolag, omgivande planeringssituation, omfattande överlåtelsehandlingar, lagstadgade RS-handlingar med ekonomiplaner, bolagsordningar, entreprenörskontrakt, garantier samt mycket mera. Det samma gäller priset, Ni skall vara trygga i att Ni betalar ett marknadsmässigt pris baserat på marknaden och inte på okunniga spekulationer eller omständig infrastruktur.

Det krävs en mycket stor kunskap och framförallt lång erfarenhet att veta vilket som är vilket och vad som händer när. Köper Ni en lägenhet via Mäklarhuset kan ni vara trygga med att vi vet vad vi säljer.

Vi har också samarbetat med Ålands Bygg under många bostadsprojekt och är mycket trygga med vetskapen om att deras kunskap, erfarenhet och den produkt de levererar motsvarar de höga krav som idag ställs av såväl branschen som av Er köpare. Det samma gäller arkitekt Micko Koskinen-Pahlman, alltid välplanerade och kvadratsmarta lägenhetslösningar anpassade för platsen.

Vi skall inte heller glömma Advokatbyrå Widman & Co. som sköter den juridiska hanteringen, Nordea Abp som RS-bank/förvarare av skyddsdokument samt GR-revisor Erika Sjölund.  

Det vill säga; varje del av projektet sköts med yttersta kompetens för att Ni skall kunna vara trygga med Ert köp. Idag, vid tidpunkten när lägenheten är färdig och långt efter det Ni har flyttat in.

Välkommen till Bostads Ab AdMare!

Prospekt med prislista samt planlösningar hittar ni bland bilagorna.

Med vänlig hälsning

Robert Gustafsson

Ansvarig mäklare

Bostads Ab AdMare

Vid Segelmakargatan 9 i Horelliområdet i Västra Ytternäs i Mariehamn har, med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör, byggnationen nyligen färdigställts av ett bostadsprojekt i ett mycket vackert västerläge med utsikt mot Ålands hav och inloppet till Mariehamns Västerhamn. Arkitekt för projektet är Mickos Ritateljé och Arkitektstudio/Micko Koskinen-Pahlman.

Projektet omfattar 36 bostadslägenheter fördelade i två huskroppar om fyra våningar vardera, vilka är uppförda på källarvåning med bekvämt anslutande, underjordiskt garage samt fyra småhus i två våningar inrymmande två lägenheter i vardera hus.

Tomten har en vacker havsutsikt över s.k. Horelliparken med daghemmet och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats.  Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Byggherre, arkitekt och fastighetsmäklare har bidragit med respektive expertis vid planeringen av projektet med målet att erbjuda ett unikt, exklusivt och bekvämt boende väl anpassat för platsen.

Bostads Ab AdMare erbjuder varierande lägenhetstyper med åtta stycken alternativ mellan ca 40,4 m² och 101,4 m² i flervåningshusen. Alla i lika hög standard, med sjöutsikt och med rymliga inglasade balkonger, många med fina vyer mot bl.a. den gamla lotsstationen Kobba Klintar och omkringliggande skärgård med möjligheter att uppleva vackra solnedgångar mot havet.

Boendet kan kompletteras med en egen bilplats, antingen i bolagets garage eller under carport, alternativt öppen ruta på bolagets parkeringsplats.

I A-husets sluttningsplan finns gemensam, exklusiv bastuavdelning och i B-husets finns gästrum där de boende kan erbjuda övernattning för besökare.

På tomtens västra del finns fyra småhus inrymmande två fina lägenheter om ca 51,4 m² i vardera hus. Även de med fina uteplatser och strandnära läge.

Byggnationen av projektet har färdigställts i november 2023.

Välkommen att köpa ert nya boende i Bostads Ab AdMare!

 

Våningshusen

Inredning, material och färgsättning av lägenheterna är planerade av byggherren och Mickos Ritateljé och Arkitektstudio. En tidlös, samtidigt modern inredning med exklusiva och gedigna material i en färgsättning som återkopplar till omgivningen.

Samtliga lägenheter har god rumshöjd om 2,70 meter, innergolv lagda med ekparkettgolv och målade/tapetserade väggar. Badrummen är naturligtvis kaklade och med golvvärme.

Köksinredningen är från Marbodal och utförd i god grundstandard och utrustad med vitvaror från Siemens utgörande varmluftsugn och mikrovågsugn i högskåp, induktionshäll, disk-maskin, kyl, frys samt fläktkåpa med spjäll.

Badrummen har duschplats, stilfull inredning med handfat, underskåp och spegel, tvättmaskin och torktumlare, handdukstork samt wc-stol.

Samtliga lägenhetstyper har entréhallar med avhängningsmöjligheter. Porttelefonen ansluts modernt till de boendes mobiltelefon.

Fönstren är försedda med persienner och med djupa fönsterbänkar av sten. 

Samtliga lägenheter har naturligtvis vistelsevänliga, inglasade balkonger. 

De södra takvåningarna, lägenhetsstorleken 101,4 m² är dessutom försedda med två balkonger vardera.

Uppvärmning av lägenheten sker med vattenburen radiatorvärme från fjärrvärme med undantag av badrummet som uppvärms genom elektrisk golvvärme.

Driftsvederlaget utgör 3,20 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning, legoavgift och sopavgifter. 

Det som tillkommer utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell 

mätning sker i varje lägenhet. Internet– och tv-anslutning väljer köpare själv enligt eget tycke och betalar därefter vald leverantörs 

abonnemang/avgifter.

Fastighetsskötsel och förvaltning (disponent-tjänster) är beräknade i vederlaget att skötas av professionella bolag och väljs slutligen av överlåtelsestämman som är planerad till februari/mars 2024.

 

Småhusen

I tomtens västra del finns fyra stycken parhus inrymmande två lägenheter vardera. En i det nedre våningsplanet och en i det övre. 

Småhusen är uppförda i betongelement på gjuten, isolerad betongplatta i två plan.

Lägenheterna blir 51,4 m² och inrymmer två rum och kök, där kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning med stora fönsterpartier mot väster.

Inredning och standard motsvarar naturligtvis flervåningshusen och alla lägenheter har fina uteplatser i västerläge utgörande takterrasser alternativt markterrasser. Ytskikten utgör innergolv lagda med ekparkettgolv och målade/tapetserade väggar. Badrummen är naturligtvis kaklade och med golvvärme.

Köksinredningen är utförda i god grundstandard från Marbodal och utrustade med vitvaror från Siemens utgörande varmluftsugn och mikrovågsugn i högskåp, induktionshäll, disk-maskin, kyl, frys samt fläktkåpa med spjäll.

Badrummen har duschplats, stilfull badrumsinredning med handfat, underskåp och spegel. tvättmaskin och torktumlare , handdukstork samt wc-stol.Samtliga lägenhetstyper har entréhallar med avhängningsmöjligheter.

Till varje parhuslägenhet i våning två kommer en bilplats under carport att erbjudas på separat aktieserie likt övriga bilplatser. 

Framför bilplatserna har alla lägenheter varsitt kallförråd. Lägenheterna i det nedre planer med access till förrådet från sin altan och tll lägenheterna i det andra våningsplanet framför bilplatsen.

Uppvärmning av lägenheten sker till radiatorer i alla utrymmen med undantag av badrummet som uppvärms genom elektrisk golvvärme.

Parhuslägenheterna har dessutom egna FTX aggregat (mekanisk till– och frånluftsventilation med återvinning).

Driftsvederlaget utgår enligt samma grund och princip såsom våningshusen.

Boendemiljö

Bostads Ab AdMare är ett miljö– och handikappvänligt boende. Alla våningsplan i flervåningshusen nås med rymliga hissar och även markstrukturen beaktar rörelsehindrades möjlighet till bekvämt boende.  Alla dörrar och badrum vad gäller mått och utrymme är även handikapp anpassade.

Entrédörrarna i flervåningshusen utrustas med handikappöppning och kodlås. 

I källarplanet finns lägenhetsförråden placerade och naturligtvis är planet hissanslutet.

Flervåningshusen är uppförda i energisnål, välisolerad betongstomme med fönster med isolerglas i bra u-värde för att erhålla ett miljövänligt, lugnt och trivsamt boende. 

Småhusen uppförs i betongelement, naturligtvis i lika god standard.

Uppvärmning av fastigheterna sker med fjärrvärme från Mariehamns Energi Ab och bostadslägenheterna värms med ett vatten-buret system till radiatorer. Badrummen uppvärms dock med elektrisk golvvärme. 

De boende har genom enskilda vatten- och elmätare även möjlighet att påverka sina egna förbrukningar.

Byggnaderna är anslutna till Mariehamns fibernät från IP-Connect och Ålcom som möjliggör IP-telefoni och IP-tv alternativt kabel-tv enligt den boendes egen önskan.

Entréplanet i flervåningshuset utgörs av en välkomnande aula och här kommer även lägenheternas postboxar samt anslutande förråd för cyklar och barnvagnar vara placerade.

Sluttningsplanet i B-huset inrymmer övernattningsrum för de boende och dess gäster. I A-husets sluttningsplan finns trivsam bastuavdelning.

Gårdsmiljön utöver körförbindelserna på tomten planeras som ett grönområde. Ovanpå garaget planeras miljön med sittgrupper, buskar, prydnadsträd och lekplats. Grönytorna färdigställs våren 2024.

Parkeringsytorna fördelas med 14 bilplatser i garaget (kallt med grindport), tolv platser under bilskyddstak samt 18 platser på öppen parkeringsyta. 

Samtliga bilplatser är i form av aktier berättigande till specifik plats.

Till småhusen tillkommer ytterligare fyra platser under carport i första hand reserverade för de övre parhuslägenheterna.

Bilplatser

Plats i garage kostar 16 000 euro. Garaget inrymmer 14 platser. 

Plats under bilskyddstak på bolagets parkering kostar 8 000 euro/plats och för öppen parkeringsplats 2 500 euro/plats. 

Såväl bilskyddstaken samt de öppna platserna är försedda med eluttag för motorvärmare.

Kalkylerat vederlag för garageplats är 10 euro/månad och för övriga platser 5 euro/månad.

Säkerhet

Till säkerhet för projektet har säljaren tecknat RS-avtal med Nordea Bank Abp och i och med det erhåller köparen ett lagstadgat skydd genom hela byggnadsfasen.

Som en bilaga till RS-avtalet tecknas även en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av stiftarens insolvens.

Köp

Slutligt köpebrev upprättas omgående mellan parterna. Köpesumman erläggs i sin helhet inom två veckor från undertecknande av köpebrevet. 

Överlåtelseskatt

På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 1,5 % av köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. 

Mäklare

Mäklarhuset Åland Ab

Skarpansvägen 29B, 22100 MARIEHAMN

Tel. +358 (0)18 27660

info@maklarhuset.ax

www.maklarhuset.ax

Ansvariga mäklare:

Robert Gustafsson

Tel. direkt +358 (0)18-27617 

Mobil. +358 (0)457 344 6440

E-post robert.gustafsson@maklarhuset.ax

Fakta

Allmänt

KommunMariehamnAdressSegelmakargatan 9VåningFyra våningar på sluttningsplanStorlek40,4 m² - 101,4 m²VederlagKalkylerat till 3,20 euro/m²/månadAndel av bolagslånSkuldfritt bolagBostadsbolagBostads Ab AdMare i MariehamnLegotomtJaBilplatsJa, garage (ouppvärmt), carport eller öppen platsUteplatsInglasade balkongerBastuJa, gemensam.VisningEnligt överenskommelseTillträdeOmgående efter köpslut

Byggnadsfakta

Byggnadsår2021-2023ByggnadsmaterialBetongVärmesystemFjärrvärmeVA-systemMariehamn stads vatten- och avloppsnätHissJa