Radhuslägenhet vid Doktorsvägen 2 i Mariehamn

Välkommen till denna trevliga radhuslägenhet om ca 113 m², med bra läge strax norr om centrum. Lägenheten har en stor terrass mot söder, balkong och bastu. Till lägenheten hör även carport och två förråd.  

LÄGENHETEN

Välkommen till denna välplanerade och trivsamma radhuslägenhet om ca 113 m² med bra läge, i närheten av sjukhuset i norra Mariehamn. Bostaden har utgång till rymlig terrass i soligt söderläge från vardagsrummet och på andra våningen finns en balkong som nås via sovrummet.

Lägenheten är genomgående inredd med ekparkettgolv och tapetserade eller målade väggar. Golvet i vardagsrummet är förnyat 2014.

Här möts du av en välkomnande entré med granitplattor på golvet och garderober med plats för avhängning. Till höger finns köket som renoverats 2005 och är inrett med Marbodalköksinredning i ek och bänkskivor i granit.  Samtliga vitvaror är från Siemens i rostfritt stål; kyl/frys, keramikhäll, ugn, fläkt (Thermex), diskmaskin samt plats för mikro.

Till vänster från entrén finns en helkaklad gästtoalett med wc, handfat och spegel. En del av utrymmet används som tvättstuga med tvättmaskin (Siemens) och tvättho för praktisk klädvård.

Vidare in i lägenheten finns vardagsrummet med stora fönster mot söder. Här finns plats för soffgrupp och matsalsbord samt en utgång till den härliga terrassen.

Via en trappa från vardagsrummet nås den andra våningen. Här finns ett sovrum, ett stort allrum samt ett badrum med bastu.

Sovrummet har två platsbyggda garderober, en klädkammare och utgång till balkong. Allrummet är uppdelat med en mellanvägg som skiljer av halva rummet. Idag används utrymmet som delvis tv-rum och delvis kontor. Kontoret har garderober längs hel vägg. Rummet kan med fördel göras om till två separata sovrum, om så önskas.

Badrummet är helkaklat och inrymmer duschkabin, wc, handfat med spegel och underskåp. I direkt anslutning finns bastun som värms upp via el-aggregat.
 

OMRÅDET

Här bor du ca 2,5 km till centrala Mariehamn. I omedelbar närhet till bostaden finns sjukhusområdet och flera lugna gång- och cykelbanor. Barnen kan tryggt ta sig till skolan (ca 650 meter) och Nabbens badstrand (ca 1 km). Till Maxinge är det ca 2 km. 
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Bläckfisken består av ett radhus i två våningar som inrymmer totalt 16 lägenheter vid Doktorsvägen 2 i Mariehamn. Huset är uppfört 1988-89 i sten– och träkonstruktion med platta på mark och sadeltak i tegel (förnyat 2017). Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Mariehamns Telefon samt fiber via IP-connect. .

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. bytt värmeväxlare och förnyat radiatorventiler, reparerat loftgångars undersida samt reparerat fönster. År 2014 byggdes ett extra kallförråd till samtliga lägenheter.

Framöver har bolaget planerat mindre reparationer av sockeln. En underhållsplan har upprättats av Byggkontroll 17.4.2015.

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård. Till varje lägenhet finns en p-plats med motorvärmare under tak och två förrådsutrymmen, ett varm- och ett kallförråd.  

Till lägenheten hör en andel om ca 13 296,51 € av bolagets lån, som upptogs i samband med takbytet 2017. Lånet kan betalas av i sin helhet eller via ett extra finansieringsvederlag om 97,18 €/månad.

Bolagsvederlaget är 339 €/månad, utöver det tillkommer kostnad för el enligt förbrukning.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 3,5 rum & kök
Storlek: ca 113 m²
Byggnadsår: 1988-89
Byggnadsmaterial: Trä- och betongkonstruktion
Grund: Gjuten platta
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Vederlag: 339 €/månad (3,00 €/m²/månad) + 97,18 € för finansiering av takbyte
Våning: 1 och 2
Uteplats: Terrass och balkong mot söder
Bilplats: Carport med motorvärmare
Bastu: Ja
Lägenhetsnummer: 8
Bolagslån: ca 13 296,51 € som uppstått i samband med byte av taket 2017. Låneandelen kan betalas av.
Bostadsbolag: Bostads Ab Bläckfisken
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Doktorsvägen 2 lgh 8, 22100 Mariehamn
Avstånd till centrum: 2 km
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 226 700 € (Skuldfritt pris: 240 000 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!