Parhus vid Forellvägen 25 B i Mariehamn

Välplanerad trea om ca 67 m² med egen gård och carport i detta nyproducerade parhus. Bostaden värms upp via golvvärme från egen frånluftsvärmepump.

PARHUSET

Parhuset är uppfört 2019 och består av två lägenheter med varsin carport emellan. Lägenhetsägarna arrenderar varsin halva av tomten. Enligt befintligt  besittningsavtal ansvarar parterna gemensamt gällande kostnader för byggnadens utvändiga underhåll samt grundläggande konstruktioner. Alla andra kostnader som t.ex. sophämtning, el, fiber, värme, vatten och avlopp står lägenhetsägarna själva för genom egna avtal.
 

LÄGENHETEN

Välkommen till denna trevliga och välplanerade parhuslägenhet om 67 m² i barnvänligt bostadsområde i södra Mariehamn. 

Bostaden har en välkomnande hall och inrymmer kök som är öppet mot vardagsrummet, två sovrum och ett helkaklat badrum. Tvätten sköts smidigt i grovköket där du även har tillgång till en klädkammare.

Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkett på golv, förutom i entrén och våtutrymmena som har klinkergolv.

Köket är stilrent inrett med vit köksinredning och svart kakel ovan bänk. De vitvaror som finns är samtliga i av märket Bosch. Här finns kyl/frys, spis med induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrummet har vackert ljusinsläpp från fönster mot öster och utgång till den stenlagda uteplatsen. Från uteplatsen ges smidigt tillträde till gården.

Sovrummen är ca 11,2 m² respektive 9,4 m² och här finns möjlighet att lägga in garderober. 

Badrummet har mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vitkalkade väggar med mörk fondvägg i duschhörnan. Vidare finns dusch, wc, handfat, underskåp, spegel och sidoskåp.

Grovköket inrymmer plats för tvättmaskin och torktumlare, praktisk skåpsförvaring, bra arbetsytor med tvättho.
 

TEKNIK

Parhuslägenheterna värms upp via egna frånluftsvärmepumpar till vattenburen golvvärme.

Huset är anslutet till det kommunala vatten och avloppsledningsnätet samt till Mariehamns Energi.

Fiber från Ålcom eller IP-connect finns anslutet.
 

TOMTOMRÅDET

Tomtområdet som tillhör lägenheten är ca 335 m² och består av en grusad infart och parkeringsplats under carport med utrymme för en personbil. Framför huvudentrén finns en gjuten trappa. Övriga ytor är anlagda med gräsmatta. Tomten är omgärdad av ett staket som även är byggt som ett bullerplank. Under 2020 kommer det att planteras en häck mellan lägenheterna på östra sidan samt på den västra sidan mot Forellvägen.
 

OMRÅDE

I närheten finns matbutik, Ytternäs låg- och mellanstadieskola, daghem och sporthall. I området finns också flera trevliga promenadstråk och småbåtshamnen Lervik.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Legorätten underlydande tomt 4 i kvarter 6 i stadsdelen Västra Ytternäs, Mariehamns stad (478-24-6-4).
Planesituation: Detaljplan med bindande tomtindelning.
Tomtareal: Legotomt om 670 m². Denna bostad har genom besittningsrättsavtal nyttjanderätt över den södra halvan av fastigheten.
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 67 m²
Byggnadsår: 2019
Byggnadsmaterial: 1-planshus uppfört i lösvirke på gjuten platta med sadeltak i falsad plåt.
Värmesystem: Frånluftvärmepump till vattenburen golvvärme
VA-system: Kommunalt vatten och -avlopp
Hyra:
Årlig arrendeavgiften var 560,47 €/bostad år 2019 Totala arrendeavgiften var 1 120,93 € år 2019 (indexjusteras varje år).
Uteplats: Ja, stenlagd uteplats mot öster
Bilplats: Carport med motorvärmare
Lägenhetsnummer: B
Adress: Forellvägen 25 B, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Begärt pris:
199 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!