Nyproduktion: Bostads Ab Ask17

Invid kolonilotterna i Strandnäs, nära Nabbens badstrand har byggnationen nu inletts av ASK17. SAMTLIGA LÄGENHETER SÅLDA!

Invid kolonilotterna i Strandnäs, ett stenkast från Nabbens badstrand pågår försäljningen av ett nytt bostadsprojekt; ASK17.
ASK17 är ett compact living projekt, med moderna, ytterst välplanerade bostäder där fler funktioner inryms på färre kvadrat. Samtidigt erbjuder konceptet en prisvärdhet och design, unikt för den åländska marknaden.

Med Norrsken Fastigheter Ab som initiativtagare uppförs ett lägenhetshus i två våningar, inrymmande tolv lägenheter i storlekarna 28 kvm till 68 kvm i 1-4 rum och kokvrå.

Arkitekt för projektet är ledande arkitekt Micko Koskinen-Pahlman vid MIRA Arkitektstudio. Den interiöra profilen är  framtagen av inredare Mia Westerlund med avsikten att skapa en modern design och funktionalitet.

Intern kontrollant och konstruktör är erkända Tommy Saarinen vid Byggkontroll Ab. CB konstruktion Ab/Mikael Eriksson monterar stomme och utför invändiga arbeten. Markarbeten utförs av Karlssons Schakt, el-entreprenaden utförs av Elledarna och VVS-entreprenaden av VVS Experten.

Försäljningen handhas av Robert Gustafsson vid Mäklarhuset Åland Ab, ledande fastighetsmäklare inom nyproduktion på Åland.

Byggstarten är inledd med färdigställande den 15 oktober 2020. Projektet uppförs som ett RS-projekt och Bostads AB Ask17 i Mariehamn är ett skuldfritt bolag.

 

PROJEKTET

Byggnaden uppförs i prefabricerade betongelement från Ålands Betonghus Ab. på gjuten, isolerad platta där även lägenhetsavskiljande väggar och hålbjälklag är i betong.
Uppvärmning kommer att ske genomgående med vattenburen golvvärme från fjärrvärme. Lägenheterna förses med persiennutrustade PVC-fönster och den invändiga takhöjden blir goda ca 2,70 meter. Samtliga lägenheter får egna balkonger.

Invändigt läggs golven moderna parkettgolv och väggarna målas i ljusa neutrala kulörer.
Köken förses med inredning från Zaccus och vitvaror från Gram utgörande kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn, fläktspjäll och diskmaskin.
Badrummen blir naturligtvis helkaklade och utrustas med wc, duschplats bakom duschväggar i glas samt handfat med inredning, båda med blandare från Oras. Badrummen förses med anslutningar för tvättmaskin.
Bekväm plattformshiss ansluter de olika våningsplanen.

Månadsvederlaget är kalkylerat till 3,15 euro/m²/månad och täcker samtliga kostnader förutom hushållselen vilken erläggs enligt egen förbrukning. Fiber erbjuds till lägenheterna från Ålcom och IP-Connect.

Utvändigt erbjuds köpare att på separata aktier förvärva egen, djup bilplats med förvaringsmöjligheter i bolagets carportsbyggnad.
De mindre lägenheternas förrådsutrymmen utgör kallförråd i fristående byggnad, övriga lägenheter erbjuder förråd i lägenheterna.
Tomten omgärdas med häck och/eller staket beroende på markens beskaffenhet. 

 

BILPLATSER

Till försäljning erbjuds åtta platser under bolagets carport. Platserna förvärvas enligt separata aktier och priset är 5 000 euro/plats. 
Carportsplatserna förses med eluttag för motorvärmare som kopplas till lägenhetens elmätare. Kalkylerat vederlag är 5 euro/månad.
Övriga bilplatser utgör öppna, omarkerade rutor på bolagets parkering.

 

KÖP

Köpebrev upprättas omgående mellan parterna. Härefter är betalning av köpesumman bunden till projektets framskridande enligt fastställd ratplan. Ratplanen framgår av köpebrevet dock så att sista raten om 10 % av köpesumman erläggs då köparen fått tillträde till lägenheten.

 

 

SÄKERHET

Till säkerhet för projektet har säljaren tecknat RS-avtal och i och med det erhåller köparen ett lagstadgat skydd genom hela byggnadsfasen.
Som en bilaga till RS-avtalet finns även en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) tecknad hos Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av stiftarens insolvens.

 

 

ÖVERLÅTELSESKATT

På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen. 
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Legotomt: Nej, ägotomt
Antal rum: 1 rum & kv - 4 rum & kv
Storlek: 28 m² - 68 m²
Byggnadsår: Inflyttning oktober 2020
Byggnadsmaterial: Betong
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: Kalkylerat till 3,15 euro/m²/månad
Våning: 1 & 2
Uteplats: Alla lägenheter får balkong
Hiss: Ja, plattformshiss
Bilplats: Finns 8 stycken platser under carport vilka försäljs separat
Bastu: Nej
Lägenhetsnummer: 1-12
Bolagslån: Bostadsbolaget uppförs skuldfritt
Bostadsbolag: Bostads Ab Ask17 i Mariehamn
Adress: Askuddsvägen 17, 22100 Mariehamn
Typ: Nyproduktion (RS)
Tillträde: Oktober 2020
Begärt pris:
98 000 € - 193 800 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!