Nybyggd parhuslägenhet i Gölby, Jomala

Trivsam och modernt utrustad parhuslägenhet färdigställd 2017 om ca 83 m2 fördelat på 3 rum & kök med egen bastu och uteplats i västerläge.

 

LÄGENHETEN

Denna ljusa och modernt planerade trea om ca 83 m2  har en trivsam planlösning disponerat på hall, wc/badrum med bastu, 2 sovrum och rymligt vardagsrum i anslutning till kök med naturlig matplats vid fönster. Härifrån nås även vistelsevänlig trä-altan i västerläge. Från och med sommaren 2019 äger bolaget tomten som tidigare var en legotomt. 

Golven är i samtliga bostadsrum försedda med parkett, med undantag av entré, badrum och bastu där det finns klinkergolv. I bostadsutrymmena är väggarna vitmålade och i badrummet finns helkaklade väggar. Väggarna och taket i den eluppvärmda bastun är klädda i träpanel.

I övrigt är badrummet försett med handfat med skåpinredning, wc, rymlig duschhörna samt tvättmaskin från Siemens.

Köket är utrustat med rostfri fläkt samt induktionsspis, dubbla kyl/frys, diskmaskin (Siemens) och varmluftsugn. I köket finns gott om förvaring i form av vitmålade skåpluckor, skafferi samt vitrinskåp. Köksväggarna är klädda i grågrönt kakel ovanför rejäla arbetsytor.

Både vardagsrummet och köket har moderna, energisnåla spotlights i taket och även infällda spotlights invid fönsterpartiernas ovansida.

Bägge sovrummen inrymmer förvaring genom 3 respektive 2 garderober.

Lägenhetsägaren disponerar även över ett separat förrådsutrymme på husets gavel och på framsidan finns såväl plats i carport samt gästparkering.

 

OMRÅDET

Parhuset ligger i Gölby med smidig landsväg såväl in till Mariehamn som till Godby, bägge med allt tänkbart serviceutbud som skolor, daghem, idrottsansanläggningar, sjukvård, mataffärer och servicestationer.

Intill parhuset finns även Emkarbyvägen som en smidig länk till Västra Åland.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Nya Bageriet är ett helt nystartat bolag bestående av 2 nyproducerade lägenheter vilket innebär att  köpare har en fin möjlighet att påverka saker som exempelvis fastighetsskötsel och disponentsysslor. Det låga antalet aktieägare och styrelsemedlemmar möjliggör även en större påverkan på framtida projekt och övriga ärenden.

Bolagsordning tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

TEKNIK

Parhuset värms upp genom vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump och är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet. Såväl el, vatten och avlopp är anslutna genom separata mätare till respektive lägenhet vilket förstås möjliggör att kunna påverka sina egna boendekostnader.

Elanslutning finns till Ålands Elandelslag och vidare finns det även förberett för nätverksuttag. Köpare väljer och bekostar själva leverantör. En anslutning skulle för hela fastigheten kosta ca 495 € (ca 247,50 € per lägenhet).

 

Fakta

Kommun: Jomala
Tomtareal: ca 1 300 m²
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 83 m²
Byggnadsår: 2017
Värmesystem: Vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump
Vederlag: 124,50 €/månad + kostnad för egen förbrukning av el, vatten och avlopp.
Våning: 1 av 1
Uteplats: Ja, uteplats i västerläge
Bastu: Ja, i lägenheten
Lägenhetsnummer: 2
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Nya Bageriet
Fastighetsskötsel: Enligt överenskommelse mellan aktieägarna
Adress: Östra Gölbyvägen 42, 22150 Jomala
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 193 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!