Fritidsbostad kombinerat med båthus i Marby, Eckerö

Öppen och rymlig fritidsbostad om 121 m² byggd ovanpå ett båthus med bastu och plats för två stora båtar i hamnbassänger.

FRITIDSBOSTAD/BÅTHUS

Byggnaden är uppförd i två våningsplan varvid man i det nedre våningsplanet inrymt båthus med hamnbassänger, bryggor och ekonomiutrymmen. I övre våningsplanet har man uppfört en fritidsbostad med anslutande uterum och balkong.

Byggnaden har en grundläggning i betong som gjutits på ett ursprängt och muddrat strandparti. Såväl kajer som botten i hamnbassängen är gjutna i betong och byggnadens yttre väggkonstruktioner vilar på de gjutna socklarna och på stålbalk. Byggnaden är i övrigt uppförd som ett platsbyggt lösvirkeshus med de yttre fasaderna klädda med stående målad träpanel och ett yttertak lagt med plåt.

Övre våningsplanet utgörs av en fritidsbostad med en varmbonad våningsyta om 121 m² samt därtill ett kallt inglasat uterum om ca 48 m².

Fritidsbostaden inrymmer:

· Allrum med parkettgolv och panelklätt tak med infälld belysning och utgång till uterummet.

· Anslutande kök med klinkerklätt golv och inrett med en Puustelli-inredning med bänkskivor i sten, keramikhäll, fläkt, diskmaskin, 2 kylskåp och två frysar. Dessutom finns anslutande vitrin för förvaring.

· 3 sovrum, samtliga med parkettgolv. I ett av sovrummen finns hel vägg med garderober för förvaring.

· WC / duschrum med klinkerklätt golv och kakelklädda väggar inrett med toalett, handfat i inredning, dusch och uttag för tvättmaskin.

· Hall med plats för ytterkläder och klinkerklätt golv.

Uterummet ligger i österläge och är inglasat med öppningsbara fönster och har golv i trallvirke och ansluter till en balkong.

Fritidsbostaden uppvärms med luft-luftvärmepump, golvslingor och elvärme till radiatorer.

Anslutet till kommunalt vattenledningsnät och avloppet leds till enskild avloppsanläggning.

Båthuset inrymmer två rymliga hamnbassänger, rymliga bryggor, bastu, duschrum, omklädningsrum och förråd. Hamnbassängerna skyddas med 2 stora mekaniska lyftportar.

Byggnaden har ett mycket skyddat läge intill ett smalt sund. Bilväg finns fram till byggnaden.
 

FÖRBEHÅLL

Eckerö kommuns byggnadstillsynsnämnd har meddelat att båthuset bör brandsektioneras från fritidsbostaden vilket rekommenderas ske genom att klä väggar och tak i båthuset med gipsskivor enligt byggnadsinspektionens närmare anvisningar. Dessa åtgärder ankommer på den nya ägaren vilket bör beaktas.
 

TOMTEN

Tomten är skogbevuxen och stranden som är ca 65 meter bred har vissa vistelsevänliga bergspartier. I anslutning till byggnaden finns parkeringsplaner samt mindre gräsytor, i övrigt består tomten av skogsmark med huvudsakligen barrskog. Tomten belastas i dess södra del av en vägrätt med 7 meters bredd till förmån för angränsande fastighet. På tomten finns även en grillkåta.

Fakta

Kommun: Eckerö
Fastighetsbeteckning: 43-404-1-44
Tomtareal: Ca 6.300 m² med 65 m gräns mot strand
Storlek: 121 m²
Byggnadsår: Båthuset är från 1996 och bostadsdelen är från 2008
Byggnadsmaterial: Betong, lösvirke
Grund: Gjuten
Fasad-/takmaterial: Träpanel / Plåttak
Värmesystem: Luftvärmepump, elvärme
VA-system: Kommunalt vatten, enskild avloppsanläggning
Bastu: Ja
Adress: Fagerviksudden, Marby 22270 Eckerö
Båtplats: Ja
Gravationer: Överlåts gravationsfritt
Tillträde: Vid köpslut
Visning: Enlgit överenskommelse
Utgångspris: 288 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!