Bostadshus vid Norrgårds 21 i Näs, Saltvik

Bostadshus från 1960-talet (tillbyggt under 1970-talet) som sporadiskt renoverats under senare tid. Lummig tomt med utsikt över åkerlandskap mot väster.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört som ett platsbygge i lösvirke under 1960-talet i 1 plan på gjutna plintar. Under 1970-talet gjordes sedan en utbyggnad på gjuten betongplatta. Fasaderna är klädda i målad träpanel och taket är ett plåttak.

Invändigt består bostadshuset av hall, kök med matplats, allrum, 3 sovrum, wc/duschrum samt tvättrum.

Köket är utrustat med förnyade vitvaror i form av elspis, diskmaskin samt hel kyl och hel frys. I övrigt finns här rikligt med skåpförvaring och avställningsbänkar. Köket har plats för matbord.

Wc:t/duschrummet är helkaklat med golvvärme och inrymmer dusch med duschdraperi, wc och lavoar med skåpinredning. Det separat placerade tvättrummet har klinkergolv och här finns anslutningar för tvättmaskin.

Invid de två mindre av sovrummen finns vedkamin.

Bostadshuset har under senare tid genomgått diverse ytskiktsmässiga renoveringar men är i övrigt att betrakta som ett renoveringsobjekt.

 

TEKNIK

Huset uppvärms med direktverkande el till radiatorer i kombination med vedeldning i vedspisen samt en i allrummet placerad luftvärmepump.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vattenledningsnätet och som avlopp finns trekammarbrunn med efterföljande infiltrering i markbädd.

 

TOMTOMRÅDET

Fastigheten är ca 3 260 m2  stor och är runt huset täckt med anlagd gräsmatta och ställvis planterade prydnadsbuskar och träd. Från parkeringen till huset finns stenlagd gång.

Som övriga byggnader finns förrådsbyggnad, hönshus och garage, samtliga med upprustningsbehov.

Tomten har i övrigt ett lugnt och avskilt läge utan direkt närliggande grannar och utsikt över vidsträckt åkerlandskap mot väster, vilket ger gott om kvällssol.

 

ÖVRIGT

Överlåtelsebesiktning, fuktmätning samt energideklaration är samtliga utförda dels av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom den 14 januari 2019 samt av Investigo Åland Ab den 5 juli 2019. Utfärdade protokoll tillhandahålls på begäran av mäklaren.

Slutligen finns också en resultatredovisning av mikrobiologiska analyser, utfärdat av Pegasuslab.

 

Fakta

Kommun: Saltvik
Fastighetsbeteckning: Björkbacka lägenhet RNo 7:25, Näs, Saltvik (736-421-7-25)
Tomtareal: 3 260 m²
Byggnadsår: Ca 1960 (Tillbyggt under 1970-talet)
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Gjuten platta/plintgrund
Fasad-/takmaterial: Träpanel/plåttak
Värmesystem: Elvärme/luftvärmepump
VA-system: Kommunalt vatten/sluten tank
Energibesiktigat: Ja, energiklass F
Besiktning: Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom
Adress: Norrgårds 21, Saltvik
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Försäljningen sker fri från gravationer
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), lagfartens utverkande samt för den utgående överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). ANM. Köpare som fyllt 18 men inte 40 år är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt vid köp av första bostad.
Utgångspris: 50 000€

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!