Bostadshus i Degerby, Föglö

Objektet har stängt

Charmigt och välhållet stockhus om ca 86 m² vackert beläget i södra Degerby.

HUSET

Huset är ursprungligen uppfört som fritidsbostad 1975 i stock på plintgrund. 1991 byggde man ut bostaden och klassade samtidigt om den till bostadshus. Tillbyggnaden är av lösvirke.
Ytterfasaden är av stående träpanel och taket är av falsad plåt.
Rumsfördelningen består av farstu, två sovrum, toalett, ljust och rymligt vardagsrum med kakelugn, kök med matplats i burspråk, hobbyrum samt badrum med bastu och plats för tvättmaskin. Golvytan är genomgående av laminat medan väggarna är delvis målade och delvis tapetserade. Toaletten är utrustad med handfat i inredning, spegelskåp, toalett, badrumsskåp och handdukstork. Badrummet är helkaklat medan bastun har träpanel. Sovrummen har garderober och i det ena av dem har man även en våningssäng. Vardagsrummet har stort ljusinsläpp med fönster mot söder och ansluter till köket i halvöppen lösning. Köket är komplett med ugn, keramikhäll, fläkt, diskmaskin, mikro och kylskåp och har plats för matbord i ett vackert utformat burspråk med västerläge. Frysen har man i det intilliggande hobbyrummet.
Både på husets framsida och utanför köket har man altaner.

 

TEKNIK

Vatten har man från egen brunn. Avloppet från toa leds till sluten tank medan gråvatten leds till infiltrationsbädd. Fönster är av 2+1 isolerfönster samt fasta värmeglasfönster.
Uppvärmning sker med direktverkande el från väggfasta elradiatorer kompletterat med en kakelugn i vardagsrummet. I våtrummen har man golvvärme.

 

TOMTOMRÅDET

Tomten är 2 600 m² stor och består av en bergsslänt sluttandes mot söder. Tomten är belägen vid ett skogsbryn som övergår till små åkerområden söder om fastigheten. Tomtområdet består i övrigt av små anlagda gräsmattor med odlingar, träd och buskar där berget tillåter.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Vid den grusade parkeringen finns en garagebyggnad med carport, förråd och vedlider. Garaget inrymmer en liten verkstad. Bakom huset finns även ett växthus.

 

ÖVRIGT

Huset är klassat som bostadshus men är även mycket lämpligt som fritidsboende med alla bekvämligheter. Till fastigheten finns ett servitut för båtplats i den intilliggande viken söder om fastigheten.

Werpro/Sebastian Nygård har utfört överlåtelsebesiktning och tillhandahålls av mäklaren på begäran.

Fakta

Kommun: Föglö
Fastighetsbeteckning: 62-406-6-39
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan plan
Tomtareal: 2 600 m²
Våningsyta: Ca 86 m²
Byggnadsår: 1975, tillbyggt 1991
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Plint
Fasad-/takmaterial: Trä/plåt
Värmesystem: Direktverkande el, eldstad
VA-system: Egen brunn. Sluten tank, gråvatteninfiltration.
Energibesiktigat: Energiklass D
Besiktning: Werpro/Sebastian Nygård
Adress: Njuponholma 3, 22710 Föglö
Servitut: Båtplats, vägrätt
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnaderna för köpebrev, köpvittnets arvode(120 €), lagfart och överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 70 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!