3 rum & kök vid Solbergsvägen 2 C i Jomala

Fin trea på fjärde våningen med ostört västerläge och lågt bostadsvederlag. Bostaden är ca 86,5 m² och har tillgång till bastuavdelning, gästlägenhet
och carport.

LÄGENHETEN

Välkommen till en modern bostad från 2012 med ett fantastiskt insynsskyddat läge och inglasad balkong mot väster där du kan njuta av solnedgångarna och ljuset från Mariehamn. Här ser du ut över Slemmern och hela vägen till de nybyggda husen på Fågelberget.

Bostaden har en luftig och generös planlösning med fönster i tre väderstreck vilket ger härligt ljus. På morgonen kan du njuta av de vackra soluppgångarna över trädtopparna mot öster.

Bostaden andas kvalité. Samtliga golv är i ekparkett och fönsterbänkar i kalksten. Balkonginglasning från Lumon. Hall och sovrum är försedda med Elfa-skåpsinredning bakom vita skjutdörrar. Sovrummen är ca 12,5 m² respektive ca 8 m². Samtliga väggar är vitmålade eller tapetserade.

Köket är inrett med högblank vit köksinredning och vitvaror från Siemes; spis med keramikhäll, fläkt, mikro, kyl/frys och diskmaskin (2015).  Köket är delvis öppet mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för både matsalsbord och soffgrupp. Rummet har fönster åt tre håll samt utgång till den härliga balkongen med eftermiddags– och kvällssol.

Badrummet är rymligt med kaklade väggar och klinker på golv med golvvärme. Här finns dusch, wc, handfat, underskåp, spegel och plats för tvättmaskin.

Utöver detta finns en välkomnade hall med gott om plats för avhängning och intill finns en praktisk klädkammare om ca 4,5 m2.

Lägenheten är utrustad med kameraförsedd porttelefon, så att du ser vem som ringer på porten. 

Fiber finns installerat för en smidig användning av t.ex. IPTV, -telefoni och bredband.

Till lägenheten hör carport med uttag för motorvärmare.
 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Huset är utrustat med hiss. Vid den välkomnande entrén finns cykelrum och postfack. I denna våning finns även en gemensam bastuavdelning, tvättstuga och gästrum. Här finns även ett ca 5,9 m² stort förråd som tillhör lägenheten.

På gården finns gemensamma uteplatser med stolar och bord.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Soltoppen i Jomala är ett nybyggnadsprojekt som färdigställdes i juni 2012, omfattande ett hus inrymmande 17 lägenheter fördelat på fem våningar vid Solbergsvägen 2 C i Jomala.

Bolagsvederlaget är 216,25 €/månad och inrymmer kostnader för vatten, uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter. Det som tillkommer för köpare utöver bolagsvederlaget är kostnaden för el.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.
 

OMRÅDE

Här bor du ca 5 km från centrala Mariehamn med stort utbud av butiker, restauranger, banker, gym, bibliotek m.m. Till Maxinge köpcenter är det 4,5 km.

Närområdet har satsat på att  bygga ut nya gång– och cykelvägar både mot Lemland och Mariehamn. Nedanför Solberget finns även en egen badstrand som är en fin plats för avkoppling. Där finns omklädningsrum med separat utedass, stockbord mm. Önskas större strand är det bara en kort tur till Nabben som ligger på andra sidan kommungränsen i Mariehamn, med långgrund sandstrand, beachvolleyplan mm.

Barn från Solberget ges möjlighet att gå i skola i Strandnäs (ca 3 km) och de mindre barnen har möjlighet att gå på daghemmet i Kalmarnäs (ca 1 km).

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 86,5 m²
Byggnadsår: 2012
Värmesystem: Bergvärme
Vederlag: 216,25 €/månad (2,50 €/m²/månad) + el
Våning: 4 av 5
Uteplats: Inglasad balkong mot väster
Hiss: Ja
Bilplats: Carport med motorvärmare
Lägenhetsnummer: C 14
Bostadsbolag: Bostads Ab Soltoppen
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Solbergsvägen 2 C 14, 22140 Mariehamn
Avstånd till centrum: 5 km
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 298 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!