2 rum & kokvrå vid Backavägen 2 C 9 i Mariehamn

STAMBYTT FASTIGHET! Välkommen till denna fina tvåa om ca 44 m² i lugnt område i norra Mariehamn. Lägenheten har totalrenoverats 2017.

BESKRIVNING

Välkommen till denna renoverade tvåa om ca 44 m² som är belägen på tredje våningen. Lägenheten inrymmer entré, vardagsrum öppet mot kokvrå, sovrum, helkaklat badrum samt klädkammare.

Bostadsbolaget gjorde 2017 en omfattande stamrenovering och i samband med detta passade ägaren på att totalrenovera lägenheten inklusive elsanera. Lägenheten har genomgående valnötsfärgat laminatgolv och målade väggar i vitt och grått. 

Kokvrån är välplanerad och inredd med IKEA-kök med vita skåpsluckor. Samtliga vitvaror är från IKEA; kyl/frys, fläkt, ugn och keramikhäll.

Vardagsrum och sovrum har fönster mot öster. I sovrummet finns två platsbyggda garderober.  

Badrummet har vitkaklade väggar och klinker på golv i grå ton. Här finns dusch, handfat, spegelskåp, underskåp, wc och uttag för tvättmaskin.

Entrén är välkomnande med plats för avhängning bakom vita skjutdörrar.
 

ÖVRIGA UTRYMMEN

Till lägenheten hör en öppen omarkerad bilplats på gården samt ett förråd på vinden. Bolagets gemensamma utrymmen finns på vindsvåningen och består av en nyrenoverad tvättstuga (120 €/år) och bastu (3 €/gång). Möjlighet att hyra garageplatser för 45 €/månad.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i Hindersböle i norra Mariehamn. Några hundra meter bort finns Nabbens badstrand, kolonilotter och fotbollsplan. Här finns även daghem och grundskola i närheten. Busshållplats finns 50 meter från bostaden. Till Mariehamns centrum och till köpcentret Maxinge är det ca 3 km. 
 

BOSTADSBOLAGET

Företagarnas Bostads Ab är ett bostadsbolag bestående av totalt 36 lägenheter vid Backavägen 2 i Mariehamn. Huset är uppfört 1969 i tre våningar med putsad fasad. Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA.

Bolaget har under de senaste åren utfört omfattande underhållsarbeten. År 2016-2017 utfördes stambyte och samtliga varm– och kallvattenledningar förnyades samt vissa avloppsrör. Även de gemensamma utrymmena, bastu och tvättstuga renoverades samtidigt. Bolaget passade på att renovera trapphusen med nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter och uppdaterat låssystem. De gemensamma balkongerna fick nytt underhållsfritt räcke, nytt golv i trapphusen och målning av väggar.

Under 2014 förnyades yttertaket. Huset dränerades och fönstren förnyades 2001.

Under 2019 har bolaget anlagt nya gräsmattor och förnyat stenläggningen på gården. Styrelsen har för kommande år föreslagit att elsanera och installera fiber 2022 och montera trapptak ovanför yttertrapporna, 2023. 
 

Lägenhetens bolagsvederlag uppgår till 171,60 €/månad och i det ingår avbetalning av skötsellånet om 5 870 €. Lägenheten belastas av ett finans-ieringslån om 17 166,14 € som kan betalas av i samband med köp eller via ett extra finansieringsvederlag om 100,76 €/månad.

Kostnader för el tillkommer enligt förbrukning.

Disponentintyg, bokslut, bolagsstämmoprotokoll m.m. erhålls på begäran från mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kokvrå
Storlek: Ca 44 m²
Byggnadsår: 1969
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Vederlag: 171,60 €/månad (3,90 €/m²/månad) + 100,76 € /månad finansieringsvederlag (2,29 €/m²/månad)
Våning: 3 av 3
Lägenhetsnummer: C 9
Bolagslån: Finansieringslån om 17 166,14 € Skötsellån om 5 870 € (kan ej betalas av och ingår som en del i det vanliga driftsvederlaget)
Bostadsbolag: Företagarnas Bostads Ab
Fastighetsskötsel: Patrik Bertelin
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Backavägen 2 C 9, 22100 Mariehamn
Tillträde: 1 februari 2020
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 75 000 € (skuldfritt pris: 92 166,40 € + skötsellån)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!