2 rum & kök vid Askuddsvägen 5 A 3 i Mariehamn

Fin tvåa om 60 m² på andra våningen vid Askuddsvägen 5 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning och en balkong mot norr.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna trivsamma lägenhet om 60 m² på andra våningen vid Askuddsvägen 5.  Lägenheten inrymmer entré med plats för avhängning, vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket, ett separat sovrum samt badrum.

Lägenheten har genomgående ljusa väggar och ekparkettgolv.

Vardagsrummet har stora fönster mot norr och härifrån nås även den trivsamma balkongen.

Köket är inrett med vit köksinredning och vitvaror bestående av kyl/frys, spis, fläkt och en liten bänkdiskmaskin. Intill köket finns även en praktisk klädkammare. 

Badrummet har helkaklade väggar och klinker på golv. Ett fönster släpper in dagsljus i rummet och här finns badkar, handfat, wc och plats för tvättmaskin. Bolaget har under 2016-2017 förnyat samtliga vatten– och värmeledningar i alla lägenheter. 

Sovrummet är rymligt och inrett med en garderob.
 

ÖVRIGA UTYMMEN

Till lägenheten hör ett förrådsutrymme i källarplan. I källarplanets gemensamma utrymmen finns bastuavdelning och tvättstuga.

Till lägenheten hör en gemensam parkering med omarkerade platser. Möjlighet att hyra carport eller motorvärmare för 25 € eller 15 €/månad. För tillfället finns två lediga motorvärmarplatser, dock är det kö till plats i carport. På gården finns även ett cykelrum.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i ett omtyckt område i norra Mariehamn. Några hundra meter bort finns Nabbens badstrand, kolonilotter och fotbollsplan. Lokaltrafik finns i närheten som tar dig till gymnasieskolorna på morgonen. Till Mariehamns centrum och till köpcentret Maxinge är det ca 3 km. 
 

BOSTADSBOLAGET

Fastighets Ab Backeberg är ett bostadsbolag bestående av totalt 56 lägenheter fördelat på åtta huskroppar. Husen är uppförda 1973-1974 i stenkonstruktion i två våningar med källare. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. genomfört rörbyte (förnyat vatten– och värmerör samt radiatorer).

Bolaget har framöver planerat att tvätta fasaderna och olja lägenhetsdörrarna. 
 

Bolagsvederlaget uppgår till 240 €/månad. Lägenheten belastas av en låneandel om ca 26 256 €, som kan avbetalas i samband med köpet alternativ genom ett finansieringsvederlag om ca 165 €/månad.

Kostnader för el och vatten tillkommer enligt förbrukning.

Bolagsstämmoprotokoll, bokslut, besiktning av bolagets fastigheter etc. erhålls på begäran från mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum + kök
Storlek: Ca 60 m²
Byggnadsår: 1973-1974
Byggnadsmaterial: Betongkonstruktion
Fasad-/takmaterial: Plåt
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Vederlag: 240 €/månad (4,00 €/m²/månad) + 165 €/månad (finansiering av rörbyte) + el och vatten enligt förbrukning
Våning: 2 av 2
Uteplats: Balkong mot norr
Lägenhetsnummer: A 3
Bolagslån: Ca 25 890 €
Bostadsbolag: Fastighets Ab Backeberg
Fastighetsskötsel: Firma Conny Roos
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Askuddsvägen 5 A 3, 22100 Mariehamn
Avstånd till centrum: 3 km
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 93 000 € (Skuldfritt pris: 118 610 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!