2 rum & kök vid Askuddsvägen 1 A 1 i Mariehamn

STAMBYTT FASTIGHET! Fin tvåa om 59 m² bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning med nyrenoverat badrum samt trälagd uteplats mot väster.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna trivsamma lägenhet om 59 m² bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1.  Lägenheten inrymmer vindfång och hall med plats för avhängning i garderober, vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket, separat sovrum samt helkaklat badrum.

Lägenheten har genomgående ljusa väggar och plastmatta på golv, förutom i hallen som är inredd med laminatgolv i klinkerimitation.

Vardagsrummet har stora fönster mot väster och utgång till trivsam uteplats med eftermiddags- och kvällssol.

Köket har ljus köksinredning och vitvaror bestående av kyl/frys (Siemens, 2012), spis med induktionshäll och varmluftsugn (Rosenlew, 2019) samt fläkt (Bosch). Intill köket finns även en praktisk klädkammare. 

Badrummet är renoverat i samband med stambytet som utfördes i bostadsbolaget år 2016. Rummet har vitkaklade väggar och klinker på golv i grå ton. Här finns dusch, wc, handfat, spegel, högskåp och tvättmaskin.

Sovrummet är inrett med platsbyggda garderober som ramar in sängen och ger gott om förvaringsutrymme. 
 

ÖVRIGA UTYMMEN

Till lägenheten hör ett förrådsutrymme i källarplan. I källarplanets gemensamma utrymmen finns även renoverad bastuavdelning och tvättstuga.

Till lägenheten hör parkeringsplats med uttag för motorvärmare, vilken ingår i vederlaget. På gården finns också cykelrum och soprum.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i ett omtyckt område i norra Mariehamn. Några hundra meter bort finns Nabbens badstrand, kolonilotter och fotbollsplan. Här finns även daghem och grundskola, liksom ett upplyst motionsspår som går från Hindersböle till Ålands skid- och skyttecentrum i Jomala. Busshållplats finns 50 meter från bostaden. Till Mariehamns centrum och till köpcentret Maxinge är det ca 3 km. 
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Askuddsvägen 1 är ett välskött bostadsbolag bestående av totalt 28 lägenheter fördelat på fyra byggnader. Husen är uppförda 1974 i stenkonstruktion i två våningar med källare under A-huset och gjuten platta som grund under övriga huskroppar. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och fiber via IP-Connect.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. genomfört stambyte (förnyat vattenrör, avloppsrör, värmerör och radiatorer) och förnyat samtliga badrum, renoverat loftgångar samt bytt fönster och ytterdörrar.

År 2017 dränerades hus D och 2018 förnyades toppventilatorer och hängrännor, stuprör tvättades och reparerades samt rostfläckar på taket målades. År 2019 utfördes dränering av hus B och renovering av loftgångstak.  

Bolaget har framöver planerat att måla samtliga husfasader samt tak.
 

Bolagsvederlaget uppgår till 224,20 €/månad. Lägenheten belastas av en låneandel om ca 32 202,37 €, som kan avbetalas i samband med köpet alternativ genom ett finansieringsvederlag om ca 213,58 €/månad.

Kostnader för el tillkommer enligt förbrukning.

Vattenförbrukning faktureras enligt mätare två gånger per år.

MISE-avgift om 107€ per år tillkommer.

Disponentintyg, bolagsstämmoprotokoll, bokslut, takbesiktning av bolagets fastighet etc. erhålls på begäran från mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 59 m²
Byggnadsår: 1974
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer och el-golvvärme i badrummet
Vederlag: 224,20 €/månad (3,80 €/m²/månad) + 184,08 €/månad (finansiering av stambyte) + 29,50 €/månad (finansiering av balkong och loftgångar)
Uteplats: Terrass mot väster
Bilplats: Ja, med motorvärmare
Lägenhetsnummer: A 1
Bolagslån: Ca 32 202,37 € (fördelat på två lån: 31 450,34 € + 752,03 €)
Bostadsbolag: Bostads Ab Askuddsvägen 1
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Askuddsvägen 1 A 1, 22100 Mariehamn
Tillträde: 1 juni 2020
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 90 000 € (Skuldfritt pris: 122 202,37 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!