Strandfastighet med fritidsbostad på Herrön i Lemland

Gedigen varmbonad fritidsbostad i stock uppförd 2004 på strandtomt om ca 1,2 ha  i sydvästläge.

FRITIDSBOSTAD

Fritidsbostaden är uppförd 2004 och är en Alajärvi Finnlamelli-stockstuga som är uppförd i ett våningsplan med upphöjt sovloft på en del av fritidsbostaden.

Ytterväggarna är uppförda i lamellstock 180 x 260 mm med 300 mm isolering i yttertaket och 150 mm isolering i golvet. Fritidsbostaden står på en värmeisolerad betongplatta på grusbädd mot berggrunden. Yttertaket är klätt med shingelplattor i filt.

Byggnaden har en total lägenhetsyta om 86,7 m2 inklusive loftets area. Lägenhetsytan är 72 m2. Byggnaden är fullständigt varmbonad och hålls varm året om.

 

Nedre våningsplanet som är entréplan inrymmer allrum, matplats och kök i en öppen planlösning, två sovrum, duschrum, wc, bastu och groventré.

I allrum och kök finns parkettgolv. Köket är inrett med keramikhäll, fläkt, diskmaskin, mikro och kyl/frys. Köksinredning med luckor i ek och bänkskivor i sten. Gott om förvarning. Sovrummen har parkettgolv och i vardera finns förvaring i garderober.

Generösa fönsterpartier mot sjön från matplats och allrum.

 

Loftet har en öppen karaktär och nås via en stege i allrummet. En del av dess vistelseyta är under snedtak med begränsad rumshöjd.

 

Grovingång, duschrum, wc och bastu har klinkerklädda golv och i duschrum och wc är väggarna klädda med kakel. I duschrummet finns duschplats, lavoar i inredning samt uttag för tvättmaskin inklusive tvättmaskin av märket Whirlpool. Bastun har panelklädda väggar och den värms upp med eluppvärmd spis. Här finns vattenintaget och under laven finns varmvattenberedaren. Wc är inrett med lavoar och toalett.

 

I anslutning till entré och grovingång finns en ca 43 m2 stor altan i träkonstruktion med söderläge och utsikt mot stranden.

 

TOMT

Tomten är ca 12 009 m2 stor. Till sin karaktär är den förhållandevis flack med lågväxande inslag av barr– och lövbestånd som ger ett gott insynsskydd.  Mot stranden finns flacka bergspartier blandat med gräsytor och buskar.

Stranden är förhållandevis långgrund. Stranden ligger i syd-sydvästläge och är ca 125 meter lång.

Ägaren har fyllt ut en stenpir där det finns hamn för mindre båtar som inte går alltför djupt. Hamnen har ett skyddat läge.

Privat bilväg som hålls öppen året om löper intill fastighetens norra rålinje.

TEKNIK

Uppvärmning av fastigheten sker med direkt elvärme till golvslingor i hela entréplanet kompletterat med vedspisen.

Fritidsbostaden är ansluten till kommunens vattenledningsnät (även för vinterbruk). Avloppet leds till en 5 m3 stor sluten slamavskiljarbrunn kompletterad med Indrän och infiltrering i markbädd.

Internetanslutning med wi-fi och IPTV finns installerat.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: Smultronstället lägenhet RNo 7:126, Flaka, Lemland (417-404-7-126)
Planesituation: Glesbebyggelse utan plan
Tomtareal: 12 009 m²
Våningsyta: Total lägenhetsyta om ca 86,7 m²
Byggnadsår: 2004
Byggnadsmaterial: Stock
Grund: Värmeisolerad betongplatta
Fasad-/takmaterial: Stock/Shingel.
Värmesystem: Direkt elvärme till golvslingor samt vedspis.
VA-system: Kommunalt vatten. Avlopp till slamavskiljarbrunn.
Adress: Smultronören 28, LEMLAND
Samfällda områden: Andel i samfällda vatten och landområden
Gravationer: Försäljning sker fri från gravationer
Tillträde: 1 månad efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman.
Utgångspris: 220 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!