Strandfastighet med flera byggnader i Norrby, Lemland

Strandfastighet bebyggd med varmbonad stockvilla, separat bastu med gästrum, övernattningsstuga, förrådsbyggnader samt garage med förrådsdel.

 

FRITIDSBOSTAD

Fritidsbostaden är en Honka-villa uppförd i 1 1/2 plan och senare tillbyggd med flygel i ett plan. Byggnaden är uppförd i ca 100 mm stock på en så kallad torpargrund med gallerförsedda ventilationsinsläpp. Taket är klätt med shingel. Byggtiden för fritidsbostaden är sannolikt i början av 1990-talet. Den ursprungliga fritidsbostaden inrymmer allrum/matplats/kök, mindre hall, sovrum/bibliotek, wc/duschrum samt på vindsvåningen ett sovrum som ansluter till balkong mot sjön. Tillbyggnaden som uppförts senare inrymmer grovingång och rymligt sovrum med gott om förvaring i garderober. Den sammanlagda våningsytan är ca 62 m² i markplan och ca 20,8 m² i vindsplanet.

I allrummet finns gedigen täljstensspis. I köket finns gasspis, fläkt, diskbänk samt kyl/frys. Duschrummet är inrett med toalett, lavoar, duschkabin och här finns varmvattenberedare och vattenintaget. Altan i österläge mot stranden samt i söderläge.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Bastubyggnaden har en byggnadsyta om ca 20 m² och den inrymmer bastukammare med vedeldad bastuspis, duschrum samt gästrum med braskamin. Taket är klätt med shingel. Mindre altan under tak mot sjön finns. I anslutning till bastubyggnaden finns ett grovförråd av enkelt utförande.

Gäststugan är ca 10 m² stor och är uppförd i s.k. plank-stock på plintgrund. Elström är installerat.

Garaget är uppfört på gjuten betongplatta och är ca 30 m² stort och inrymmer garageplats för en personbil samt förrådsavdelning. Elström installerat. Isolering i väggar och tak. Bekväm lyftport till garaget. Taket är klätt med plåt och i anslutning till byggnaden finns dessutom en car-port i enkelt utförande.

De två förrådsbyggnaderna är uppförda i s.k. plank-stock på plintgrunder. En av byggnaderna är äldre i medelgott skick. Elström installerat i vardera byggnader.

 

TOMTOMRÅDE

Tomten är 5 700 m² stor och angränsar till ca 70 meter strand i österläge. Tomten är till karaktären en svagt östersluttande backe mot stranden och det är sannolikt att markgrunden i huvudsak består av sandmark med inslag av gräsytor och bestånd med yngre löv– och barrskog.

Vid stranden har ägarna anlagt en pir av sprängsten som skapar en skyddad hamnbassäng. Bryggorna vid piren är slitna och i behov av renovering. Ägarna har även anlagt en sjösättningsramp vid stranden.

 

TEKNIK

Fritidsbostaden uppvärms med direkt elvärme till radiatorer, spisen samt luftvärmepump (funktionen obekant). Byggnaden är ansluten till kommunala vattenledningsnätet. Toalettavloppet leds till sluten avloppstank. BDT-vattnet leds till slambrunn.

Bastubyggnaden har kommunalt vatten och el installerat. Uppvärmning med elradiator samt luftvärmepump.

 

KÖRANVISNING

Kör genom Norrby mot Norra Norrbyvägen och följ den vägen till avtag Österskogsvägen som man svänger in på åker följer till avtag Hasselnäsvägen där man igen svänger in och som man sedan följer till Rönnstigen 17 (garage vid vägen).

 

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: Roshamn lägenhet RNo 4:79, Norrby, Lemland. (417-412-4-79)
Planesituation: Glesbebyggelse utan byggnadsplan.
Areal: 5 700 m²
Våningsyta: Ca 82,8 m²
Byggnadsår: Sannolikt början av 1990-talet.
Byggnadsmaterial: Stock
Grund: Torpargrund
Fasad-/takmaterial: Stock/Shingel
Värmesystem: Direkt el till radiatorer, täljstensspis samt luftvärmepump
VA-system: Kommunalt vatten, toalettavlopp till avloppstank., BDT-avlopp till slambrunn.
Adress: Rönnstigen 17, 22610 LEMLAND
Samfällda områden: Ingen andel.
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Efter köpslut.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman.
Utgångspris: 180 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!