Representativ lägenhet på Solberget i Jomala

Representativ och mycket exklusiv bostadslägenhet om hela 142,9 m² med fantastisk utsikt och två stora inglasade balkonger i västerläge. Egen garageplats.

LÄGENHETEN

Bostaden är 142,9 m² stor och är belägen i det fjärde våningsplanet i femvåningshus färdigställt 2012. 
Bostaden erbjuder en fantastisk sydvästutsikt över havsviken Slemmern och Mariehamns stad med horisontutsikt mot Ålands hav i fonden.
Lägenhetsytan erbjuder rymliga och mycket representativa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning om sammanlagt ca 83 m², med gott ljusinsläpp genom stora fönsterpartier med havsutsikt.
Takhöjden om ca 2,74 meter skänker även en mycket god rymd i hela bostaden.
Från matplats och vardagsrum ansluter två stora, inglasade balkonger, båda i sydvästläge, vardera ca 11,9 m² med klinkerklädda golv. 
Matplatsen ansluter till ett exklusivt utrustat Lidhultskök i ek med vitvaror från Siemens i rostfritt utförande, utgörande induktionshäll, kylskåp, frysskåp, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin (integrerad) och spisfläkt (Fjärråskupan). Dessutom finns centralt placerad, stor köksö utrustad med vinkyl och gott om förvaring, erbjudande bekväm serverings- eller arbetsyta. Såväl köksbänkarna som köksön har rejäla bänkskivor av granit.
Badrummet är ca 15,9 m² och klätt med kaklade väggar och marmorgolv. I badrummet finns runt, inbyggt badkar samt separat, rymlig duschdel med avskiljande glasvägg. Utöver wc, bidédusch och tvättställ med gott om inredning finns även skjutdörrsgarderober med spegeldörrar, bakom vilka förutom förvaring även inrymmer tvättmaskin och kondenstorktumlare från Siemens. I hela lägenheten, med undantag av badrummet, är golven lagda med Lightwood ekparkett i holländskt mönster.

Lägenheten har två sovrum, båda i huvudsakligt norrläge. Det större om ca 12,9 m² erbjuder garderobsvägg med skjutdörrar med spegelglas. Det mindre sovrummet om ca 10,6 m² fungerar i dag som gästrum/kontor. Båda sovrummen erbjuder öppna och fria vyer över angränsande naturlandskap.
I hallen finns praktiskt förråd om ca 4,4 m² och i entréhallen erbjuds förvaring/avhängning i rymliga garderober med skjutdörrar med spegelglas. I entréhallen finns också porttelefon. Till lägenheten hör dessutom stort varmförråd om ca 12 m², vilket är beläget i entréplanet.
Till lägenheten hör egen garageplats med access genom fjärrstyrd lyftport i bolagets fristående garagebyggnader på tomten.

Obs! Aktielägenheter kan fritt förvärvas utan åländsk hembygdsrätt och och kräver heller ingen permanent bosättning på Åland. 

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Solsidan i Jomala är ett skuldfritt bolag med god ekonomi. Såväl fastighetsförvaltning och –skötsel handhas av professionella firmor. 
Lägenhetens månadsvederlag uppgår till låga 357,25 euro/månad (vederlagsgrund 2,50 euro/m²/månad) inrymmande samtliga kostnader utöver hushållselen vilken erläggs enligt den egna förbrukningen.
I entréplanet inryms trevlig aula med lägenheternas postfack samt gemensamma utrymmen utgörande tvättstuga, cykelrum samt bastuavdelning med anslutande relax/övernattningsrum för långväga besökare. 
Byggnaden är handikappvänlig med automatisk entrédörr och naturligtvis finns rymlig hiss anslutande samtliga våningsplan.
Gårdsmiljön är planerad med vistelsevänliga grönytor. På tomten finns också lekplats och boulebana som sköts gemensamt tillsammans med de övriga bostadsbolagen på tomten/kvarteret.

 

SOLBERGET

Solberget är ett bostadsområde i Vesterkalmare i Jomala kommun på Åland. 
Det har en fantastisk utsikt över staden Mariehamn badande i kvällssol och havs-viken Slemmern. Solberget är ett attraktivt bostadsområde där livskvalitet och 
närheten till naturen står i fokus.
Sjöutsikten är enastående, oberoende av om det är solsken eller månen som glimmar i vattnet. Utsikten från lägenheten är storslagen, ca. 50 meter ovanför havsytan är det ett boende i ett av Ålands högst belägna våningshus. 
Stadsgränsen till Mariehamn är som sagt nära och tvärs över Slemmern finns stadens inrättningar som bl.a. badanläggningen Mariebad och Alandica Kultur- och Kongresshus. Möjlighet att vandra i skog och mark i närheten finns i den absoluta närheten. 
I nära anslutning till Solberget finns även en egen strand som är en fin plats för gemensam avkoppling, där finns även omklädningsrum med separat utedass, stockbord mm.

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 142,9 m²
Byggnadsår: 2012
Värmesystem: Bergvärme samt solfångare
Vederlag: 357,25 €/månad (2,50 €/m²/månad)
Våning: 4
Uteplats: Ja, två stora inglasade, båda med västerläge och fantastisk utsikt.
Hiss: Ja
Bilplats: Egen garageplats med fjärrstyrd port.
Bastu: Gemensam
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Soltoppen i Jomala
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Solbergsvägen 2C, 22140 MARIEHAMN
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enskilda visningar enligt överenskommelse med mäklaren
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 700 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!