Radhuslägenhet vid Jomalaby väg 294 lgh 8 i Jomala

Ljus och trivsam tvåa från 2010 om 69 m² med stor egen gård och uteplats mot väster. Här bor du med låga boendekostnader i en lantlig idyll, ca 15 minuter från centrala Mariehamn.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna ljusa och trivsamma tvåa om ca 69 m². Bostaden är tilltalande på flera sätt, bl.a. har den en insynsskyddad uteplats och egen stor gård mot väster, i badrummet finns bubbelbadkar och separat dusch. Dessutom är bostadsvederlaget endast 2,35 €/m²/månad, vilket erbjuder ett förmånligt boende.

Lägenheten är genomgående inredd med ekparkettgolv förutom i hall och badrum som har klinkergolv. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och i taket finns snygga lister som bidrar med äldre karaktär. Väggarna är ljusa och i köket och sovrummet finns en fototapet.

Köket är inrett med vitt Kristinakök och bänkskivor av massiv ek. En halv vägg i tegel avskiljer köket från resten av rummet. Vitvaror är samtliga av märket Siemens; kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin (2019). Det finns även plats för mikro.

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till en härlig terrass med eftermiddags- och kvällssol. Utanför finns den rymliga trädgården där bl.a. bärbuskar och mynta finns planterat. Möjlighet att utforma gården enligt egna önskemål, om grannarna tillfrågas på förhand.

Sovrummet har ett fönster mot öster och rymmer bra en dubbelsäng. Platsbyggda garderober längs hel vägg med skjutdörrar i ekfaner och speglar, ger möjlighet till god klädförvaring.

Badrummet har klinkergolv och kaklade väggar i beige ton. Här finns bubbelbadkar, dusch, wc, handfat, spegel, sido– och underskåp samt uttag för tvättmaskin.

Den välkomnande hallen har plats för avhängning och dessutom rum för garderob.
 

OMRÅDET

Här bor du ca 11,5 km till Mariehamn. Ca 800 meter från bostaden är Jomalabyviken, en mindre badstrand och intill finns eventuellt möjlighet att hyra plats för mindre båt av Jomalabys samfällda.

Till centrala Jomala med låg– och högstadieskola, idrottsanläggningar m.m. är det ca 5 km. Till Maxinge är det ca 7 km och till Godby är det ca 8 km.

Här bor du granne med träningscentret Fananamma som erbjuder gruppträningar, personliga coacher, mammaträning, catering, m.m. Intill finns även 4H-gården med olika djur; grisar, får, höns och kaniner. Här kan barn delta i aktiviteter som t.ex. att sköta husdjur, snickra, odla, laga mat eller baka.

Busshållplats finns vid infarten till tomten.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Solgården i Jomala består av två radhus inrymmande totalt 9 lägenheter. Husen byggdes 1978 och totalrenoverades 2010, med ny in och utsida samt förnyat värmesystem. Husen är uppförda i trä– och stenkonstruktion med platta på mark och sadeltak i tegel. Huset värms upp via vattenburen golvvärme från bergvärme. Fiber via Ålands Telefon.

Bolaget har inte planerat några större underhållsarbeten eller reparationer under de kommande åren.

Samtliga boende har tillgång till en privat gård väster om lägenheterna. Boende ansvarar själva för att den egna gräsmattan hålls klippt. Tujahäcken som avgränsar mellan lägenheterna klipps av en av bolaget anlitad trädgårdsmästare. Jomala kommun plogar parkeringen men boende sopar snö utanför sin egen trappa.

Till varje lägenhet finns en p-plats i carport med tillhörande förråd. Bil kan även parkeras framför lägenhetens ytterdörr. Bakom carporten finns en mindre lekplats.

Till lägenheten hör en andel om ca 2 352,33 € per den 31.12.2018 av ett sköt-sellån, vilket täcks av det vanliga driftsvederlaget. Lånet upptogs i samband med att bolaget köpte marken öster om fastigheten samt asfalterade gården.

Bolagsvederlaget är 162,15 €/månad, utöver det tillkommer kostnad för el enligt förbrukning.

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 69 m²
Byggnadsår: 1978 och totalrenoverat 2010
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Fasad-/takmaterial: Träpanel / Sadeltak i tegel
Värmesystem: Bergvärme till vattenburen golvvärme
Vederlag: 162,15 €/månad (2,35 €/m²/månad)
Uteplats: Terrass och stor gård mot väster
Bilplats: Carport med motorvärmare
Lägenhetsnummer: 8
Bolagslån: Skötsellån om ca 2 352,33 € per den 31.12.2018 som uppstått i samband med asfaltering och inköp av fastigheten öster om tomten. Låneandelen går ej att betala av, då det är en del av driftsvederlaget.
Bostadsbolag: Bostads Ab Solgården i Jomala
Fastighetsskötsel: Akiteägarna själva
Disponent: Ordförande Ann-Christin Johansson
Adress: Jomalaby väg 294 lgh 8, AX-22 150 Jomala
Tillträde: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 145 000 € (Skuldfritt pris: 147 352 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!