Parhuslägenhet vid Villansvägen 4 i Lillängen, Mariehamn

Trevlig, modern parhuslägenhet från 2004 med en våningsyta om ca 233 m² med egen bastu, garage samt insynsskyddad uteplats och trädgård i västerläge.

BESKRIVNING

Trevlig, modern parhuslägenhet ibruktagen år 2004 med en våningsyta om ca 233 m² inrymmande källarplan med garage samt två bostadsvåningar och uteplats samt egen trädgård i det populära villakvarteret Lillängen i Mariehamn. Parhuset ligger vid lugn återvändsgränd med vändplan.

 

FÖRSTA BOSTADSVÅNINGEN

Det första bostadsplanet inrymmer hall med utrymme för klädförvaring, mycket rymligt kök med matplats, vardagsrum med utgång till uteplats, wc/badrum, master bedroom, klädkammare samt ett mindre sovrum med hel garderobsvägg med frostat glas.

Golven i det första bostadsplanet är i vardagsrum, klädkammare och bägge sovrum försedda med ekparkett medan det i hall, kök och badrum finns lagt klinkergolv. Väggarna är i hela bostadsplanet vitmålade med undantag av badrummet som är helkaklat.

Vitvarorna i köket består av elspis med keramikhäll, fläkt, hel kyl och hel frys samt diskmaskin. Bänkskivorna är av trä och köksluckorna är vitmålade. Köksbelysningen består av infällda spotlights i taket.

Badrummet består av badkar med duschmunstycke.

 

VINDSVÅNINGEN

Det övre våningsplanet har en väldigt generös takhöjd och inrymmer mindre allrum, 2 sovrum, badrum samt ett rymligt förrådsutrymme om ca 26 m².

Golven är genomgående lagda med parkett och väggarna är vitmålade med undantag av badrummet som har klinkergolv och helkaklade väggar.

Badrummet inrymmer wc, dusch med glasväggar samt förnyad lavoar med inredning.

Förrådsutrymmet har öppen planlösning och ger generöst utrymme för förvaring.

 

KÄLLARPLANET

I källarvåningen inryms mindre entré, klädvårdsrum, bastuavdelning samt garage.

Bastuavdelningen inrymmer dusch, wc, eluppvärmd bastu samt tvättorn med tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsskåp.

Garaget har fjärrstyrd port och inrymmer plats för en personbil samt visst utrymme för förvaring.

Hela källarplanet förutom garaget är försett med klinkergolv.

 

TEKNIK

Huset uppvärms genom fjärrvärme och som övriga moderna bekvämligheter finns installerat centraldammsugare och fiber från Ålcom.

Vattenburen golvvärme från fjärrvärme finns i hela lägenheten med undantag av badrummet i den övre våningen där golvet uppvärms med hjälp av eldrivna golvvärmeslingor.

 

TOMT

Från vardagsrummet nås uteplatsen vilken är uppförd i två olika etage vilka gott och väl inrymmer matplats och sociala ytor. Det övre etaget skyddas av fjärrstyrd markis.

Uteplatsen och trädgården är från grannlägenhetens trädgård insynsskyddad av staket och från omkringliggande tomter och gator av planterad Tuijahäck.

Trädgården består i övrigt av gräsyta med lekstuga, sandlåda, äppelträd, körsbärsträd samt vinbärsbuskar. Trädgården är ingärdad med stängsel.

På parhusets framsida finns gemensam, stenlagd parkeringsyta framför garageportarna och Tuijahäck mot gatan.

På husets norra sida finns en remsa om ca 2-3 meter med skärmtak för förvaring av exempelvis gräsklippare, utemöbler etc.

 

BOLAGET

Bostadsaktiebolaget består av två parhuslägenheter där fastighetsskötsel sköts gemensamt eller beställs efter behov.

Månadsvederlaget utgör totalt 250 €/månad och här tillkommen för lägenhetsägaren även sopavgift, vattenavgift (20 €/person/månad) och bruksel. Kostnader för brukselen var år 2017 ca 788 €.

 

LÄGET

Villansvägen 4 ligger vid en lugn återvändsgränd i villakvarter i populära Lillängen i Mariehamn. I parhusets direkta närhet finns grön- och parkområden, strandpromenad och allmän badstrand. I närheten finns även dagis och lekparker.

Bilväg till Mariehamns absoluta centrum är ca 3 km.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 5 rum & kök + bastu + garage samt wc/badrum i alla våningsplan
Storlek: Ca 233 m² (bostadsyta ca 150 m²)
Byggnadsår: 2004
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 250 €/månad + vattenavgift 20 €/person/månad
Våning: 2 bostadsvåningar + källarvåning
Uteplats: Ja, uteplats och trädgård i västerläge
Bilplats: Garage samt gästparkering
Bastu: Ja
Lägenhetsnummer: 4 A
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Villansvägen 4 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Aktieägarna själva
Adress: Villansvägen 4 A, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 310 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!