Parhuslägenhet vid Svärtesgränd 3 I i Mariehamn

Trivsam parhuslägenhet i två våningar i barnvänligt kvarter i Västernäs. Bostaden är ca 88,5 m² och har en stor uteplats mot nordost.

BOSTADEN

Välkommen till Svärtesgränd 3 I och detta trivsamma parhus med sina väldisponerade 88,5 m². Här bor du i ett lugnt och barnvänligt bostadskvarter ca 3 km söder om centrala Mariehamn.

Entrévåningen erbjuder sociala ytor i form av välkomnande hall med plats för avhängning, praktiskt kök, vardagsrum med utgång till en stor terrass, badrum samt ett förråd som delvis är under trappan.

På andra våningen finns tre sovrum, varav ett med utgång till balkong. Här finns även ett stort badrum och en klädkammare. Två av sovrummen har platsbyggda garderober.

Lägenheten har målade eller tapetserade väggar och genomgående laminatgolv, förutom i entré och badrum som har klinkergolv.   

Köket är utrustat med IKEA köksinredning med svarta luckor och bänkskiva i massiv ek samt rostfria vitvaror. Här finns bra plats för matbord vid fönster.

Vardagsrummet har stora fönster mot norr och öster. Den trälagda terrassen är ca 30 m² stor och är delvis under tak.

Bostaden inrymmer två badrum varav ett större i andra våningen med badkar och gott om plats för tvättmaskin och torktumlare.

I separat byggnad på gården finns ett kallförråd som tillhör lägenheten. 

Parkeringsplats finns vid entrén till lägenheten.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Södra Torget består av fem parhus inrymmande totalt tio lägenheter. Husen är uppförda 2012-2014 av Vincent Alandia Invest Ab tillsammans med Citybygg Ab. Arkitekt har varit MIRA Akitektstudio Ab.

Husen är uppförda på gjuten platta i träkonstruktion med sadeltak i falsad plåt. Husen värms upp via fjärrvärme till vattenburen golvvärme i båda våningar.

Husen är anslutna till fiber via Ålcom.

Bolaget har inte några planerade underhållsbehov de fem kommande åren.
 

OMRÅDET

I närheten finns matbutik, Ytternäs låg- och mellanstadieskola, daghem och sporthall. I området finns också flera trevliga promenadstråk och småbåtshamnen Lervik.  

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 4 rum & kök
Storlek: Ca 88,5 m²
Byggnadsår: 2014
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Grund: Gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Träpanel / Sadeltak i falsad plåt
Värmesystem: Fjärrvärme till vattenburen golvvärme
Vederlag: 270 €/mån (3,05 €/m²/månad)
Våning: 1 och 2
Uteplats: Stor terrass mot nordost och balkong
Lägenhetsnummer: I
Bostadsbolag: Bostads Ab Södra Torget
Fastighetsskötsel: Sköts gemensamt av aktieägarna
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Svärtesgränd 3 I, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €).
Utgångspris: 230 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!