Parhuslägenhet vid Möckelö Strand i Jomala

Modern och mycket trevlig parhuslägenhet från 2016, om totalt ca 116 m² i två plan med trivsamma uteplatser och strandnära läge. Egen carport.

LÄGENHETEN

Parhuslägenheten är 116 m² och uppförd i ett plan på fullständig suterrängvåning. Det övre våningsplanet, som även fungerar som entréplan, inrymmer sociala ytor med vardagsrum, kök med matplats, badrum samt rymlig entréhall och förråd. Från vardagsrummet ansluter stor vistelsevänlig balkong i västerläge. Från såväl vardagsrum samt balkong erhålls viss havsutsikt.
Förrådet är placerat bakom spegelskjutdörrar som enkelt kan konverteras till exempelvis lekhörna eller kontorsutrymme.

Sluttningsvåningen erbjuder privata utrymmen utgörande tre sovrum, stort badrum med bastu samt förvaringsmöjligheter under trappan. Det större sovrummet ansluter till stor, utbyggd altan, delvis under tak. 

Ytskikten utgör fina, enstaviga ekparkettgolv i bostadsrummen med målade väggar och tak. Badrummen är helkaklade och i entréhallen är också golvet lagt med ett tåligt klinkergolv.

Köket har vit, blank inredning och är utrustat med vitvaror från Siemens utgörande induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, hel kyl, hel frys samt inbyggd mikrovågsugn. 

Badrummet i det övre våningsplanet är inrett med toalett, handfat i skåp, spegel, dusch och uttag för tvättpelare.
I det nedre våningsplanet är badrummet inrett med toalett, dubbla handfat med underskåp, spegelskåp, duschplats med glasvägg samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, vilka båda medföljer försäljningen. Bastun har klinkerklätt golv, panelklädda väggar och uppvärmning sker med elspis. 

Lägenheten har den norra placeringen i parhuset och erhåller därmed en trivsam kvällssol på balkongen och ett svalare inomhusklimat på sommaren. 

Lägenheterna disponerar dessutom gräsmattorna framför respektive bostad som sitt eget gårdsområde. Norr om lägenheten finns gemensamt med grannen norr om, trappa ner till gårdsområdet från entrésidan. Lägenhetsägarna sköter själva om sitt gårdsområde och gräsklippare finns i bolaget.

Till varje parhus finns separat carport med eluttag samt eget kallförråd försett med praktiskt hyllsystem.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Möckelö Strand 3 A-L i Jomala är ett skuldfritt bolag och byggnaderna är uppförda på egen tomt. 

Parhuset är i sin helhet uppfört i värmeisolerade betongelement med putsade fasader och yttertak i dubbelfalsad plåt. Fönsterpartierna har aluminiumutsida vilket allt sammantaget innebär att underhållet av parhusbyggnaderna är minimalt med en mycket god driftsekonomi. 

Lägenhetens månadsvederlag uppgår till låga 174 euro/månad (vederlagsgrund 1,50 euro/m²/månad) inrymmande samtliga kostnader utöver hushållsel och vattenförbrukning vilka erläggs enligt den egna förbrukningen.

Fiber finns naturligtvis anslutet till bolagets byggnader.

Då byggnaderna är färdigställda så sent som 2016, finns naturligtvis inte några planerade eller beslutade renoveringsåtgärder inom bolaget.

Disponentintyg, bostadsbolagets bolagsordning, bokslut och bolagsstämmoprotokoll erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Jomala
Antal rum: 4 rum & kök + bastu
Storlek: Ca 116 m²
Byggnadsår: 2016
Byggnadsmaterial: Betong
Grund: Gjuten källar-/sluttningsvåning.
Värmesystem: Bergvärme
Vederlag: 174 €/månad (1,50 €/m²/månad). Hushållsel och vatten enligt den egna förbrukningen.
Våning: Parhuslägenhet uppförd i ett plan på suterrängplan
Uteplats: Balkong i västerläge med havsglimt i entréplanet och rymlig altan i västerläge anslutet till sluttningsplanet.
Bilplats: Egen carport med anslutande kallförråd.
Bastu: Ja, egen
Lägenhetsnummer: 3K
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Möckelö Strand 3 A-L i Jomala
Fastighetsskötsel: Sköts internt med undantag av snöröjning utförs av firma.
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Hembud: Nej
Adress: Erikavägen 3K, 22120 Mariehamn
Tillträde: Inom 1 månad från köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 euro). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som köper sin första bostad och som ännu inte fyllt 40 år är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 320 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!