Parhus vid Bastuvägen i Mariehamn

Välplanerad aktielägenhet i ett plan om ca 124 m² uppförd 1975 i lugnt och trivsamt område i Johannebo. Bostaden inrymmer 5 r+k och har en trevlig trädgård med västerläge samt rymligt garage om 21 m2.

BOSTADEN

Detta välplanerade parhus ligger i barnvänliga Johannebo i norra Mariehamn. Här har du gång- och cykelvägar till skola, daghem, idrottsplats och mataffär.

Aktielägenheten är ca 124 m2  och har ett 21 m2 stort garage. Bostaden inrymmer bl.a. praktiskt kök, tre sovrum, lagom stort vardagsrum, badrum samt bastu och grovkök. Altan i soligt västerläge och en egen privat trädgård.

 

RUMSBESKRIVNING

Det första du möts av är den välkomnande hallen med  gott om plats för avhängning.

Då du kommer längre in i huset finns det inbjudande vardagsrummet med stora fönster mot norr och väster, på din vänstra sida. Rakt fram hittar du köket, som renoverades 1992 med skåpluckor i bok. Intill köket finns en trevlig matsal med utgång till altanen i väster. På din högra sida hittar du husets samtliga tre sovrum, varav ett med utgång till gården i söder och med egen toalett. I denna del av huset finns även husets badrum med badkar och bidé.

Om du går genom köket kommer du till husets grovkök och bastuavdelning. Här finns även två förrådsutrymmen och en dörr till garaget, som är i direkt anslutning till bostaden.

Huset har genomgående plastmatta på golv, förutom i köket som har korkmatta. Samtliga väggar är tapetserade. I våtrummen finns ljus våtrumsmatta på golv och grön våtrumstapet på vägg.

Samtliga ytskikt är i äldre standard och visst renoveringsbehov föreligger. 

 

TRÄDGÅRDEN

En vacker gräsmatta breder ut sig utanför parhuset och i trädgården finns flera olika prydnadsträd bl.a.  hittar du äppel-, plommon-, kastanjeträd och syren. Ett lågt staket ramar in tomten mot grannskapet. På södra sidan finns även ett kallförråd för förvaring av trädgårdsredskap. Infarten är asfalterad.

 

TEKNIK

Bostaden värms upp genom direktverkande el från väggfasta radiatorer. Huset är anslutet till kommunalt vatten– och avloppsledningsnät.

Huset är uppfört 1975 i träkonstruktion på betongplatta på krypgrund och med armerade betongelement som fasadmaterial. Huset har ett  valmat tak i plåt som förnyats 2009. I köket finns en takkupol som släpper in dagsljus i rummet.

 

UPPSKATTADE DRIFTSKOSTNADER

Elkostnad: ca 165  €/månad

VA: ca   30  €/månad

MCA: ca     5  €/månad

Sopavgift: ca   10  €/månad

Fastighetsskatt: ca   13  €/månad

Försäkring: ca   30  €/månad

Totalt ca 253  €/månad

 

OMRÅDET

Bostaden ligger ca 3 km från Mariehamns centrum. I närheten finns matbutik, daghem, låg– och högstadieskola samt träningsanläggningar. Det är ca 2 km till Maxinge köpcentrum och Varuboden i Möckelö.

 

ÖVRIGT

Besiktningshuset Ab har utfört en besiktning av bostadshuset. Efter besiktningstillfället har ägaren åtgärdat flera punkter som framkom i besiktningen. Detta finns noterat i protokollet.

Besiktningsprotokollet erhålles på begäran från mäklaren.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 5 rum & kök + ekonomiutrymmen och garage
Storlek: Ca 124+21 m² = 145 m2
Byggnadsår: 1975-76
Värmesystem: Direktverkande el
Vederlag: Aktieägarna står, envar för sig, för respektive bostads vatten-, värme- och underhållskostnader. Gemensamma kostnader och avgifter ersätts enligt antal aktier.
Våning: 1 av 1
Lägenhetsnummer: 2
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Parhus 10
Fastighetsskötsel: Fastighetsskötsel sköts av aktieägaren
Disponent: Mikael Löfström är bolagets disponent. Till disponenten utgår inget arvode.
Adress: Bastuvägen 13 lgh 2, 22100 Mariehamn
Tillträde: En månad efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 euro). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpesummans betalning. ANM. Köpare som köper sin första bostad och som ännu inte fyllt 40 år är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 150 000 € (Skuldfritt pris)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!