Nyproduktion: Bostads Ab Navigare

Bostads Ab Navigare är slutsålt med två månader till färdigställande! Tack för det stora intresset!

BAB NAVIGARE

Vid Segelmakargatan 8 i nya Horelli området i Mariehamn har, med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör, byggnationen inletts av ett nytt bostadsprojekt i ett mycket vackert västerläge med utsikt över Ålands hav och inloppet till Mariehamns Västerhamn. Arkitekt för projektet är MIRA Arkitektstudio Ab/Micko Koskinen-Pahlman.
Projektet omfattar bostadslägenheter fördelade i två huskroppar om sex våningar vardera, vilka uppförs på källarvåning med bekvämt anslutande, underjordiskt garage.
Tomten har en vacker havsutsikt över s.k. Horelliparken med det nya daghemmet och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats. Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Byggherre, arkitekt, fastighetsmäklare och inredare har bidragit med respektive expertis vid planeringen av projektet med målet att erbjuda ett unikt, exklusivt och bekvämt boende väl anpassat för platsen.
Bostads Ab Navigare erbjuder varierande lägenhetstyper med fem stycken alternativ mellan 40 m² och 97 m². Alla i lika hög standard och med rymliga inglasade balkonger, många med fina vyer mot bl.a. den gamla lotsstationen Kobba Klintar och omkringliggande skärgård med möjligheter att uppleva vackra solnedgångar mot havet.
Boendet kan kompletteras med en egen bilplats, antingen i bolagets anslutande varmgarage eller under carport alternativt öppen ruta på bolagets skyddade parkeringsplats.
I B-husets våningsplan 1 finns gemensam exklusiv bastuavdelning och i A-husets inreds ett gäst– och samlingsrum som de boende kan åtnjuta för exempelvis privata bjudningar, bolagsmöten eller till övernattning för besökare.
Byggnationen av projektet är inledd med inflyttning 15 april 2019.

Välkommen att köpa ditt nya boende i Bostads Ab Navigare!

 

LÄGENHETERNA

Inredning, material och färgsättning av lägenheterna är planerade av inredaren Maria Westerlund och MIRA Arkitektstudio. En tidlös, samtidigt modern inredning med exklusiva och gedigna material i en färgsättning som återkopplar till omgivningen.

Samtliga lägenheter har god rumshöjd om 2,70 meter, innergolv lagda med varma 2-stavs ekparkettgolv och målade/tapetserade väggar. Badrummen är helkaklade i neutrala färger.
Köksinredningen utförs i god grundstandard och utrustas med vitvaror från Siemens eller motsvarande utgörande varmluftsugn och mikrovågsugn i högskåp, induktionshäll, disk-maskin, kyl, frys samt fläktspjäll.
Badrummen förses med duschhörna med svängbara duschdörrar i glas, handfat i stilfull badrumsinredning med underskåp och spegel, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens (eller motsvarande), handdukstork samt vägghängd wc-stol.
Sovrumsgarderober förses med skjutdörrar för bättre möbleringsalternativ. Samtliga lägenhetstyper har entréhallar med avhängningsmöjligheter och här finns också porttelefonen.
Fönstren är försedda med persienner och med djupa fönsterbänkar av sten. 
Balkonginglasningen är öppningsbar och nertill insynsskyddad.
Takvåningarna och lägenhetsstorleken 97 m² är dessutom försedda med två inglasade balkonger vardera.
De sydöstra balkongerna i hus A och de nordöstra i hus B dras dessutom ut från huskroppen en meter för att erbjuda en bättre utsikt samt därtill större balkongyta.

Uppvärmning av lägenheten sker till låga radiatorer i alla utrymmen med undantag av badrummet som uppvärms genom elektrisk golvvärme.

När byggnationen inletts startar även tillvalsfasen. Här får köpare själva möjligheten att påverka sin lägenhets inredning, utrustning och utförande enligt eget tycke och smak tillsammans med erfaren och kunnig personal från Ålands Bygg som guidar köparen genom tillvalsprocessen.

Driftsvederlaget kalkyleras till 3,20 €/m²/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets för-valtning, legoavgift och sopavgifter. Det som tillkommer utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell 
mätning sker i varje lägenhet. Internet– och tv-anslutning väljer köpare själv enligt eget tycke och betalar därefter vald leverantörs abonnemang/avgifter.

Fastighetsskötsel och förvaltning (disponenttjänster) är beräknade i vederlaget att skötas av professionella bolag.

 

BOENDEMILJÖ

Bostads Ab Navigare är ett miljö– och handikappvänligt boende. Alla våningsplan nås med rymliga hissar och även markstrukturen beaktar rörelsehindrades möjlighet till bekvämt boende.  
Entrédörrarna utrustas med handikappöppning och kodlås. Från garaget sker tillträde till husens källarplan genom ljud– och luktslussar. 
I källarplanet är också lägenhetsförråden placerade och naturligtvis är planet hissanslutet.

Husen uppförs i energisnål, välisolerad betongstomme med fönster med isolerglas i högt u-värde för att erhålla ett miljövänligt, lugnt och trivsamt boende. 
Uppvärmning av fastigheterna sker med fjärrvärme från Mariehamns Energi Ab och bostadslägenheterna värms med ett vatten-buret system till låga radiatorer. Badrummen uppvärms dock med elektrisk golvvärme.
De boende har genom enskilda vatten- och elmätare även möjlighet att påverka sina egna förbrukningar.
Byggnaderna kommer att anslutas till Mariehamns centralantenn och fibernät som möjliggör IP-telefoni och IP-tv alternativt kabel-tv enligt den boendes egen önskan.

Entréplanet utgörs av en möblerbar och välkomnande aula och här kommer även lägenheternas postboxar  vara placerade.
Det första bostadsplanet i A-huset kommer att inrymma övernattnings-/samlingsrum för de boende i bolaget. I B-husets entréplan kommer en högklassisk bastuavdelning inrymmas.
Gårdsmiljön planeras som ett grönområde med sittgrupper, buskar, prydnadsträd och lekplats ovanpå garaget och övrig gårdsyta utgörs av infart med carportar.

Parkeringsytorna fördelas med 28 bilplatser i varmgaraget, 8 platser under bilskyddstak samt 5 platser på öppen parkeringsyta. Samtliga bilplatser är i form av aktier berättigande till specifik plats.

 

FÖRSÄLJNING

BILPLATSER
De bilplatser som erbjuds till försäljning kan enbart ägas tillsammans med aktie som berättigar till besittning och användande av bostadslägenhet i Bostads Ab Navigare i Mariehamn.
Plats i varmgarage kostar 16 000 euro. Varmgaraget inrymmer 28 platser. Kalkylerat vederlag för garageplats är 10 euro/månad.

 

TILLVAL/ANPASSNING
Vid undertecknande av slutgiltigt köpebrev kan köpare, tillsammans med säljaren i viss mån ändra på lägenhetens standardutförande och inredning. Ändringar sker i samförstånd med säljaren och på den tid och villkor som säljaren presenterar.
Köparen svarar för samtliga merkostnader som uppstår för ändringar och tillval enligt separat överenskommelse mellan säljare och köpare.
Anpassningsperioden för väggar, el och VVS inleds våningsvis enligt och byggnationens framskridande och därefter ytskikt, inredning.

 

SÄKERHET
Till säkerhet för projektet har säljaren tecknat RS-avtal och i och med det erhåller köparen ett lagstadgat skydd genom hela byggnadsfasen.
Som en bilaga till RS-avtalet har även en insolvensgarantiförsäkring (byggfelsförsäkring) täecknats med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Denna täcker konstruktionsfel i byggnaderna 10 år framåt från byggnadernas färdigställande vid händelse av stiftarens insolvens.

 

KÖP
Köpebrev upprättas omgående mellan parterna. Härefter är betalning av köpesumman bunden till projektets framskridande enligt fastställd ratplan. Ratplanen framgår av köpebrevet dock så att sista raten om 10 % av köpesumman erläggs då köparen fått tillträde till lokalen.

 

 

ÖVERLÅTELSESKATT
På köpet erläggs utöver köpesumman, en överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman. Överlåtelseskatten erläggs inom två månader från att äganderätten till aktierna övergått på köparen.
Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.

 

MÄKLARE
Mäklarhuset Åland Ab
Skarpansvägen 29B, 22100 MARIEHAMN
Tel. +358 (0)18 27660
info@maklarhuset.ax
www.maklarhuset.ax

Ansvariga mäklare:
Robert Gustafsson
Tel. direkt +358 (0)18-27617 
Mobil. +358 (0)457 344 6440
E-post robert.gustafsson@maklarhuset.ax

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Legotomt: Ja
Antal rum: 2 rum & kokvrå - 4 rum & kök
Storlek: 40 m², 57 m², 81 m² (takvåning) samt 97 m²
Byggnadsår: Färdigställande 15 april 2019
Byggnadsmaterial: Betong
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: Kalkylerat till 3,20 €/m²/månad + el och vatten enligt den egna förbrukningen.
Våning: 1-6
Uteplats: Ja, inglasade balkonger.
Hiss: Ja, hiss i fastigheten som även går ned till källarplanet med anslutande underjordiskt garage.
Bilplats: Ja, möjlighet att förvärva plats under biltak, öppen ruta eller i underjordiskt varmgarage.
Bastu: Ja, gemensam bastuavdelning eller enligt tillvalsmöjlighet i den egna lägenheten.
Bostadsbolag: Bostads Ab Navigare i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Vederlaget kalkylerat med professionell fastighetsskötset
Disponent: Vederlaget kalkylerat med professionell förvaltning
Adress: Segelmakargatan 8, 22100 MARIEHAMN
Typ: Nyproduktion
Tillträde: 15 april 2019
Begärt pris:
SLUTSÅLT

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!