Nybyggt bostadshus vid Fågelberget i Jomala

Bostadshus färdigställt 2018 om ca 140 m²  i 1 plan i lugnt, högt beläget bostadsområde med direkt närhet till snabbt växande serviceutbud, köpcentrum och mataffärer.

BESKRIVNING

Fågelberget i Jomala, strax utanför Mariehamns stadsgräns, är ett populärt bostadsområde i lugn miljö med vackra vyer över bland annat flygfältet och Torpfjärden. Trots ett relativt avskilt läge finns i direkt anslutning till området bland annat Maxinge köpcentrum tillsammans med flertalet andra servicebutiker, restauranger samt mataffärer.

Här erbjuds nu ett helt nybyggt bostadshus med ljus, öppen planlösning och panoramafönster anslutande till uteplats i västerläge.

 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört 2018 i 1 plan på gjuten betongplatta på mark och har en våningsyta om ca 140 m2. Huset är uppfört i träkonstruktioner och dess fasader är klädda i vitmålad, liggande träpanel och taket är ett sadeltak med ljusgrå plåt i tegelimitation.

Från huvudentrén nås hall med klinkergolv och diskret klädförvaring undangömd av spegeldörrar. I anslutning till hallen nås ett av badrummen vilket har klinkergolv och helkaklade väggar och är utrustat med wc, lavoar med underskåp och spegelskåp samt dusch. Badrummet är förberett för badkar.

I husets norra del finns allrum och ett sovrum med förvaring i form av halv garderobsvägg delvis med spegeldörrar och delvis med frostat glas. I husets södra ända finns ett mindre allrum, två sovrum samt ett badrum med wc, lavoar med underskåp samt dusch med avskärmande glasvägg.

Vidare finns invändigt även ett teknikrum med klinkergolv och målade väggar inrymmande varmvattenberedare, värmeväxlare, lavoar samt uttag för tvättmaskin.

I husets mittersta del finns ett rymligt kök och en matsal vilka är integrerade med bägge allrummen genom en öppen planlösning. Köket är försett med hel kyl och hel frys, elspis samt matplats/köksö med förvaringsmöjligheter.

Från matsalen nås genom skjutdörrar med panoramafönster den ca 22 m2 stora träterassen med utsikt i västerläge.

Bostadshuset är ytskiktsmässigt utsmyckat i neutrala färger som grått och vitt. Golven är i samtliga bostadsutrymmen är försedda med ljusgrått vinylgolv och väggarna är vitmålade. Även köket har en liknande framtoning med gråa köksbänkar och vit skåpinredning.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms genom vattenburen golvvärme från luftvärmepump och ventileras med mekanisk ventilation med värmeåtervinning. Golvvärmen är ställbar i varje rum.

Anslutet till kommunalt vatten- och avloppsledningsnät.

Fiber finns draget till bostadshuset.

Fönstren är av typen 3-glas isolerfönster.

Snörasskydd finns monterat ovan huvudentrén.

 

TOMT

Tomten är 1 538 m2 stor och har genom rejäl utfyllnad gjorts plan runt huset men har i övrigt ett brant, sluttande västerläge. På bostadshusets framsida finns grusad parkering. På grund av att huset är helt nytt är övrig tomtplanering ännu inte färdigställd.

 

LÄGE

Från Fågelberget tar du dig smidigt såväl in till Mariehamns centrum som till landsvägarna ut till Norra Åland men bor ändå avskilt och högt beläget utan någon märkbar genomfartstrafik.

Här ges chansen att bosätta sig i ett växande bostadsområde precis utanför Mariehamns stadsgräns med direkt närhet till snabbt växande serviceutbud, köpcentrum och mataffärer.

 

BESIKTNING

Byggkontroll Ab/Roger Enström har utfört konditionsbesiktning av bostadshuset. Protokoll tillhandahålls på begäran.

 

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: Tomt 3 i kvarter 43 i Sviby, Jomala (170-424-3-171)
Planesituation: Detaljplanerat kvartersområde för egnahemsbebyggelse
Tomtareal: 1 538 m²
Våningsyta: Ca 140 m²
Byggnadsår: 2018
Byggnadsmaterial: Träkonstruktioner
Grund: Gjuten betongplatta på mark
Fasad-/takmaterial: Målad träpanel/plåttak i tegelimitation
Värmesystem: Luftvärmepump till vattenburen golvvärme
VA-system: Anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet
Adress: Örnvägen 6, 22150 Jomala
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. ANM. Köpare mellan 18 och 39 år som köper sin första bostad är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 295 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!