Nybyggda parhuslägenheter i Gölby, Jomala

Två parhuslägenheter om ca 83 m2 vardera fördelade på 3 rum & kök färdigställda 2017 med egen bastu och uteplats i västerläge. Endast en lägenhet kvar!

LÄGENHETERNA

Dessa ljusa, moderna treor om ca 83 m2 vardera har en trivsam planlösning disponerat på hall, wc/badrum med bastu, 2 sovrum och rymligt vardagsrum i anslutning till kök med naturlig matplats. Härifrån nås även vistelsevänlig trä-altan i västerläge. Köpare har nu chansen att köpa antingen en eller båda lägenheter i ett bolag som sedan sommaren 2019 numer även äger det som tidigare var en legotomt.

Golven är i samtliga bostadsrum försedda med parkett, med undantag av entré, badrum och bastu där det finns klinkergolv. I bostadsutrymmena är väggarna vitmålade och i badrummet finns helkaklade väggar. Väggarna och taket i den eluppvärmda bastun är klädda i träpanel.

I övrigt är badrummet försett med handfat med skåpinredning, wc, rymlig duschhörna samt tvättmaskin från Siemens.

Köket är utrustat med rostfri fläkt samt induktionsspis, dubbla kyl/frys, diskmaskin (Siemens) och varmluftsugn. I köket finns gott om förvaring i form av vitmålade skåpluckor, skafferi samt vitrinskåp. Köksväggarna är klädda i grågrönt kakel ovanför rejäla arbetsytor.

Både vardagsrummet och köket har moderna, energisnåla spotlights i taket och även infällda spotlights invid fönsterpartiernas ovansida.

Bägge sovrummen inrymmer förvaring genom 3 respektive 2 garderober.

Lägenheterna har varsitt utomhusförråd om ca 2,3 m2 på respektive gavel. Vardera lägenhet har även en bilplats i bolagets car port i anslutning till den grusade infarten på parhusets framsida.

 

OMRÅDET

Parhuset ligger i Gölby med smidig landsväg såväl in till Mariehamn som till Godby, bägge med allt tänkbart serviceutbud som skolor, daghem, idrottsansanläggningar, sjukvård, mataffärer och servicestationer.

Intill parhuset finns även Emkarbyvägen som en smidig länk till Västra Åland.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Nya Bageriet är ett helt nystartat bolag bestående av 2 nyproducerade lägenheter vilket innebär att  köpare har en fin möjlighet att påverka saker som exempelvis fastighetsskötsel och disponentsysslor. Det låga antalet aktieägare och styrelsemedlemmar möjliggör även en större påverkan på framtida projekt och övriga ärenden.

Bolagsordning tillhandahålls på begäran från mäklaren.

Bostads Ab Nya Bageriet har löst in tomten, varför bostadsvederlaget nu är beräknat till ca 38;-/ månad + kostnad för egen förbrukning av el, vatten och avlopp.

För köpare finns fastställt en 10-årig säkerhet enligt 2 kap 16 § i lagen om bostadsköp. Vidare låses 2 % av köpesumman fram till 3 månader efter årsgranskningen.

 

TEKNIK

Parhuset värms upp genom vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump och är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet.

Elanslutning finns till Ålands Elandelslag och vidare finns det även förberett för nätverksuttag. Köpare väljer och bekostar själva leverantör. En anslutning skulle för hela fastigheten kosta ca 495 € (ca 247,50 € per lägenhet).

Fakta

Kommun: Jomala
Tomtareal: ca 1 300 m²
Antal rum: 3 rum & kök
Storlek: Ca 83 m²
Byggnadsår: 2017
Värmesystem: Vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump
Vederlag: Beräknat till ca 38 €/månad. + kostnad för egen förbrukning av el, vatten och avlopp.
Våning: 1 av 1
Uteplats: Ja, uteplats i västerläge
Bastu: Ja, i lägenheten
Lägenhetsnummer: 1 & 2
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Nya Bageriet
Fastighetsskötsel: Enligt överenskommelse mellan aktieägarna
Adress: Östra Gölbyvägen 42, 22150 Jomala
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 199 000 € - ENDAST EN LÄGENHET KVAR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!