Klipphus vid Havsvidden

Stilrent fritidsboende på ca 42,7 m2 i storslagen miljö med Norrhavet som granne.

BESKRIVNING

I det populära Havsviddenområdet i norra Geta på Åland finns en populär restaurang-, konferens- och hotellverksamhet av mycket hög standard. Anläggningen erbjuder en högklassig restaurang, moderna konferensutrymmen, högklassigt boende dels i annex och dels i större och mindre klipphus. Här finns även en egen badanläggning med pool, rökbastu, marina och en storslagen natur i havsbandet där man ser de karga bergen försvinna i ett brusande hav.

I denna härliga miljö erbjuder vi ett klipphus till försäljning.

PRESENTATION

Klipphuset ingår i Bostads Ab Havsvidden IV Geta och ägs således i form av aktier som berättigar till exklusivt ägande av klipphuset, varför det således är möjligt att köpa även för personer eller företag som inte har anknytning till Åland sedan tidigare.

Klipphusen i Bostads Ab Havsvidden IV Geta uppfördes 2011-2013 och de är sammanlagt 7 st till antalet. De är uppförda som prefabricerade träelementhus på betongpelare med fasader klädda i en mörk, målad träpanel och yttertak i tålig galvaniserad plåt och de ansluter till stora vistelsevänliga träaltaner i vädersträck som erbjuder storslagen havsutsikt med ostördhet och möjlighet att fånga solens värme.

Klipphusen är fullständigt varmbonade och de är i användning för bruk året om.

De värms upp med elburen golvvärme och husen är anslutna till anläggningens vatten- och avloppsledningsnät.

Bilväg finns i klipphusets omedelbara närhet.

 

KLIPPHUS Nr 31

Klipphus 31 ligger på en hög klippa med storslagen utsikt över havet och den omgivande skärgården dels från huset med sina stora fönsterpartier men även från den generösa altanen.
Klipphuset är väldigt privat och planerat så att det inte föreligger någon insyn från övriga klipphus.

Huset är 42,7 m2 stort och inrymmer:

· allrum med stort fönster mot havet och med ett dinette-kök utrustat med elplatta, fläkt, kylskåp och liten vask. Parkettgolv i allrum, väggarna är klädda med målad träpanel.

· sovrum med stort fönster mot havet. Sovrummet har parkettgolv och väggar klädda med målad träpanel.

· entré med klinkerklätt golv.

· bastu med eluppvärmd bastuspis. Bastun har klinkerklätt golv och panelklädda väggar, bad/ dusch och wc med klinkerklätt golv och kakelklädda väggar. Här finns rymligt badkar, dusch, lavoar i skåpinredning, spegel och avskild toalett.

· teknikrum / mindre förråd med värmepump och vattenmätare.

Dessutom finns altan om ca 37 m2 utförd i behandlat trallvirke.

TEKNIK

Huset uppvärms med elburen golvvärme.
Huset är anslutet till anläggningens vatten- och avloppsledningsnät.
Anslutet till anläggningens IP-Tv nät.

UNDERHÅLL

Havsvidden-anläggningens fastighetsskötare ombesörjer husens löpande tillsyn, underhåll, fastighetsskötsel, vägunderhåll och snöröjning vilket bekostas genom månatligt vederlag.

VEDERLAG

Vederlaget, till BAB Havsvidden IV Geta, utgår enligt 190 € /månad vilket täcker underhållskostnader, allmän skötsel av vägar och infrastruktur.
Härutöver tillkommer kostnader för el- och vattenförbrukning.

UTHYRNING

Då ägare av ett klipphus inte själv nyttjar sitt hus kan de enligt avtal hyras ut genom Havsvidden Resort & Konferens att nyttjas av deras övernattande restaurang- och konferensgäster.
Havsvidden Resort & Konferens sköter all bokning, tar mot gästerna, tillhandhåller sänglinne och ombesörjer städning efter uthyrningen så att husen alltid är städade och fräscha. Husägaren har för tiden 1 januari - 30 oktober 2017 lyft en hyresintäkt om 9.217 € efter avräkning av Havsvidden Resort & Konferens kostnader för uthyrningens administration inklusive städning. 

BOSTADS AB HAVSIDDEN IV GETA

Bostadsaktiebolaget är ett helt skuldfritt bolag som äger 7 klipphus vilka alla är belägna inom ett markområde om ca 25.000 m2 som bostadsaktiebolaget arrenderar från Havsvidden Ab.
Arrendet löper utan vederlag och är i kraft till år 2108.
Bostadsaktiebolaget har en egen styrelse och egen förvaltning och fungerar såtillvida helt självständigt från Havsvidden Ab.

ANVÄNDNING

Klipphuset är avsedda att användas för fritidsbruk.
Byggnadsplanen för Havsvidden-området medger inte rätt för ägare att fast bosätta sig i klipphusen.

OMRÅDET

Hela Havsviddenområdet är vidsträckt och omfattar totalt över 55 ha vilket innebär tillgång till vidsträckta strövområden, långa strandlinjer mot Norrhavet, ett väl utvecklat promenad- och vägnät, havspool med relaxavdelning, marina med småbåtsplatser och bränsleförsäljning samt helikopterplatta.

 

Fakta

Kommun: Geta
Våningsyta: Ca 42,7 m²
Antal rum: 2 rum och kök+bastu
Byggnadsår: 2011-2013
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Plint
Fasad-/takmaterial: Träpanel/plåt
Värmesystem: Värmepump
VA-system: Gemensamt
Vederlag: 190 €/mån
Uteplats: Ca 37 m²
Bilplats: Ja
Bastu: Ja
Bostadsbolag: Bostads Ab Havsvidden IV Geta
Fastighetsskötsel: Fastighetsskötare
Disponent: Tuija Sandberg
Hembud: Ja, 30 dagars inlösenrätt
Adress: Havsviddsvägen 90
Tillträde: Omgående efter hembudstidens utgång
Visning: Enligt överenskommelse med mäklaren
Kostnader: Köparen erlägger en överlåtelseskatt på köpesumman och den utgår med 2 % av köpesumman och erläggs i sin helhet samtidigt som köpesumman erläggs
Utgångspris: 325 000 (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!