Industrilokaler i Mörby, Hammarland

Fem stycken varmbonade industrilokaler i olika storlekar med stora, separata inkörsportar.

BESKRIVNING
Fem industrilokaler i olika storlekar i varmbonad, sammanhängande byggnad med separata inkörsportar beläget endast 25 minuters bilväg från Mariehamn. Utmärkt läge för mindre industriverksamhet eller samägt varmlager för båtar och bilar med fri tillgång.

INTRODUKTION

I en tidigare snickerifastighet i Mörby inreder Johan och Tore Karlström lagerlokaler vilka de avser sälja i form av aktielokaler.
Lokalerna är varmbonade och har individuell uppvärmning med värmepumpar och även individuell elmätning.
Samtliga lokaler har egen inkörsport och man har självfallet fritt tillträde till den egna lokalen vid tid man själv väljer.
Den invändiga takhöjden är ca 3,40 meter och portarna är 3,10 meter höga. Lokalernas storlekar varierar från 50 m2 upp till 354 m2.

Målgruppen för ägandet kan vara:

· Företag med lagerbehov, kanske beroende av säsong

· Mindre hantverksföretag för sin verksamhet

· Kamrat- eller kvarterssällskap med behov av uppställnings- och lagerplats för MC, sommarbilar, båtar, utemöbler med plats för lite putsande och mekande.

· Båt-, husbils- eller husvagnskamrater för vinterförvaring av ögonstenen med möjlighet till lite inomhuspyssel under vinterperioden

ÄGANDET

Fastigheten ägs av ett fastighetsaktiebolag och försäljningen sker i form av aktiepost bestående av 1 aktie / m2 som berättigar till innehav av den specifika lokalen.
Aktiernas berättigande till en viss lokal kan självfallet fördelas mellan flera aktieägare som överenskommer om gemensamt nyttjande av lokalen om köpare så önskar.

 

FASTIGHETSBOLAGET

Fastighetsbolaget äger tomten om 8.640 m2 medan byggnaden är totalt 1,.576 m2 + 42 m2 kallager. Fastigheten har kommunalt vatten och kommer att anslutas till kommunalt avlopp.
I bolagets fortsatta ägo blir en ca 60 m2 stor samlingslokal som kan användas av de olika ägarna för möten, fikapaus etc.
Fastighetsbolaget är ett skuldfritt bolag.
Det är upp till de nya ägarna att besluta om fastighetsförvaltningen av fastighetsbolaget. Ett månatligt vederlag i nivån 0,30€ per m2 och månad bör beaktas för att täcka kostnader för fastighetsförsäkring, skatter, renhållning, grundavgifter och vissa underhållskostnader.

 

LOKALER TILL SALU

Nr 2               354 m2                                           175.000 €
Nr 3               354 m2                                           175.000 €
Nr 4               345 + 42 m2 (kallt)                         180.000 €
Nr 5               291 m2                                           145.000 €
Nr 6               50 m2                                              30.000 €

 

TILLTRÄDE

Lokalerna slutinreds så snart en köpare tecknat köpekontrakt och de kan tillträdas inom en månad från kontraktets undertecknande.

Fakta

Kommun: Hammarland
Fastighetsbeteckning: 76-415-3-16
Tomtareal: 8640 m²
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Gjuten
Fasad-/takmaterial: Träpanel/ Plåt
Värmesystem: Luftvärmepump
VA-system: Kommunalt
Vederlag: 0,30 €/m² och månad
Adress: Mörbyvägen 179, 22240 Hammarland
Tillträde: Inom en månad från köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskattens erläggande vilken är 2% av köpesumman vilken skall betalas samtidigt som köpesumman erläggs.
Utgångspris: 30 000 - 180 000

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!