Fritidsfastighet på Långholmen i Björsboda, Föglö,

Fritidsfastighet om 4 000 m2 med fritidsbostad, garage och bastu/gäststuga med ca 35 meter strandlinje mot nordväst. Egen båtplats i skyddad miljö.

FRITIDSBOSTADEN

Fritidsbostaden är uppförd 1973 i lösvirkeskonstruktioner på plintgrund och taket är ett plåttak.

Invändigt finns ett rymligt allrum med öppen spis. Denna behöver emellertid kontrolleras och skorstensgenomföringen behöver dras ut genom yttertaket.

Vidare finns invändigt ett kök med liten matplats och elspis (troligtvis 90-tal) samt ett sovrum med platsbyggda garderober.

Golven är i hela fritidsbostaden klädda med plastmatta och väggarna är tapetserade.

TEKNIK

El finns till fritidsbostaden. Värmekällan utgörs av Direktverkande el till i köket och allrummet placerade väggfasta radiatorer. Efter utförd kontroll och skorstensdragning lämpar sig även vedeldning i den öppna spisen.

Rinnande dricksvatten finns draget från egengrävd brunn. Som avlopp finns i dagsläget 2-kammarbrunn för BDT-vatten, vilken kan  behöva ses över för att anpassas efter dagens miljöbestämmelser.

Utedass finns på tomten. I anslutning till dasset finns vedlider.

ÖVRIGA BYGGNADER

På tomten finns nere vid strandlinjen uppfört en bastubyggnad på plintgrund i lösvirkeskonstruktioner med ett tegelprofilerat plåttak. Bastun är vedeldad med boiler och här finns även duschmöjligheter.

Bastun ansluter till gäststuga med 2 sovrum.

Vidare finns garagebyggnad med plats för en personbil, förråd samt verkstad/snickarbod. Garaget är uppförd i lösvirke med tegelprofilerat plåttak.

TOMTOMRÅDET

Fastigheten är ca 4 000 m2 stor och har en strandlinje om ca 35 meter mot väst-/nordväst. Strandlinjen är till största delen vassbevuxen men i delar av viken finns sandbotten.

Här finns även muddrad kanal och brygga med plats för en mindre fritidsbåt.

Tomten är bergbunden kring fritidsbostaden och i det sydöstra hörnet finns en mindre åkerplätt som möjliggör egna odlingar.

Fritidsfastigheten är bekvämt tillgänglig med bil där vägrätt finns stiftad för Långholmsvägen. Köpare bör delta i till vägen hänförda underhållskostnader. Den sista sträckan är privatägd väg och sköts av fastighetsägaren själv.

Strax innan man når fritidsbostaden finns ett mindre parkeringsutrymme för ca 2 personbilar.

Fakta

Kommun: Föglö
Fastighetsbeteckning: Tottesund Rnr 3:24, Björsboda, Föglö (62-402-3-24)
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan plan.
Tomtareal: 4 000 m²
Byggnadsår: 1973
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Gjutna plintar
Fasad-/takmaterial: Trä/plåttak.
Värmesystem: Direktverkande el i radiatorer.
VA-system: Vatten från egengrävd brunn. Utedass.
Adress: Långholmsvägen 96, 22710 Föglö
Samfällda områden: Finns ej
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Visning: Enligt överenskommelse med mäklaren.
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 euro), det offentliga köpvittnets arvode (120 euro), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman).
Utgångspris: 90 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!