Fritidsfastighet på Herrön i Lemland

Stängningsdatum: 2018-06-25

Unik strandtomt i västerläge med klippor och vacker havsutsikt med horisont. Fritidsbostad från -95, garage och gäststuga. El och kommunalt vatten.

BESKRIVNING

En mycket unik möjlighet att förvärva en delningsbar strandtomt i västerläge med havsutsikt på fantastiska Herrön. Vacker och öppen tomt med släta bergspartier. 
Fritidsbostad från 1995, garage och gäststuga. Bra bilväg fram till fastigheten som även lämpar sig för permanent boende. El och kommunalt vatten anslutet.

 

FRITIDSBOSTADEN

Fritidsbostaden är uppförd ca 1995 i lösvirke på gjuten torpargrund/betongplintar. Fasaderna är klädda med träpanel och yttertaket är ett plåttak i tegelprofil.

Stugan är ca 40 m² och inrymmer storstuga/allrum med anslutande kokvrå, hall med groventré, ett sovrum samt duschrum. Utvändigt finns utbyggt utrymme där varmvattenberedare och inkommande vatten finns placerade. I anslutning till allrumsentrén finns rymlig veranda under tak i söder-/västerläge med havsutsikt.

Invändigt utgör ytskikten av målade väggar, tak och målade parkettgolv i allrum, hall och sovrum, vilka samtliga har målats under senare år i ljusa kulörer. I köket finns klinkergolv och i duschrummet utgör ytskikten våtrumsmatta och kaklade väggar.

Kökspentryt är utrustat med kyl, ugn med keramikhäll samt fläkt.

Från de flesta fönster erhålls en mycket vacker utsikt.

 

TEKNIK

Fritidsbostaden uppvärms med direktverkande el till radiatorer som kompletteras med en centralt placerad Jötul vedkamin. Stugan har dessutom isolering i golv, väggar och tak, erbjudande en mycket lång säsong från tidig vår till sen höst. Samtliga fönster är utrustade med termoglas.

Kommunalt vatten (Ålands vatten) finns anslutet till fritidsbostaden genom nergrävd året runt ledning. Gråvattnet (BDT) infiltreras i mark, sannolikt i stenkista, nuvarande ägare har inte lyckats lokalisera infiltreringen. Utedass finns på tomten.

 

EXTERIÖRT

Fastigheten har ett västerläge mot Sundskärsfjärden/Flakaviken. I sydväst erbjuds havsutsikt med fri horisont och färjornas anlöp och avgångar till Långnäs. I väst skymtar även Båtskärens vindkraftverk i fonden. 
Fastigheterna söder och norr om är bebyggda fritidstomter.

Fastighetens karaktär, storlek och byggnadernas placering erbjuder en skyddad och privat miljö. Fastighetens storlek innebär även att den är delningsbar i två strandtomter. 

Vid stranden består fastigheten uteslutande av flacka klippor. Runt fritidsbostaden finns tomtområde vårdad med gräsmatta och i övrigt är fastigheten i naturtillstånd. Skreva i berget på stranden erbjuder en mer skyddad förtöjningsplats för båt. Brygga finns som tas bort vintertid, rekommenderas att ytterligare förankra i berget. Fastigheten har ett relativt utsatt läge och erbjuder tillhörande skådespel under årstidernas olika väder.

Permanent boende finns på flertalet platser på Herrön.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

På fastigheten finns garage om ca 7x5 meter uppfört i lösvirke på gjuten platta under plåttak. El finns draget till byggnaden.

På fastigheten finns även gäststuga i halvstock uppförd på gjutna plintar. Stugan inrymmer ett rum samt utvändig veranda/uteplats. 

Enklare konstruktioner utgörs av trädgårdsbod, fiskrök och utedasset.

 

ÖVRIGT

Byggnadslov för strandbastu finns beviljat och ägarna har gjutit plintar. Ritning finns bilagd prospektet.

Andelar finns i Flaka bys samfällda vattenområde (876-3) samt flertalet samfällda jordområden.

 

LÄGE

Attraktiva Herrön utgör fasta Ålands sydligaste udde/näs känd för bland annat natursköna grönområdet Herröskatan. 

Avståndet till Mariehamn stadsgräns från fastigheten är ca 26 km och ca 14 km till Söderby med skolor, daghem, butiker och kommunal service.

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: Karlsbo RNr. 7:89 i Flaka by, Lemlands kommun (417-404-7-89)
Planesituation: Ej planerat område.
Tomtareal: 8 886 m²
Våningsyta: Ca 40 m²
Byggnadsår: Ca 1995
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Krypgrund
Fasad-/takmaterial: Plåt i tegelprofil
Värmesystem: El + vedkamin
VA-system: Kommunalt vatten, gråvatten till infiltration i mark, utedass
Bastu: Bygglov finns, plintar finns gjutna
Adress: Rikansör 39, 22610 LEMLAND
Samfällda områden: Ja
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: 3 veckor efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman.
Utgångspris: 225 000 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!