Fritidsbostäder på del av Ådskär i Lumparland

Två fritidsbostäder, övernattningsstuga samt bastubyggnad på del av holmen Ådskär nära beläget Svinö färjeläge med tillhörande båtplats. Ca 60 meter strand mot öster.

BESKRIVNING

Försäljningen omfattar 2 fastigheter med en totalareal om ca 1,02 ha landområde med en strandlinje om ca 60 meter mot öster. Fastigheterna utgörs av ett lummigt och relativt låglänt område med flera lämpliga byggplatser.

 

BYGGNADERNA

På de två fastigheterna finns uppfört totalt två fritidsbostäder. Fritidsbostaden närmast vattnet är uppförd på plintar som ett platsbygge och har ett plåttak. Invändigt finns i denna stuga ett vardagsrum, en kokvrå och i anslutning till denna en mindre sovalkov.

Den andra fritidsbostaden är byggd i liggande halvstock på plintgrund och har även den ett plåttak. Invändigt finns ett mindre sällskapsrum, kök, allrum och sovalkov. Köket är utrustat med både gas– och elspis. Utvändigt finns uteplatser i trä både mot öster och väster.

Bastubyggnaden inrymmer vedeldad bastu med boiler (tvättmöjligheter) samt en anslutande lounge och en trevlig uteplats mot öster.

Fastigheterna och byggnaderna saknar tekniska anslutningar såsom vatten och avlopp. El finns emellertid anslutet.

Byggnaderna har renoveringsbehov.

 

TOMTOMRÅDET

Tomten är i sin helhet lummig och relativt låglänt med flera lämpliga byggplatser. Nere vid strandlinjen finns i nuläget en del sly och vindfällen men tomten kan med enkla medel förädlas för ökad sjöutsikt och komfort.

Nere vid strandlinjen finns en mindre vik där vassen huggits ner och här lämpar det sig väl för båtplats. För möjligheten att angöra större fritidsbåtar behöver dock en kanal muddras.

Strandlinjen är i övrigt relativt vassbevuxen.

 

ÖVRIGT

Ådskär ligger endast ca 1 km från Svinö Färjeläge och härintill finns en båtplats vilken fått nyttjas av fastighetsägarna.

Från Ådskär nås farleden smidigt med närhet till bland annat Lumparsund och Degerby. Inom rimligt köravstånd finns även Rödhamn.

 

 

Fakta

Kommun: Lumparland
Fastighetsbeteckning: Ådboet RNo 3:50, Svinö, Lumparland (438-407-3-50) och Svärtesbo RNo 3:48, Svinö, Lumparland (438-407-3-48)
Tomtareal: 5 900 m2 + 4 300 m2 = 10 200 m2
Byggnadsmaterial: Träkonstruktioner
Grund: Plintgrund
Fasad-/takmaterial: Träpanel/plåt
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Försäljningen sker fri från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Utgångspris: 29 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!