Fritidsbostad i Kvarnbo, Saltvik

Fritidsfastighet om ca 4 500 m2 med vacker strandlinje om ca 90 meter mot väster. Högt belägen fritidsbostad från 1973 med el och kommunalt vatten.

FRITIDSBOSTADEN

Fritidsbostaden är uppförd 1973 i lättbetong på murad källargrund. Fasaderna är klädda med puts och taket är försett med betongpannor. Bostadsytan är ca 55 m2.

Invändigt finns allrum med öppen eldstad och matplats, sovrum med platsbyggda garderober, kök samt wc med lavoar och anslutning för tvättmaskin. Köket är utrustat med vedspis, elspis, diskho, skafferi samt viss övrig förvaring.

Golven är uteslutande försedda med plastmatta/linoleumgolv och väggarna är tapetserade eller målade.

Entrén till fritidsbostaden ansluter både till köket och allrummet och här finns en inglasad, stenlagd uteplats med öppen eldstad för möjlighet att kunna förlänga utesäsongen.

I källarplanet finns förråds– och verkstadsutrymmen med god takhöjd samt en vedeldad bastu som inte varit i bruk under senare tid.

Fritidsbostaden har vissa renoverings– och moderniseringsbehov.

 

TEKNIK

Uppvärmning av fritidsbostaden sker genom  elvärme till fristående radiatorer i kombination med vedeldning i den öppna spisen.

Fritidsbostaden är ansluten till det kommunala vattenledningsnätet och som avloppslösning finns 2-kammarbrunn, vilken dock inte motsvarar dagens miljöbestämmelser. Kommunalt avlopp finns i närheten.

 

TOMTOMRÅDET

Fastigheten är ca 4 500 m2 stor och är runt fritidsbostaden planerad med öppna gräsytor, planteringar samt en uteplats.

Tomten har en vacker sjöutsikt och ett sluttande västerläge och med hjälp av en stentrappa från fritidsbostaden nås trädgården och vattnet.

Vid vattnet har strandlinjen förskönats där bland annat vassen tagits bort och ersatts med gräsytor. Här finns också en pålad brygga med åldersrelaterade åtgärdsbehov.

Fastigheten är i övrigt bergbunden och är i naturtillstånd.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

På fastigheten finns uppfört, enbart ca 10 meter från vattnet, en mindre gäststuga inrymmande sovalkov samt farstukvist. Till gäststugan finns en mindre uteplats under tak.

I övrigt finns vedlider/sjöbod samt vissa förvaringsytor under skyddstak.

 

Fakta

Kommun: Saltvik
Fastighetsbeteckning: Stälpan lägenhet RNo 1:20, Kvarnbo, Saltvik (736-414-1-20)
Tomtareal: 4 500 m2
Byggnadsmaterial: Lättbetong
Grund: Murad källare
Fasad-/takmaterial: Puts/betongpannor
Värmesystem: Elvärme, vedeldning
VA-system: Kommunalt vatten/2-kammarbrunn
Adress: Solbackavägen 40, 22430 Saltvik
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Försäljning sker fri från gravationer
Kostnader: Köpare svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), lagfartens utverkade och erläggande av överlåtelseskatt (4 % av köpesumman).
Utgångspris: 95 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!