Degersand - Café, Restaurang Q, camping, havsbad och gästbrygga

Med ett unikt läge med Ålands hav som granne finns turistanläggningen Degersands camping- och havsbad vilken sedan många år är väl inarbetad med troget återkommande gäster.

BESKRIVNING

Degersands resort erbjuder camping, övernattning i gäststugor, husvagns- och husbilsparkering, avkoppling i anläggningens bastu samt möjlighet till mat och förfriskning i högklassiga Café- och Restaurang Q.

Den familjevänliga sandstranden med omgivning lockar till bad, lek och umgänge såväl som för fartfyllda surfingäventyr i havsmiljö.

På bekvämt promenadavstånd finns anläggningens gästbrygga.

 

CAFÉ— OCH RESTAURANG Q       

Café- och Restaurangbyggnaden har ett storslaget läge med utsikt ut över Ålands hav och över den närbelägna sandstranden.

Café- och Restaurang Q har fullständiga rättigheter och här serveras lunch och middag och här finns även möjlighet att köpa kaffe, hembakat, glass och godis.

Restaurangen har 60 sittplatser inomhus och på den stora uteserveringen med plats för 90 gäster erbjuds möjlighet till gemytlig samvaro under soliga dagar och ljumma kvällar med havet som granne.

Café- och Restaurang Q har fullständigt restaurarangkök med anslutande personalrum, sociala utrymmen, försäljningsdisk med vitriner, separata gästtoaletter för damer och herrar samt lagerutrymme.

I 3 st separata containers finns förvaring för kökets torr-, kyl- och frysprodukter.

Byggnaden är varmbonad och den värms med en gedigen luft-luftvärmepump som sommartid även kan användas för att ge klimatkyla. I byggnaden finns även elslingor i golvet.

Byggnadens väggar mot öster, söder och väster är glasdörrar och de är öppningsbara ut mot altanerna.

 

UTHYRNINGSSTUGOR

Inom anläggningen finns 5 st trivsamma uthyrningsstugor. De är varmbonade och utrustade med elström, vatten ut-/ in och avlopp. 

Stugorna inrymmer ett större rum med 4 bäddplatser varav 2 i hög-/ lågsäng och en mindre köksdel, allt i en öppen planlösning.

Härutöver finns wc/ duschrum med kalkstensgolv med värme samt en mindre hall med förvaring.

Stugorna uppvärms med luft-luftvärmepumpar.

Altanerna är rymliga och inbjuder till samvaro och de är förhållandevis ostörda med insynsskydd. De ligger i söder-/västerläge och här finns även utomhusdusch för att duscha av sig då man kommer från strandens lek och äventyr.

 

BASTU

Vid stranden finns anläggningens gästbastu vilken kan hyras av anläggningens gäster och besökande grupper.

Bastun är helt nyrenoverad och håller mycket hög standard. Den är varmbonad och golven är klädda med kalksten och de har golvvärme.

Bastun uppvärms med såväl ved- som elspis efter tycke och smak. Ved tillhandahålls.

I anslutning till bastun finns rymligt dusch- och tvättutrymme, omklädningsrum med förvaringsskåp, toalett och relaxutrymme.

Bastun omges av stora träaltaner och som skydd mot insyn finns skyddande väggar i plank.

 

CAMPING

Degersands camping erbjuder ett större område, alldeles intill havsbadet, för
tältande campinggäster.

I anslutning till campingplatsen finns även ca 30 uppställningsplatser för husvagnar och husbilar med tillgång till elström. Inom området finns även plats för tömning av toalett-tankar.

 

OMRÅDET

Verksamheten bedrivs på ett sammanlagt 6,84 ha stort sammanhängande område vilket i söder mot Degersandsviken har en strandlinje om ca 120 meter bestående av långgrund vistelsevänlig sandstrand samt i öster av en strandlinje om ca 70 meter bestående av djup strand med branta bergspartier där gästbryggan finns belägen.

I anslutning till café- och restaurangen finns en separat större varmbonad lager-/ förrådsbyggnad med rymlig förvaring och separat avdelat linneförråd.

Intill finns även anläggningens returstation.

 

GÄSTBRYGGAN

Gästbryggan är belägen ca 300 meter från anläggningen. Här finns plats för 10 – 12 båtar med angöring vid en flytbrygga i betong och akterförtöjning vid boj.

Bra vattendjup även för segelbåtar och skyddat läge för de flesta vindförhållanden.

 

ÖVRIGT

Intill campingområdet finns servicebyggnader såsom flertal dam- och herrtoaletter, duschrum, tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, möjlighet till kyl– och frysförvaring, samt iordningställda grillplatser med serveringsplatser under skyddstak.

 

TEKNIK

Anläggningen är ansluten till kommunens vattenledningsnät.

Avloppen från anläggningens olika byggnader leds till anläggningens eget avloppsystem vilket via 3-kammartankar leds till infiltrering i anlagda markbäddar inom området.

Gott om belysning och eluttag inom området.

 

FASTIGHETERNA

Verksamheten drivs på Sanddynerna lägenhet RNo 4:58 om 3,55 ha, Tallbo lägenhet RNo 4:33 om 1,723 ha och Solstrand lägenhet RNo 9:40 om 1,567 ha, samtliga i Torp, Eckerö.

Den totala arealen är således 6,84 ha.

En av fastigheterna har andel i samfällt vattenområde.

Samtliga tre fastigheter är belägna inom glesbebyggelseområde utan fastställd byggnadsplan.

Ägare till fastigheterna är Fastighets Ab Långben.

 

FÖRSÄLJNING

Försäljningen omfattar aktiestocken såväl i Fastighets Ab Långben som äger fastigheterna som i driftsbolaget Degersands Café & Camping Ab som driver uthyrnings-, café-, och restaurangverksamheten.

Degersands Camping & Café Ab hade år 2018 en omsättning på 315.881 € och genererade ett positivt resultat om ca 18.396 €.

Tillträde och övertagande av fastigheter och driftsverksamhet sker enligt överenskommelse.

Såväl Fastighets Ab Långben som Degersands Camping Ab är skuldfria bolag.

Försäljningsupplägget ger möjligheter till ett förvärv av fastigheterna genom ett inköp av aktiestocken i Fastighets Ab Långben.

För att äga aktier i ett fastighetsaktiebolag krävs inte innehav av åländsk hembygdsrätt.

 

Fakta

Kommun: Eckerö
Areal: 6,84 ha.
VA-system: Anläggningen är ansluten till kommunens vattenledningsnät. Avloppen från anläggningens olika byggnader leds till anläggningens eget avloppsystem vilket via 3-kammartankar leds till infiltrering i anlagda markbäddar inom området.
Adress: 311 Degersandsvägen, 22270 ECKERÖ
Visning: Enligt överenskommelse med Roger.Karlsson@omsen.ax eller Robert.Gustafsson@maklarhuset.ax.
Kostnader: Köparen står i ansvar för överlåtelseskattens erläggande.
Anbud: Diskuteras med mäklaren.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!