Bostadshus i Westeränga, Lemland

Stor, vacker egnahemsvilla om ca 200 m² från 2007 med vackert läge nära strand.

BESKRIVNING

Bostadshuset är ett Jukka-Talo träelementhus, uppfört 1 2/3 plan på gjuten, isolerad betongplatta 2006-2007. Fasaderna är klädda med träpanel och taget är klätt med tegel.

Den totala våningsytan uppgår till ca 199,5 m². Det nedre våningsplanet inrymmer entréhall, gästtoalett, kök, matplats, vardagsrum, bibliotek, klädvård/groventré och badrums– och bastuavdelning. Utvändigt finns i anslutning till groventrén teknikrum.

Vindsvåningen inrymmer allrum, fyra sovrum, badrum samt balkong.

Utvändigt finns altaner i nordväst- och sydostläge som ansluter varandra med landgångar. Från vindsvåningen nås balkong i sydostläge.

Husets karaktär är lantlig herrgårdsstil och det nedre våningsplanet präglas av en generös takhöjd om ca 2,80 meter med stora fönsterpartier. Såväl kök som vardagsrum ansluter till den ljus matplats i stort burspråk. Från vardagsrummet nås även biblioteket genom dubbla glasdörrar (biblioteket har använts som sovrum). Från bibliotek, vardagsrum och matplats erbjuds access till altanen.

I vardagsrummet finns Tulikivi täljstensspis.

Köket är ett Petra-kök med gott om inredning och arbetsyta. Det är utrustat med vitvaror i rostfritt utförande utgörande kyl, frys, keramikhäll, diskmaskin (integrerad), fläkt samt varmluftsugn och mikrovågsugn.

Klädvården/groventrén är mycket rymlig med gott om förvaring och avställningsyta samt utrustad med tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Klädvården ansluter till dusch– och bastuavdelning där duschrummet är utrustat med såväl badkar som duschkabin.
Bastun är försedd med elspis.

Ytskikten utgör slitstarka laminatgolv och tapetserade väggar i bostadsrummen samt helkaklade badrum och klädvård med klinkergolv. Genomgående vattenburen golvvärme.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump som kompletteras med mekanisk till– och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Som komplement finns också täljstensspisen i vardagsrummet.

Den årliga energiförbrukningen har varit ca 22 000 kWh (5-7 personers hushåll). Värmepumpen har varit något underdimensionerad och då nuvarande pump är ca 10 år gammal har säljarna har begärt offert för ny frånluftsvärmepump, vilken vid installation enligt kalkyl skulle minska förbrukningen avsevärt.

Kommunalt vatten (Ålands vatten) är anslutet till fastigheten och avloppet leds till trekammarbrunn med efterföljande infiltrering i markbädd.

 

EXTERIÖRT

Tomten har ett högt fritt läge med vacker utsikt över dels den egna trädgården men även mot angränsande åkrar och ängar.

Sydost om huset, i etage nere vid vägen är tomten vårdad med gräsmatta. Nordväst om huset, i anslutning till entrén har tomten ett inramat skyddat läge vårdad med gräsmatta, entrégång, häckar och växthus.

Nordväst om huset finns även carport– och förrådsbyggnad uppförd. Byggnaden inrymmer carportsplats för en bil samt två förrådsutrymmen, varav det enda är isolerat och har fungerat som kontor med därtill anpassad teknik.

Parkeringsytor och entrégång till huset är asfalterade (ca 120 m²).

 

ÖVRIGT

Johannes Wikblom/Besiktningshuset Ab har utfört överlåtelse- och fuktbesiktning samt energideklaration av bostadshuset.

Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är belägen ca 20 km från Mariehamn och ca 7 km från Söderby med skolor, daghem, butiker.

Ca 600 meter från fastigheten finns solig strand med badklippor.

Ca 500 meter från fastigheten finns samfälld båtplats, där fastighetsägarna hyr båtplats.

 

Fakta

Kommun: Lemland
Fastighetsbeteckning: Björkebo RNr. 2:59 i Westeränga by, Lemlands kommun (417-420-2-59)
Planesituation: Ej planerat område i utkanten av bykärna.
Tomtareal: 2 400 m²
Våningsyta: Ca 199,5 m² (bostadsyta ca 145,5 m²)
Byggnadsår: 2006-2007
Byggnadsmaterial: Träelement (Jukka-Talo)
Grund: Gjuten, isolerad betongplatta.
Fasad-/takmaterial: Trä/Tegel
Värmesystem: Vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump
VA-system: Kommunalt vatten, avlopp till 3-kammarbrunn
Energibesiktigat: Energiklass E.
Adress: Krejarudden 2, 22610 LEMLAND
Gravationer: Överlåts fri från pantsättning.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 285 000 €

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!