Bostadshus vid Tegelbruksvägen 15 i Jomala

Trivsamt bostadshus från 1990 med garage och en välskött trädgård. Lugnt och barnvänligt kvarter i centrala Jomala med närhet till skolor och idrottshall.  

BESKRIVNING

Välkommen till detta trevliga bostadshus i ett barnvänligt kvarter i centrala Jomala. Bostadshuset är uppfört 1988-1990 i lösvirke på suterränggrund med valmattak i tegel. Huset har en genomtänkt planlösning fördelat på två våningar.

Övervåningen inrymmer ett praktiskt kök, stort öppet vardagsrum, tre sovrum, badrum och gästentré. En trappa ner finns bottenvåningen med en stor välkomnande hall, badrum med bastu, toalett, grovkök och teknikrum med förvaringsmöjligheter. Här finns även varmgarage.

Köket är utrustat med köksluckor i massiv ek och de vitvaror som finns är: kyl/frys (Electrolux, 2010), spis med induktionshäll (Bosch, 2017),  ugn (Husqvarna, 2010), fläkt (Husqvarna, 2010) och diskmaskin (Whirlpool).

Vardagsrummet har en öppen spis, parkettgolv och stora fönster mot söder och väster. Rummet har utgång till en veranda som sträcker sig runt östra och södra sidan av huset. På den västra sidan finns även en härlig trälagd uteplats som ingärdas av vackra planteringar och stenläggningar.

Två av sovrummen är renoverade och det tredje har utgång till verandan mot öster. Två av sovrummen har också en varsin klädkammare.

Badrummet har kalkade väggar och plastmatta på golv. Här finns duschkabin, handfat, spegel, wc och ett fönster mot öster som släpper in vackert dagsljus i rummet.

Teknikrummet är renoverat i samband med att bergvärmepumpen installerades 2010. Rummet har ett grått klinkergolv, vitmålade väggar och flera skåp för förvaring.

Grovköket är utrustat med över- och underskåp,  arbetsbänkar samt tvättho. Här finns en tvättmaskin (Siemens, 2002) och en torktumlare (Whirlpool, 2009).

Bastun värms upp via elaggregat.

Garaget nås via hallen och längst in finns ett mindre förråd och en sval. 

Utöver dessa utrymmen finns det ett extra förvaringsutrymme på vinden, som nås via en taklucka på verandans östra sida.
 

EXTERIÖRT

Tomten är en ägotomt om ca 1 047 m² med en vacker trädgård och flera planteringar samt ett växthus. En tujahäck ramar in tomten var du bl.a. hittar ett stort körsbärsträd, äppel- och plommonträd, ormhassel,  guldregn, hallonbuskar, vinbärsbuskar, irisar och flera andra prydnadsbuskar. I växthuset finns ett vindruvs- och aprikosträd.   

Tomten sluttar lätt mot öster och runt den trälagda uteplatsen på västra sidan om huset finns en vacker stenmur med planteringar.

På östra sidan av huset finns en asfalterad parkering som rymmer tre bilar i bredd. Här finns port till garaget och finns ett öppet trädgårdsförråd.

En robotgräsklippare (2014) tar hand om gräsklippningen.
 

TEKNIK

Bostadshuset värms upp genom bergvärme (Thermia Diplomat, 2010) till väggfasta radiatorer. I entrén finns elgolvvärme. I samband med att berg-värmen installerades 2010 dränerades huset på den västra och norra sidan.

Huset är anslutet till kommunalt vatten- och avloppsledningsnät samt till Ålands Elandelslag.

Fiber finns via Ålcom. Kabel-tv via MCA och Viasat parabol.

Huset är även utrustat med centraldammsugare, Leakomatic och spisvakt.

Huset målades senast ca 2013.
 

ÖVRIGT

Bostadshuset är överlåtelsebesiktat av Investigo/Sebastian Nygård och energideklaration är utförd av Investigo/Niklas Mehtonen. Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.
 

LÄGE

På bekvämt cykel– och gångavstånd (ca 1,5 km) finns skolor, daghem, idrottshall med sportplan och motionsslinga. Till Maxinge är det ca 3,5 km och till centrala Mariehamn är det ca 6,5 km.

Fakta

Kommun: Jomala
Fastighetsbeteckning: TOMT 4/KVARTER III i Ingby, Jomalas kommun (170-413-3-31)
Tomtareal: 1 074 m²
Våningsyta: Boytan är ca 158 m² (Våningsytan är ca 212 m²)
Byggnadsår: 1988-1990
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Suterränggrund, västra och norra sidan dränerades 2010
Fasad-/takmaterial: Stående träpanelfasad / valmattak i tegel
Värmesystem: Bergvärme (2010) till väggfasta radiatorer. I entrén finns el-golvvärme. Eldstad i vardagsrum.
VA-system: Kommunalt vatten- och avloppsledningsnät
Energibesiktigat: C-deklaration
Besiktning: Överlåtelsebesiktat av Investigo/Sebastian Nygård
Adress: Tegelbruksvägen 15, AX-22 150 Jomala
Gravationer: Överlåts fri från gravationer
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 220 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!