Bostadshus vid Strandhagsvägen i Mariehamn

Rymligt bostadshus med öppna sociala ytor och trevliga tomtområden med skolnära läge i Johannebo. 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört ca 1982 i 1½ plan i lösvirke på gjuten platta på mark. Fasaderna är tegelklädda med gavelspetsar klädda med träpanel. Yttertaket är lagt med betongpannor.

Den totala våningsytan är ca 280 m² och inrymmer i det första planet entréhall, gästtoalett, kök med matplats, groventré, vardagsrum, bibliotek, tre sovrum, hall, badrum– och bastu, tvättstuga och klädrum/förråd. Vindsvåningen inrymmer ett stort öppet allrum och är i övrigt oinredd.
Utvändigt finns i anslutning till groventrén skyddstak samt carport för två bilar med angränsade förrådsutrymme.

Huset erbjuder stora och öppna, sociala ytor med  flertalet praktiska utrymmen och förråd.

Under 1990-talet renoverades köket med ny inredning från Marbodal och klinkergolv. Senare har nya vitvaror i rostfritt utförande utgörande kombinerad gasspis/keramikhäll, kyl, frys, diskmaskin, samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd. Mot matplatsen sattes norskt stenskiffer på avgränsande väggparti vid renoveringen.

Från matplatsen erhålls en öppen planlösning mot vardagsrummet, i vilket större täljstensspis finns centralt placerad. I vardagsrummet erhålls trivsam utsikt mot innergården genom stora fönsterpartier.

Under senare år har även gästtoalett och klädvård renoverats (ca 2014), i klädvården finns ny (2018) 500 liters varmvattenberedare.

Badrummet som senast renoverats under början av 1990-talet är utrustat med inkaklat bubbelbadkar, wc, handfat i inredning, duschhörna samt elbastu.

I anslutning till inre hall nås vistelsevänlig uteplats med skyddat väster-/norrläge.

Golven i bostadsplanet utgörs i huvudsak av parkettgolv utöver badrum, toalett, klädvård, kök och groventré vilka har klinkergolv.

Allrummet på vindsvåningen är inrett under 1990-talet och har fungerat som hemmabio/musikrum.

 

TEKNIK

Bostadshuset uppvärms med direktverkande el som kompletteras med luft-luft värmepump (ca 2009) och täljstensspisen i vardagsrummet.

Huset är anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät samt till Mariehamns elnät.

Fiber finns anslutet från Ålcom.

 

TOMTOMRÅDET

Tomten är 1 024 m² och vårdad med gräsmattor, buskar och planteringar. Runt hela tomten med undantaget av den asfalterade infarten löper insynsskyddande häckar.
Huset är byggt i vinkel i tomtens sydöstra del vilket skapat en inramad och privat innergård i väster– och norrläge med eftermiddags– och kvällssol.  Innergården har mindre altan under tak med anslutande trädäck.

På andra sidan Strandhagsvägen erhålls en mycket nära kontakt med Strandnäs skolområde.

Avståndet till centrum är ca 2 km och till köpcentrum och matvarubutiker ca 2,5 km. Till Nabbens badstrand är det ca 600 meters promenadväg.

 

ÖVRIGT

Överlåtelse– och fuktbesiktning, radonmätning samt energideklaration är utförda av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom.

Fastighetsägaren har upplevt problem med inomhusklimat och Pegasuslab har utfört  mikrobiologiska analyser från prover från den skålade golvkonstruktionen med förhöjda värden som resultat.

Protokollen erhålls på begäran av mäklaren.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 7 i kvarter 5 i stadsdelen Johannebo i Mariehamn (478-14-5-7)
Tomtareal: 1 024 m²
Våningsyta: Ca 280 m² total våningsyta
Byggnadsår: Ca 1982
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Gjuten platta.
Fasad-/takmaterial: Tegel och trä/Tegel
Värmesystem: El + luftvärmepump
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät.
Energibesiktigat: Energiklass E.
Adress: Strandhagsvägen 2, 22100 MARIEHAMN
Samfällda områden: Finns ej.
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Inom 3 månader efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 178 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!