Bostadshus vid Solstigen 5, Finström

Objektet har stängt

Bostadshus i ett plan med stor välskött trädgård i västerläge och kort avstånd till Godby centrum.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppfört i två delar, den ursprungliga södra delen från 1962 samt den tillbyggda norra delen från 1973. I den ursprungliga delen, med stomme av stock, har man vardagsrum, två sovrum, kök, hall och toalett medan den tillbyggda delen, med trästomme, inrymmer hobbyrum, teknikrum, verkstadsrum, dusch och bastu.
Utvändigt består fasad av betongfiberskivor och tak av profilerad plåt från 1991. Fönstren i norra delen är av 2 glas med båge och karm av trä medan södra delen har 2+1 isolerglas med utsida av aluminium från 1995.

Invändigt består ytmaterialen av plastmatta i olika utföranden, undantaget vardagsrum där man har parkett. Väggarna är tapetserade.
Köket är utrustat med kyl, frys, spis, ugn och köksfläkt.
Toaletten är inredd med handfat, toalett, skåp och har våtrumsmatta på väggar och golv. Duschrum och bastu är helrenoverade 2011 i samband med vattenskada. Duschen är helkaklad medan bastun har träpanel och vedeldad bastuspis.
Huset är till vissa delar i behov av renovering.

 

TEKNIK

Byggnaden är ansluten till såväl kommunalt vatten som avlopp. Vattenrör till äldre delen av huset har dåligt tryck, troligen till följd av igenkalkade rör. Huset uppvärms med centralvärme genom vattenburen värme från oljebrännare.

 

TOMTOMRÅDET

Tomten är plan och välvårdad och används så gott som till sin fulla yta som trädgård med inslag av ansade buskar och träd, fruktträd, bärbuskar, blommor och odlingsland, allt omgivet av gräsmatta. Vid husets entré på västra sidan har man plattlagd yta för utemöblemang.

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Vid tomtens västra ända finns ett enklare garage i plåt med plats för två bilar. På husets baksida finns ett förråd för förvaring av trädgårdsredskap och ved.

 

ÖVRIGT

Byggkontroll Ab/Roger Enström har överlåtelse- och energibesiktat bostadshuset. Protokollen erhålles på begäran av mäklaren.

 

Fakta

Kommun: Finström
Fastighetsbeteckning: 60-409-2-59
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan plan
Tomtareal: 3337 m²
Storlek: Byggnadsyta ca 131 m²
Byggnadsår: 1962-1963, tillbyggt 1973
Byggnadsmaterial: Trä
Grund: Betongsockel med bjälklag
Fasad-/takmaterial: Fibercement / plåt
Värmesystem: Vattenburen värme från oljebrännare
VA-system: Kommunalt
Energibesiktigat: Energiklass G
Besiktning: Roger Enström/Byggkontroll Ab
Adress: Solstigen 5, 22410 Finström
Gravationer: Överlåts fritt från gravationer.
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrev (120 €), lagfartens utverkande samt för utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman). ANM. Köpare som köper sin första bostad och som ännu inte fyllt 40 år är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 80 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!