Bostadshus vid Saltviksvägen 1062 i Rangsby, Saltvik

Bostadshus i lantlig idyll uppfört ca 1850 (delvis renoverat 2011) med tillhörande gäststuga, bastubyggnad och övernattningsstuga omslutet av stor, vistelsevänlig trädgård.

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är uppskattningsvis uppfört runt mitten av 1800-talet i 1½ plan som ett stockhus på naturstenssockel, med undantag av pannrummet och badrummet som står på gjuten sockel. Fasaden är klädd i målad träpanel och taket är ett plåttak. Den uppvärmda nettoytan är ca 87 m2. Bostadshuset är delvis renoverat 2011.

Invändigt finns i den första våningen en rymlig hall, kök, 2 allrum och klädkammare. I ett nedsänkt etage finns dessutom wc/badrum samt teknikrum som i sin tur har egen entré från husets utsida.

I köket finns förnyad kyl/frys och elspis.

Det första bostadsplanet har delvist förnyade golvytor.

Den övre våningen inrymmer 2 sovrum varav bägge har förvaring i form av klädkammare i taksluttningarna.  Bägge sovrummen har renoverats under senare tid med nytt golv och nya tapeter.

Från den övre våningen nås en rymlig balkong med västerläge.

Bostadshuset har sedan 2011 genomgått vissa renoveringar där bland annat en del av fönstren förnyats. Vidare har även vatten-, avlopps– och värmerör, till de synliga delarna, förnyats.

 

TEKNIK

Huset uppvärms med vattenburen värme till radiatorer från oljepanna.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet. Pumpstation finns belägen på tomten.

Gäststugans dusch och tvättmaskinsanslutningar saknar i dagsläget en godkänd avloppslösning, vilken behöver anslutas innan dessa åter tas i bruk. 

Ventilation genom självdrag. 

 

ÖVRIGA BYGGNADER

Fastigheten är ca 3 200 m2  stor och är runt huset täckt med anlagd gräsmatta och planteringar.

Som övriga byggnader finns bland annat en gäststuga och en mindre övernattningsstuga. Gäststugan är delvis renoverad och inrymmer sällskapsrum, kokvrå, sovrum och badrum med duschkabin och TC i form av Separettvilla.  Vidare finns bastubyggnad med vedeldad bastu och uteplats i trä försedd med vildmarksbad. 

På tomten finns även garagebyggnad, jordkällare samt äldre förråds-/verkstadsbyggnad.

Tomten ligger lugnt och ostörd placerad med en lantlig idyll endast ett stenkast från Kvarnbo med närhet till bland annat skola, daghem och äldrevård.

 

ÖVRIGT

Överlåtelsebesiktning och energideklaration är bägge utförda av Investigo Åland Ab/Sebastian Nygård. Utfärdade protokoll tillhandahålls på begäran.

 

Fakta

Kommun: Saltvik
Fastighetsbeteckning: Kärrlund lägenhet RNo 1:4 i Rangsby, Saltvik (736-423-1-4)
Planesituation: Glesbebyggelseområde utan byggnadsplan
Tomtareal: 3 200 m²
Storlek: Ca 87 m² (Uppvärmd nettoyta)
Byggnadsår: Ca 1850 (Renoverat 2011)
Byggnadsmaterial: Stock
Grund: Naturstensockel/gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Träpanel/plåttak
Värmesystem: Oljepanna
VA-system: Kommunalt vatten/sluten tank
Energibesiktigat: Ja, energiklass G
Besiktning: Investigo Åland Ab Oy/Sebastian Nygård
Samfällda områden: Ingen andel
Gravationer: Fastigheten överlåts fri från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), lagfartens utverkande samt för den utgående överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). ANM. Köpare som fyllt 18 men inte 40 år är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt vid köp av första bostad.
Utgångspris: 80 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!