Bostadshus vid Ringvägen 9 i Mariehamn

Bostadshus om ca 250 m2 i 1 plan + källare från 1965 med mycket karaktär och gott om vistelsevänliga uteplatser runt större delen av huset.

 

BOSTADSHUSET

Bostadshuset är ett suterränghus från 1965 i 1 plan delvis uppfört på källargrund och delvis på gjuten betongplatta. Huset är uppfört i lösvirke och fasaden är klädd i sandstenstegel och träpanel. Taket är ett åstak av galvaniserad plåt. Huset har en våningsyta om ca 250 m2.

Bostadsplanet inrymmer hall med stengolv och klädavhängning, 4 sovrum, ett mindre wc samt ett större wc/badrum, rymlig klädkammare, kök med matplats, stort allrum inrymmande öppen spis med insats, TV-rum, matsal samt grovingång mot bakgården.

Golvytorna är i vardagsrum och matsal försedda med parkettgolv, i TV-rummet med heltäckningsmatta och i övriga bostadsutrymmen med plastmatta. Det mindre wc:t har våtrumsmatta- och tapet medan det större wc:t/badrummet har klinkergolv och kaklade väggar nästan hela vägen upp till taket. Resterande väggar i bostadsplanet är tapetserade.

Köket inrymmer elspis, hel kyl, diskmaskin, skafferi samt naturlig matplats. I köket finns takkupol vilken ger en ljus framtoning.

Det mindre wc:t är försett med wc och lavoar och är till viss del handikappanpassat. Det större wc:t/badrummet inrymmer wc, lavoar, skåpinredning samt badkar.

Samtliga sovrum har generös garderobsförvaring.

Bostadsplanet ansluter till uteplats från hallen, vardagsrummet, köket, matsalen samt ett av sovrummen.

 

Källarplanet inrymmer hall med klädavhängning, tvättrum/duschrum, vedeldad bastu, grovförråd, stort garage med gjutet golv inrymmande 2 personbilar, matkällare/förråd samt pannrum.

Källarvåningen har egen ingång från husets framsida.

 

TEKNIK

Bostadshuset värms upp genom vattenburen centralvärme till golvslingor och radiatorer från egen oljepanna Oljepannan är från 1991 och oljetanken i plast är från 2004. Uppskattad oljeförbrukning var år 2016 ca 3,5 m3 och elförbrukningen samma år var ca 2 400 kWh.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet. År 2009 sanerades majoriteten av avloppsrören. Relining av avloppsrören skedde 2004.

De flesta fönstren är av typen 3-glasfönster (byttes vid mitten av 90-talet) och ventilationen sker genom självdragsventilering.

Leakomatic finns installerat.

 

EXTERIÖRT

I anslutning till bostadshuset finns gott om vistelsevänliga uteplatser på i stort sett alla sidor av huset. Från vardagsrummet nås en balkong i västerläge vilken löper längs hela husväggen.

På husets södra sida finns en rymlig, stenlagd uteplats som är dekorerad med prydnadsbuskar, träd samt en springbrunn. Access till denna fås via köket och matsalen.

Det större sovrummet ansluter till vädringsbalkong i söderläge.

Från hallen nås uteplats i norr-/västerläge och från grovköket nås husets bakgård.

Tomten om hela 1 716 m2 har i övrigt ett sluttande västerläge och är vid gatan planerad med vackra stenlagda rabatter i olika nivåer.

Infarten är lagd med trottoarsten och ger utrymme för parkering även utanför garaget. Från husets framsida finns en trappa vilken sträcker sig upp till huvudentrén och bakgården.

Husets bakgård är aningen flackare och är planerad med gräsytor med vissa inslag av berg.

 

LÄGET

Ringvägen är en lugn kvartersgata utan omfattande genomfartstrafik och här bor i dagsläget flertalet barnfamiljer.

I nära anslutning finns skola, dagis, sportplan, idrottsanläggning och mataffär. Till absoluta centrum är det enbart ca 1,1 km.

Fastigheten ansluter i öster till planerat parkområde och inte långt härifrån finns även lugna promenadstråk och motionsspår.

 

ÖVRIGT

Konditionsgranskning och energideklaration är bägge utförda av Investigo Ab. Protokollen tillhandahålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Tomt 4 i kvarter 17 i Sveden, Mariehamn (478-8-17-4)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde
Tomtareal: 1 716 m2
Våningsyta: Ca 250 m2
Byggnadsår: 1965
Byggnadsmaterial: Lösvirke
Grund: Murad källargrund/gjuten platta
Fasad-/takmaterial: Sandstenstegel och träpanel/plåttak
Värmesystem: Vattenburen centralvärme från oljepanna
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät
Energibesiktigat: Energiklass E.
Besiktning: Investigo Ab har utfört konditions- och energibesiktning av bostadshuset. Besiktningsprotokoll tillhandahålls på begäran.
Adress: Ringvägen 9, 22100 Mariehamn
Gravationer: Överlåts fri från gravationer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enlgit överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för köpebrev (250 €), det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrevet (120 €), lagfartens utverkande samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 245 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!