Bostadshus vid Norra Esplanadgatan 13 A i Mariehamn

Vacker kaptensvilla från 1952 i 1½ plan på renoverad källarvåning i centrala Mariehamn. Omskött trädgård med uteplats och carport. 

BESKRIVNING

Bostadshuset är uppfört 1952 som ett stockhus i 1½ plan på murad källargrund. Den övre våningen är troligtvis byggd i lösvirke. Fasaden är klädd i puts och yttertaket består av betongpannor vilka lades nya 2006.

De olika våningsplanen är smart planerade där det nedre planet inrymmer de sociala ytorna i form av kök, matsal och vardagsrum. Här finns även gästtoalett samt en del förrådsutrymmen.

Köket är ett Puustellikök och är  nyrenoverat 2008 med vitvaror i form av elspis med induktionshäll, ugn och diskmaskin i bekväm arbetshöjd samt kyl/frys. Samtidigt som köket renoverades lades även nytt klickgolv.

I övriga våningsplanet finns parkettgolv samt tapetserade väggar.

Den helkaklade gästtoaletten är nyrenoverad.

I den övre bostadsvåningen finns totalt 4 sovrum varav samtliga har förvaring i krypvindarna. Här finns även helkaklat badrum med wc, lavoar med skåpinredning samt dusch med duschväggar.

Övriga golvytor består genomgående av trägolv.

Från den övre våningen nås en balkong mot innergården.

Källarvåningen innehåller de mer praktiska utrymmena med bland annat svalförråd, matkällare, gym, teknikrum/verkstadsutrymme, tvättstuga samt duschrum/eluppvärmd bastu och har en separat ingång till gården. Ytskikten i källarplanet är till stor del förnyade och uppfräschade under den senaste tiden. Även bastun och duschrummet är nyrenoverade. 

Källarvåningen har genomgående klinker eller gjutna golv. Källargolvet har under senare tid pikats upp och gjorts om, samtidigt som källarvåningen även dränerades.

 

EXTERIÖRT

Tomten är 400 m2 stor och är till större delen anlagd med gräsmatta försedd med vissa egna planteringar. Vid huvudentrén finns uteplats med matplats och runt huset mot gården finns stenläggning.

Tomten är mot samtliga grannfastigheter ingärdad med häck/staket för insynsskydd.

Till huset hör egen carport med motorvärmare och anslutande kallförråd.

 

TEKNIK

Uppvärmning sker genom vattenburen centralvärme från egen oljepanna till väggfasta radiatorer, med undantag av badrummet i den nedre våningen som har golvvärme. Oljepannan är från 1991 och har förnyat filter samt nu brännare.

Bostadshuset är anslutet till det kommunala vatten– och avloppsledningsnätet.

Avloppsrören i bostadshuset är förnyade.

 

ÖVRIGT

Överlåtelsebesiktning, energideklaration, mikrobiell analys, fuktmätning och redogörelse över åtgärds– och kostnadsförslag för renovering av mellantaket är samtliga utförda av Besiktningshuset Ab/Johannes Wikblom. Utfärdade protokoll tillhandahålls på begäran från mäklaren.

 

LÄGE

Fastigheten är centralt belägen i ett relativt lugnt område i anslutning till Esplanaden som sträcker sig genom nästan hela Mariehamn från väst till öst.

Här finns direkt närhet till skola, daghem, strandpromenad och hamn samt absoluta centrum med tillhörande serviceutbud.

 

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Fastighetsbeteckning: Gården och tomten nummer 27 i kvarter 2 i stadsdelen Dalberg i Mariehamn (478-2-2-27)
Planesituation: Detaljplanerat bostadsområde.
Tomtareal: 400 m².
Storlek: Yttermått ca 10,6 meter x 9,7 meter.
Byggnadsår: 1952.
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion.
Grund: Murad källargrund.
Fasad-/takmaterial: Putsad fasad och betongpannor.
Värmesystem: Vattenburen centralvärme från oljepanna.
VA-system: Anslutet till Mariehamns stads vatten– och avloppsledningsnät.
Energibesiktigat: Energiklass F.
Besiktning: Ja, Besiktningshuset Ab/ Johannes Wikblom.
Uteplats: Ja
Bilplats: Carport med motorvärmare
Bastu: Ja.
Adress: Norra Esplanadgatan 13 A
Typ: Bostadshus.
Gravationer: Överlåts fri från gravationer.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (250 €), det offentliga köpvittnets arvode (120 €), sökande av lagfart samt för överlåtelseskattens erläggande (4 % av köpesumman). Köpare mellan 18-39 år som köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 350 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!